Студентка ЗУНУ Олександра Меркушина – у п’ятірці кращих спортсменів Європи

Студентка ЗУНУ Олександра Меркушина – у п’ятірці кращих спортсменів Європи
  • Європейські олімпійські комітети (ЄОК) оприлюднили імена п’ятірки фіналістів премії Петра Нуровського, яка вже увосьме визначатиме найкращого юного атлета у зимових видах спорту в Європі.
  • До складу номінантів увійшла студентка Західноукраїнського національного університету, біатлоністка Олександра Меркушина.

За підсумками голосування 48 Олімпійських комітетів Європи та представників експертної групи ЄОК, до числа фінальної п’ятірки номінантів увійшла талановита біатлоністка, студентка ВСП «Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій» Західноукраїнського національного університету Олександра Меркушина, розповідають у навчальному закладі.

Попри всі випробування війною, Олександра зуміла успішно виступити на зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, який проходив у січні 2023 року у Фріулі-Венеція-Джулія (Італія). Тоді спортсменка стала кращою у спринтерській гонці на 6 км.

Відео дня

Крім того, біатлоністка виборола «бронзу» в індивідуальній гонці на 10 км. У березні Олександра Меркушина ще двічі фінішувала третьою на юніорському чемпіонаті світу, який проходив у місті Щучинськ, Казахстан.

Довідка.
Олександра Олегівна Меркушина (народилась 14 січня 2005, с. Підгородне, Тернопільська область) — українська біатлоністка, чемпіонка України з біатлону.
У 2019 році на дорослому чемпіонаті України з біатлону, який пройшов у Тисовці, Меркушина виграла два золота. 27 грудня стала переможницею у спринтерській гонці. Біатлоністка пройшла дистанцію за 23 хвилини і 51,3 секунди, випередивши Юлію Городнюю і Яну Бондар на 12 і 32,2 секунди відповідно. Олександра перемогла, незважаючи на чотири промахи (три — на стрільбі стоячи), тоді як її переслідувачки припустилися по два промахи кожна.
Напередодні, 26 грудня, спортсменка також перемогла у спринті та стала наймолодшою переможницею дорослих чемпіонатів України в історії. Вона випередила Любов Кіпяченкову, яка фінішувала другою, на 58,8 секунди.
Мама Олександри, Ірина Меркушина, також займалася біатлоном і в 1990-ті роки брала участь у змаганнях Кубку світу в складі збірної України, завершила кар'єру 2004 року. Батько працює тренером з біатлону. Старша сестра Анастасія також займається біатлоном.

За свої досягнення 18-річна біатлоністка із Закарпаття вже двічі цього року, у січні та березні, отримувала нагороду «Найкраща юна спортсменка місяця» від НОК України. Тепер Олександра – у п’ятірці кращих спортсменок Європи.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що тернополянка Єлизавета Ліщина здобула «срібло» на Кубку України з веслування на байдарках і каное, а тернополянин Тарас Радь здобув п’ять медалей на Кубку світу і став кращим спортсменом за підсумками сезону.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up