Що потрібно новачку, щоб зайнятися велотуризмом

Що потрібно новачку, щоб зайнятися велотуризмом
  • Велотуризм та велоспорт стають більш популярнішими серед тернополян: одні пересідають на велосипеди заради спорту, економії коштів та часу. Для багатьох їзда на велосипеді стала хобі.  
  • Студент ТНТУ Євген Тройчин займається велоспортом та велотуризмом всього рік, але вже має непогані досягнення: за одне тренування він проїжджає 100-300 кілометрів.  
  • Що треба для того, щоб зайнятися велотуризмом – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Євген Тройчин каже, не важливо, яка у вас модель і ціна велосипеду. У нього шосейний велосипед на одну передачу. Він не з дорогих, але його цілком достатньо.

- Для того, щоб зайнятися велотуризмом не потрібно дуже дорогого спорядження, - каже студент. - Якщо ви плануєте просто кататися по місту, або не на дуже великі дистанції – вам цілком вистачить спортивного чи шосейного велосипеду за 150-300 доларів. Можна навіть придбати вживаний велосипед, але головне, щоб він був в хорошому стані.

Відео дня

Шолом та наколінники

Починати треба з невеликих дистанцій по місту. Краще за все виїжджати зранку, оскільки в літню спеку проводити тренування буде важче. Для новачків від вечірніх тренувань також краще відмовитись. Це стосується і будь-яких інших сильних навантажень перед сном.

- Якщо ви плануєте зайнятися велотуризмом – вам потрібно буде мати невеликий набір спорядження, - каже Євген. - В першу чергу – засоби захисту. Це шолом і наколінники. Дехто обходиться і без них, але краще не ризикувати. Хоча б шолом має бути обов’язково. Також потрібно мати спеціальний спортивний одяг. Не купуйте синтетичну або повністю натуральну тканину. В синтетичному одязі буде дуже жарко і незручно, а натуральна швидко поглинає піт. Це не зручно і збільшується загальна вага одягу. Є професійний одяг для велосипедистів, який зазвичай виготовляється з синтетичних матеріалів.

Їжа та спорядження

Якщо ви запланували проїхати вже більшу дистанцію – треба з собою взяти значно більше речей. Найбільша поїздка Євгена – від Тернополя до Корця (Рівненська область) і назад за вихідні. На поїздку в один кінець він витратив близько 11 годин. Загальна дистанція склала 440 км.

- В такі далекі поїздки з собою треба взяти кілька важливих речей, - продовжує велосипедист. - Це невеликий набір інструментів на випадок проколу колеса, запасна камера. Візьміть з собою і невелику аптечку. Це бинт, перекис водню, медичний пластир, гумовий джут та набір пігулок. Невеликий рушник на гігієнічний набір вам також знадобиться. Для 11-годинної поїздки в один кінець я взяв відносно мало їжі та води. Це додаткова вага в рюкзаку. Всюди є магазини та автомобільні заправки де можна придбати їжу та воду. З їжі краще брати фрукти. Після них менше хочеться пити і вони «легші» для травлення при навантаженні.

Краще за все під час поїздок їсти менше але частіше. Від жирної їжі краще відмовитись і не вживати «тяжку» їжу за кілька днів до поїздки. До того ж, ви частіше робитимете зупинки. 

- Звичайно, всі з чогось починають, - додає студент. - Не можна дати універсальну інструкцію і стати після цього професіоналом. Головне – бажання, а досвід, хоч і з помилками, прийде з часом. Тим паче, в Тернопільській області дуже багато гарних місць і відносно хороша дорога для велотуризму.

Влітку студент планує проїхати на велосипеді по всій Україні близько 3000 кілометрів. Для свого маршруту він вже обрав кілька міст. З собою, окрім звичного набору речей, візьме ще намет і спальний мішок.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • тойво

    тяжко мабуть їхати з тою одною передачею,під гору.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up