Юні борці зі Збаража та Вишнівця дивували світових лідерів

Юні борці зі Збаража та Вишнівця дивували світових лідерів
  • Борці вільного стилю зі Збаража за Вишнівця завоювали 7 медалей різного ґатунку на міжнародному турнірі «TALLINN OPEN».
  • Спортсмени Тернопільщини успішно виступили і в особистому заліку.

Для участі в масштабних міжнародних змаганнях в Естонії зібрались понад 2 тисячі спортсменів з 32 країн світу – США, Великобританії, Індії, ПАР, Франції, Німеччини, Канади, Ізраїлю, Греції, Грузії, України та багатьох інших. Під час турніру більше 160 команд змагались на 14 килимах.

У складі учасників змагань були і вихованці Збаразького ФСК «Чемпіон»/Збаразької ДЮСШ та Вишнівецької об’єднаної територіальної громади. Борці з Тернопільщини продемонстрували досить високі результати. Вони у чесній боротьбі завоювали 7 медалей, що дозволило нашій команді посісти почесне 9 місце.

Відео дня

Про це розповідають в Управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА

Тернопільські спортсмени здобули й особисті досягнення на міжнародному турнірі. Серед борців 2012-2013 років народження чемпіонами стали Джамал Ханієв (вагова категорія 29 кг) та Дмитро Павлинчак (в/к 45 кг). «Срібло» здобув Давид Зирянов (в/к 45 кг). У цій віковій групі 5-те місце посів Данило Рубаха (в/к 35 кг), 6-те – Дмитро Шарабуряк (в/к 40 кг).

У віковій категорії 2008-2009 років народження Олександр Сич з Тернопілля був четвертим (в/к 85 кг).

Серед спортсменів 2006-2007 років народження (U-17) срібні медалі здобули Владислав Хариш (в/к 60 кг) та Назар Бовтун (в/к 55 кг, Вишнівець). «Бронзу» виборов Дмитро Борак (в/к 48 кг), 4 місце посів Юрій Дячук (в/к 92 кг), п’яте – Антон Солонинка (в/к 110 кг).

Серед дівчат 2010-2011 років народження не було рівних Мартіні Модній з Вишнівця, яка завоювала перше місце у в/г 35 кг.

Готували юних борців до відповідальних змагань наставники Петро Король та Олег Борисевич.

«Ми дуже вдячні естонським колегам за запрошення. Нас чудово прийняли. Для українських борців зараз кожен виїзд на змагання дуже важливий. Дітям потрібно розвиватись та трішки відволікатись від страшних реалій. Завдяки спорту вони мають цю можливість. В деяких дітей, які виступали в Таллінні, батьки на фронті захищають нашу Батьківщину, і для них дуже важливо також захищати честь країни на спортивній арені», – зазначив тренер Збаразького клубу «Чемпіон» Петро Король.

Погодьтесь, дуже гідний результат і привід порадіти нам подарували юні борці вільного стилю з Тернопільщини. Вони склали гідну конкуренцію спортсменам з понад 30 країн світу, продемонструвавши непереможність української нації на спортивному фронті. Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що тернополяни вдало виступили на міжнародному турнірі з Таеквон-До. А наші спортсмени з пауерліфтінгу та фристайлу підкорювали вершини чемпіонатів України.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Світлана Пастернак

    Молодці!!!
  • Стефанія Ломницька

    Молодці хлопчики так три ати

keyboard_arrow_up