Спортсмен з Кременця фінішував у «десятці» на етапі Кубка світу із санного спорту

Спортсмен з Кременця фінішував у «десятці» на етапі Кубка світу із санного спорту
  • Лідер збірної України з санного спорту, уродженець міста Кременець Андрій Мандзій уперше в кар’єрі фінішував у ТОП-10 на етапі Кубка світу.
  • Це найкращий результат України щонайменше з 2009 року.
  • Давайте разом привітаємо нашого земляка з його спортивним успіхом!

Про здобутки Андрія Мандзія повідомляють на фейсбук-сторінці Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА. Інформацію про хід першого етапу Кубка світу також опублікували в онлайн-медіа «Суспільне. Спорт». Там пишуть, що збірна України із санного спорту дебютувала в новому сезоні на першому етапі Кубка світу із санного спорту в австрійському Іннсбруку. Змагання тривали упродовж двох днів, 3-4 грудня.

У рамках старту проходили виступи серед чоловіків та жінок як в одиночних заїздах, так і серед двійок. Україна була представлена у кожному з них. Останнім етапом турніру стали заїзди санкарів-одиночок, де нашу державу представляли львів’янин Антон Дукач та спортсмен з Кременця Андрій Мандзій. За результатами першої спроби Мандзій показав 15-й результат, а Дукач – 16-й:

Відео дня
  • Андрій Мандзій (Україна) +0.967
  • Антон Дукач (Україна) +1.287

Натомість за підсумками другої спроби Андрієві Мандзію вдалось значно покращити свій показник, він піднявся на десяте підсумкове місце! Для Андрія – це найкращий результат у кар’єрі у рамках Кубка світу. Ба більше, у системі сайту Міжнародної федерації наявні результати стартів з 2009 року. За цей період часу це перший фініш для України у ТОП-10 в чоловічому особистому старті.

Тобто, результат кременчанина Мандзія – найкращий для України за останні 13 років. З 2009 року жоден український санкар не фінішував у «десятці». Мандзій покращив особистий результат на Кубку світу. Його попередній рекорд – чотирнадцяте місце на етапі у Вінтерберзі у сезоні 2020/21.

Нагадаємо, що Андрій Мандзій виступає на рівні Кубка світу з сезону 2008/09. Відтоді спортсмен змагався на трьох Олімпіадах та восьми чемпіонатах світу. Найкращий його результат у загальному заліку Кубка світу – двадцяте місце у сезоні 2019/20. На Олімпійських іграх 2022 року наш земляк показав 27-е місце.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up