У Тернополі школярі грали у гігантські шахи

У Тернополі школярі грали у гігантські шахи
  • «ВідкрийТЕ спорт. Шахи» – інтелектуально-розважальний захід з такою назвою 4-го травня провели у Тернопільській загальноосвітній школі №10 для учнів 4-х класів.
  • Учасники заходу розіграли шахові вікторини з найкращими шахістами міста і отримали заслужені подарунки.

Близько 60 учасників спробували себе у командному матчі гігантськими шахами та сеансі одночасної гри, повідомили у Тернопільській міській раді.

У повідомленні йдеться, що цей турнір символічно відкрив роботу шахового клубу для дітей у нашому місті. До речі, на базі ЗОШ №10 шаховий клуб «Дебют», у якому юних інтелектуалів навчають досвідчені тренери, запрацював у квітні.

Відео дня

Міський голова Сергій Надал акцентував на тому, що у майбутньому у міськраді планують прийняти програму, яка буде передбачати роботу гуртків з занять у шахи і в інших школах Тернополя. Він також оприлюднив відео з турніру на своїй торінці у Фейсбук.

Під час шахового турніру, організатори фестивалю провели для дітей руханку та спортивні ігри. Учасники заходу отримали подарунки після його завершення.

Довідка.
«ВікдрийТЕ спорт» – проєкт, де  спортивні заходи відбуваються  в парках, на майданчиках та у спортивних залах міста. Вони включають в себе відкриті тренування, майстер-класи з різних видів спорту, що культивуються у комунальних дитячо-юнацьких спортивних школах.

А ви підтримуєте ініціативу міської ради про започаткування шахових клубів у всіх школах Тернополя? Може маєте свої пропозиції з цього приводу. Чекаємо ваші відповіді у коментарях. 

До слова, раніше «20 хвилин» розповідали, що У Тернополі пройшов турнір з бадмінтону пам’яті Юрія Беркити і визначились переможці. Повідомляли і про те, що студентка ЗУНУ Олександра Меркушина ввійшла до п’ятірки кращих біатлоністок Європи. А юні тернопільські танцюристи підкорювали паркет у Парижі.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up