Тернополянин Тарас Радь здобув чотири медалі на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону у Швеції

Тернополянин Тарас Радь здобув чотири медалі на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону у Швеції

У заліку спортсмена — «золото»,  два «срібла» і «бронза».

У місті Естерсунд (Швеція) днями завершився чемпіонат світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору. Останні дні змагань теж відзначились медалями як для української команди загалом, так і для тернополянина Тараса Радя зокрема.

Про це повідомляє Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА

Отож, 28 січня в лижних перегонах (гонка з індивідуальним стартом вільним стилем на дистанції 10 км) у класі сидячі Тарас виборов бронзову нагороду. А 29 січня у лижних перегонах - змішаній естафеті 4×2,5 км - у складі паралімпійської команди України, де, окрім нашого земляка, виступили також Павло БАЛЬ, Богдана КОНАШУК та Людмила ЛЯШЕНКО, здобув «срібло».

Відео дня

Відтак, підсумовуючи виступи Тарас Радя на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону у Швеції, у його здобутку чотири медалі – «золото» у біатлоні на дистанції 10 км, два «срібла» за лижні перегони спринт та змішану естафету і «бронза» в лижних перегонах (гонка з індивідуальним стартом вільним стилем на дистанції 10 км), йдеться у повідомленні.

Хто такий Тарас Радь

Тарас Радь — тернополянин, майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та заслужений майстер спорту України біатлону, вихованець ДЮСШІ «Інваспорт», студент магістратури факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Додамо, що участь у чемпіонаті світу брав ще один представник Тернопільського регіонального та ДЮСШІ «Інваспорт» Володимир Черниш із міста Копичинці Чортківського району.

Тренер спортсменів — заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України Віктор Федорчак.

Довідка

Загалом чемпіонат Світу з лижних перегонів та біатлону у шведському Естерсунді українська паралімпійська збірна завершила з 26-ма медалями, серед яких 5 золотих, 8 срібних та 13 бронзових. Україна – друга за кількістю медалей у світі після Німеччини, спортсмени якої завоювали 28 світових нагород.

У змаганнях чемпіонату світу, який тривав з 21 до 29 січня 2023 року, взяли участь спортсмени 19 країн світу. Честь України захищали 24 спортсмени з інвалідністю.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up