У Тернополі футбол грають навіть 5-річні дівчатка

У Тернополі футбол грають навіть 5-річні дівчатка

У Тернополі закінчився перший рік навчально-тренувальної підготовки футболу для дівчат за програмою УЄФА Плеймейкерс.

Загалом у програмі брали участь 15 дівчаток, віком від 5 до 8 років (декілька дівчат віком 12-13 років), які займалися ще упродовж першого блоку тренувань весною. 

Про це повідомляє Асоціація футболу Тернопільщини.

Навчально-тренувальна програма проєкту УЄФА Плеймейкерс при співпраці з компанією Дісней та спільно із Українською асоціацією футболу триватиме 3 роки. Кожен рік тренувань поділено на 20 тренувань — перший блок: 10 занять весною, та другий блок: 10 занять восени. 

Відео дня

Заняття побудовані на основі епізодів із мультфільмів (осінній блок - на основі мультфільму «Крижане серце2») та сторітелінгу, які переносять дітей у світ казкових героїв та чарівних подій, що робить заняття для дівчаток, цієї вікової категорії, надзвичайно цікавими та захоплюючими. 

Основними завдання проєкту УЄФА Плеймейкерс є залучити якомога більше дівчат до футбольної сфери, сформувати основні життєві навички, навчити дітей працювати в команді та виконувати легкі завдання у формі гри. 

До проведення тренувань залучили також старших дівчат, які тренуються у ФА Тернопіль. Дівчата з радістю погодилися та були справжнім прикладом для менших дівчаток. 

Тренери програми Оксана Паньків та Тетяна Чайковська, відзначають помітний прогрес в плані виконання завдань дівчатами, самоорганізації та дисципліни. Якщо раніше дітям було складно адаптуватися до нових умов, інших дівчат та завдань різної складності, то упродовж цього блоку тренувань було добре помітно, що вже на початкових етапах підготовки, завдяки програмі УЄФА Плеймейкерс вдалося сформувати у дітей такі цінності як командний дух, самостійність, повагу, а також вдосконалити базові навички та уміння технічної основи футболу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up