Плавання онлайн, бокс у Viber: як учні спортивної школи тренуються на карантині

Плавання онлайн, бокс у Viber: як учні спортивної школи тренуються на карантині
  • Вихованці Тернопільської спортивної школи №1 не залишають тренувань навіть у час карантину. 
  • Для них тренери організовують онлайн-заняття, які допоможуть не втратити форму. 
  • Дивіться вправи від учнів у відео.

- Під час карантину усі залишаються вдома, але для спортсменів навіть кілька днів без тренувань - це випробування. Тому наші тренери знайшли рішення -, розповідає директорка спортивної школи Катерина Барабаш. - І працівники наші і вихованці дуже відповідально ставляться до тренувань. Відео-уроки організовують у месенджерах, або записують для перегляду учням. 

Зараз у спортивній школі навчається 931 учень. Серед них - чемпіони України з різних видів спорту у різних вікових категоріях.

- Ми відкидаємо усі страхи і робимо все, щоб наші діти досягали нових вершин, не зважаючи ні на що, - каже директорка. - Я дякую своїм відповідальним працівникам за те, що навіть у період карантину вони підтримують дітей та допомагають їм. 

Відео дня

Тренери школи розповідають, що для юних спортсменів різка зміна обсягів навантаження, графіку тренувань та видів діяльності може вкрай негативно вплинути на їх результати та попередню фізичну форму. Тому завдання кожного тренера - так побудувати навчальний процес, щоб забезпечити гармонійний фізичний розвиток спортсменів, помірні регулярні фізичні навантаження та достатню фізичну активність своїх учнів в умовах карантину. 

Відділення плавання

Тренер Катерина Антонишин розповіла, що щодня складає програму кожного тренування, змінюючи види навантаження, зміст тренування та його тривалість та завчасно надсилає усім спортсменам.

- У призначений час учні під'єднуються у онлайн конференцію та виконують завдання разом, - каже вона. - Тренер має змогу контролювати кожного, коректувати виконання кожної вправи, спілкуватись з учнями та слідкувати за їх тренувальним процесом.

Щодня знімає відео-уроки і тренерка Олександра Степанюк. Допомагає йому в цьому сестра Валентина. Також вона контролює виконання учнями завдань за відео звітами, які надсилають учні та батьки. 

Тренери Юрій Редьква та Світлана Мазур також ретельно складають для своїх учнів завдання з власними прикладами, надсилають їх учням, а ті звітують перед тренером відео роликами та фото власних тренувань.

Відділення волейболу

Тренер з волейболу Назар Семотюк щодня складає для своїх учнів комплекс вправ, з детальним поясненням кожної вправи,і  часом на виконання та відпочинок.

- Усі вправи спрямовані на підвищення загальної фізичної підготовки та спеціальних якостей, необхідних юним волейболістам, - розповідає тренер .- Контроль виконання завдань здійснюється за допомогою відео, знятих спортсменами, також я звітую перед батьками про присутність учнів та їх активність на тренуванні.

Крім того, тренер також регулярно займається паралельно зі своїми учнями, мотивуючи їх та показуючи власний приклад. Тренери кажуть, що дуже вдячні батькам за допомогу в організації онлайн-тренувань.

Відділення карате

Тренер із карате Тетяна Чубата каже, що вона зробила на початку карантину, це створила окрему групу у Viber, яку символічно вони з учнями назвали «Переживемо карантин разом».

- В цю групу увійшли учні КДЮСШ 1 відділення карате всіх навчальних груп , щоб не мішати батькам. , каже тренерка. - Мета цієї групи відсилати щоденні завдання для спортсменів , відеозвіти учнів виконання завдань, ділитись враженнями від вправ, переглядів фільмів та спілкуваня між дітьми та тренером. Я склала програму і конспекти тренувань на кожен день . Відсилаючи завдання учням чітко вказую дозування відповідно до груп та віку спортсменів.

Тренуються юні спортсмени щодня. Лише у неділю у діток вихідний та вони самостійно мають виконувати вправи на розтягування.

- Тренування відбуваються в режимі онлайн, де ми вивчаємо базову техніку виконання ударів. Також я знімаю ролики про комплекс вправ які дітки повинні виконати самостійно і потім відео із виконанням відправляють у групу, - продовжує Тетяна Чубата. - Відеозвіти відправляють щодня. Навіть якщо у нас було онлайн тренування, я все ожно даю домашні завдання для відпрацювання певних необхідних вправ, щоб учні по закінченню карантину змогли успішно здавати екзамени та виступати на змаганнях незважаючи на ситуацію яка склалась.

Окрім того, до відео-тренувань колишніх учнів чемпіонів ,випускників КДЮСШ для так званих бонусних завдань. Учні з радістю виконують такі челенджі від їх старших наставників які вже не тренуються, але є їх взірцями. 

Додаємо відео-уроки від тренерів. Якщо ви займаєтесь спортом під час карантину - залишайте фото у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up