На Чемпіонаті світу з лижних перегонів виступають два спортсмени з Тернопільщини: які нагороди здобули?

На Чемпіонаті світу з лижних перегонів виступають два спортсмени з Тернопільщини: які нагороди здобули?
  • У шведському місті Естерсунд цими днями проходить чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону. У змаганнях, які триватимуть до 29 січня, взяли участь представники дев’ятнадцяти країн світу.
  • Серед них Тарас Радь та Володимир Черниш – вихідці з Тернопільської області.

Загалом команду України на Чемпіонаті представляє 24 спортсмени з інвалідністю. У складі Національної параолімпійської збірної команди серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору змагаються двоє спортсменів з Тернопільщини. Про це повідомляє Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

Змагаються за першість тернополянин, майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та заслужений майстер спорту України біатлону, вихованець ДЮСШІ «Інваспорт», студент магістратури факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Тарас Радь та представник Тернопільського центру та ДЮСШІ «Інваспорт» Володимир Черниш, який родом із містечка Копичинці Чортківського району. Обидва спортсмени виступають у класі LW 10-12 (сидячі).

Відео дня
Тарас Радь. Фото за 2020 рік

Їхній тренер – заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак, – повідомляє Регіональний Центр «Інваспорт».

Хлопці вже здобули перемоги. Зокрема, Тарас Радь 24 січня, у третій день турніру, виступаючи у лижних перегонах спринт, виборов срібну нагороду. А наступного змагального дня, 25 січня у біатлоні на дистанції 10 км, він отримав «золото». Це найвища нагорода на Чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону у Швеції. Володимир Черниш у цій дисципліні посів 12 місце.

Бажаємо нашим спортсменам наснаги і ще більших звершень! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up