Тернополян запрошують взяти участь у турнірах з дворового мініфутболу

Тернополян запрошують взяти участь у турнірах з дворового мініфутболу

Під час турніру відбудеться три матчі з мініфутболу.

Тернополяни можуть взяти участь у турнірах з дворового міні-футболу серед дорослих на універсальних спортивних майданчиках міста.

Про це повідомляє Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення.

Впродовж тижня на універсальних спортивних майданчиках міста відбудуться турніри з дворового міні-футболу серед дорослих у віковій категорії 35+.

Відео дня

Він проходитиме за графіком:

  • 15.09 — універсальний спортивний майданчик по вул. Київська , 11;
  • 20.09 — універсальний спортивний майданчик по вул. Київська ,8;
  • 21.09 — (ФІНАЛ) універсальний спортивний майданчик по вул. Київська , 11;

Початок ігор о 17:30 год. Склад команди: 8 гравців.

Фінал турніру відбудеться 21 вересня о 17:30 год. на універсальному спортивному майданчику по вул. Київська, 11.

Реєстрація команд за телефоном (097) 457-49-46. Участь безкоштовна!

Організатори : Тернопільська міська рада , Управління розвитку спорту та фізичної культури ТМР , Тернопільський міський центр фізичного здоров'я населення.

До слова, Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проводить відеоконкурс «Твоє здоров'я в твоїх руках!» з нагоди Дня фізичної культури і спорту України. Умови конкурсу дуже прості, а переможців чекають гарні призи.

Правила мініфутболу

У мініфутбол можуть грати команди, складом від п'яти до восьми гравців. На відміну від футзалу, у який грають дві команди, по п'ять чоловік, враховуючи воротаря.

На міжнародних змаганнях прийнято грати саме з шістьма гравцями, що одночасно перебувають на полі. Такий вибір зумовлений тим, що при такій кількості гравців досягається найвища інтенсивність гри та найвищий рівень залучення до гри всіх польових гравців.

У мініфутбол грають м’ячем 5-го розміру, таким же, як і у класичний футбол, тоді як у футзал грають м’ячем меншого, 4-го розміру.

У мініфутбол грають на відкритих майданчиках з натуральним, або штучним трав’яним покриттям. Мініфутбольні поля меншого розміру ніж футбольні і більшого, ніж футзальні. Наприклад, для проведення міжнародних змагань з мініфутболу розміри поля повинні відповідати наступним критеріям: довжина 46-50 метрів, ширина – 26-30 метрів, штрафний майданчик прямокутної форми, шириною у 14 метрів і довжиною у 7 метрів.

Гра триває від 20 до 30 хвилин, залежно від регламенту турніру, проте грається «брудний» час, тобто час, поки м’яч знаходиться поза грою також вважається ігровим часом. Проте у мініфутболі арбітр може компенсувати до тривалості тайму час, який команди не дограли через затримки.

Введення м’яча в гру з-за бокової лінії виконується кидком м’яча з-за голови. Повернення м'яча в гру від воріт у мініфутболі виконується ногами, м'яч при цьому повинен лежати. У мініфутболі у пріоритеті – пас та командні взаємодії, тоді як футзал – контактна гра, в якій дозволені окремі силові тактико-технічні дії. 

Підкат – заборонений спосіб ведення боротьби, блокування гравця команди суперника, як спосіб тактичної боротьби у мініфутболі також заборонений. Натомість у мініфутболі відсутні обмеження на кількість пасів голкіперу та на час перебування гравця з м’ячем на власній половині поля. Також відсутнє правило 6-го фолу, яке є у футзалі.

 Читайте також:

Жителів Тернопільщини запрошують взяти участь у спортивному конкурсі

У «Тернопільській Озеряні-2022» цьогоріч взяли участь 250 бігунів. Які результати змагань

У Тернополі запрацює нове відділення дзюдо

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • святослав герчаківський

    Гарна ідея, але чому не зробити такий захід у всіх мікрорайонах міста?

keyboard_arrow_up