Перший гол і перша домашня перемога «Ниви» у сезоні. Як здолали «Буковину»

Перший гол і перша домашня перемога «Ниви» у сезоні. Як здолали «Буковину»

У сьомому турі групи А Першої ліги «Нива» та «Буковина» зустрічалися у якості представників нижньої частини турнірної таблиці. Перемога дозволила тріумфатором наблизитися у четвірки лідерів.

До цієї гри продовжив готувати Тернопільська команду Сергій Задорожний у якості виконувача обов'язків головного тренера. І як він скаже сам після гри, нового головного тренера не варто чекати до кінця року. Спортивний директор клубу, нагадаємо, поєднує дві посади ще після третього туру, коли з посади прибрали тодішнього головного тренера «Ниви» Купцова.

Під орудою Задорожного «Нива» не програвала у трьох матчах. Дві нічиї і перемога. У четвертій грі, якою виявився, поєдинок з «Буковиною» команда мала не лише продовжувати безпрограшну серію, а й намагатися започаткувати переможну.

Відео дня

СКЛАДИ. Для цього Задорожний виставив такий склад на гру: Механів у воротах, у захисті (справа наліво) Хруставка, Зінь, Демчук, Слива - незмінна лінія оборони у Задоржнього. Далі за відсутності Малащука (у нього травма «хрестів», скоріш за все, повернення до гри можна очікувати вже у 2023-му році) у опорній зоні разом з Волохатим з'явився Козак. Справа у півзахисті Проців, зліва Соколов, а на позицію під нападником пішов Гатала. І вперше в сезоні поза стартови складом лишився один з «найгучніших» новачків команди - Сухоручко (він зазнав пошкодженняу минулому турі, пропустив частину тренувань, тому опинився лиш на лаві запасних), а позицію центрфорварда закривав Різник.

Головний тренер гостей Андрій Мельничук на цю гру обрав таких футболістів: Чеботартов у воротах, справа у захисті Гакман, у центрі оборони Новотрясов та Прокопчук, а зліва Павлюк. Пець грав на позиції опорного півзахисника, над ним діяли Столяр та Шишигін. В атаці постійно змінювалися позиціями Паламарчук, Палагнюк та Фарасєєнко.

ГРА. Команди розпочали матч у приблизно рівній боротьбі, можливо, при невеличкій ініціативі господарів. У першій частині першого тайму частенько діставалося від Задорожного Гаталі, який вийшов на незвичній позиції. Тренер закликав підопічного «прокинутися». І саме Гатала був головною дієвою особою у другій частині тайму. Спочатку він вийшов на чудову ударну позицію по центру, але з його ударом метрів з 12-ти впорався Чеботарьов.

А ще за кілька хвилин вже гості мали напевне відкривати рахунок. Після помилки центрбеків тернопільської команди з самісінькому центральної лінії один на один з Механівим тікав Палагнюк. Але ідеальну гру продемонстрував у воротах Механів, який врятував свою команду від, здавалося,  неминучого пропущеного голу.

А ще за кілька хвилин гол таки відбувся. Забила «Нива», забив Гатала. М'яч прилетів на дальню стійку до 11-го номера і вже в ближньому бою, цього разу, він переграв Чеботартова. Лиш перший гол «Ниви» на домашньому стадіоні в новому сезоні. Це сьомий тур.

ДРУГИЙ ТАЙМ. Якщо у першіц частині зустрічі футболісти з Чернівців не приховували того, що і нічия в гостях їх влаштує, десь підзатягували час. То  на другий тайм буковинці вийшли уже більш активними та заведеними, агресивніше та значно частіше бігли вперед, проте справді небезпечних моментів не створювали. «Нива» натомість намагалася грати на контратаках, але і господарям подвоїти свою перевагу не судилося. Відтак у підсумку - 1:0, мінімальна перемога тернополян.

Вони набирають 9 очок, повертаються на 5-ту позицію в турнірній таблиці. До четвертого «Прикарпаття» - одне очко. Нагадаю, що саме 4-та позиція по завершенні першої частини сезону дасть можливість на другому етапі поборотися за вихід до УПЛ.

За тиждень розпочинатиметься вже друге коло у Групі А Першої ліги. У суботу, 15го жовтня «Нива» прийматиме «Діназ» з Київщини.

ПІСЛЯМОВА. В. О. Головного тренера «Ниви» Серій Задорожний: дуже складна гра. Нам потрібен зараз результат, тому красу, десь, на потім залишимо. А зараз потрібно очки вигравати, вигризати. Ми розуміли, що «Буковина» гарна команда, вона зі всіма грала непогано. Ми очікували такої гри, але сьогодні є перемога, тому ми дуже раді зараз.

Головний тренер «Буковини» Андрій Мельничук: ми бачили два зовсім різних тайми. У першому таймі десь не встигли перебудуватися, бо ще до початку гри у нас була вимушена заміна. Ключовий гравець центральної зони Цурупін травмував задню поверхню стегна, тому були вимушені робити заміну. І, як ми побачили, це вплинуло на подальший хід першого тайму. Це футбол: не забиває ти - забивають тобі.

 

Усі фото: ФК «Нива»

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up