Тернополянин Тарас Радь – знову серед кращих лижників світу

Тернополянин Тарас Радь – знову серед кращих лижників світу
  • В американському місті Мідвей, що у штаті Юта, цими днями проходить фінальний етап Кубку світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з обмеженими можливостями.
  • Тернопільщину на цих міжнародних змаганнях представляє лижник Тарас Радь.
  • Він виступає у складі Національної паралімпійської збірної України.
  • На рахунку спортсмена – дві медалі.

У Кубку світу з лижних перегонів та біатлону, що проходить в США, беруть участь спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору. До цієї категорії належить і тернополянин Тарас Радь, вже відомий своїми гучними здобутками на міжнародних аренах.

Тарас – майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та заслужений майстер спорту України з біатлону, вихованець ДЮСШ «Інваспорт», студент магістратури факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Про це розповіли в управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОВА.

Відео дня

У класі LW 10-12 (сидячі) у лижних перегонах в індивідуальній гонці вільним стилем на дистанції 5 км наш земляк виборов бронзову нагороду. Це вже друга медаль Тараса на цих змаганнях. У спринті класичним стилем спортсмен здобув «срібло».

Ім’я цього талановитого лижника вже не вперше гучно звучить на світових аренах. Раніше ми писали, що  Тарас Радь  здобув чотири медалі на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону у Швеції. Наприкінці минулого року цей спортсмен також став переможцем міжнародних змагань.

 

Читайте також:

Тернополянин Тарас Радь здобув чотири медалі на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону у Швеції

Тарас Радь з Тернопільщини став переможцем Кубку світу з лижних перегонів та біатлону

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up