Пауерліфтингісти Тернопілля здобули медалі на чемпіонатах України

Пауерліфтингісти Тернопілля здобули медалі на чемпіонатах України

Спортсмени з Тернопілля щедро «медально» виступили на чемпіонатах України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи у Кам’янці-Подільському.

Про це повідомили в управлінні молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОВА.

У місті Кам’янець-Подільський проходили чемпіонати України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед всіх вікових груп під егідою Національної федерації пауерліфтингу України (IPF). Ці змагання відзначилися видовищними баталіями між неодноразовими призерами світу та Європи за призові місця та право представляти цьогоріч нашу державу на міжнародних помостах.

Як повідомляє Віктор Шандригось, протягом дев’яти днів на помостах змагались понад 350 спортсменів і спортсменок з 18 областей України і міста Києва.

Відео дня

Тернопільщину представляли понад 40 спортсменів 

У цьогорічних спортивних стартах Тернопільську область загалом представляли понад чотири десятки спортсменів в усіх вагових та вікових групах в екіпірувальному та класичному дивізіонах. Це представники Тернопільської обласної ДЮСШ з літніх видів спорту, СК «Олімп», СК «Побержим», СК «Текстильник», (Тернопіль), СК «Спортлайф» (м. Чортків), СК «Пушкаржим» (м. Кременець), СК «Ласківці», СК «Микулин» та Чортківська міська комунальна ДЮСШ, які гідно представили наш край.

Щедрими на медалі були змагання у екіпірувальному жимі лежачи.

Так, серед юнаків у ваговій категорії до 53 кг третє місце здобув Медюх Денис, а у ваговій категорії до 93 кг на другу сходинку п’єдесталу піднявся Мацишин Ілля. За крок від медалей зупинилися Медюх Максим, Березовський Денис і Чорномаз Назарій, які посіли четверті місця у своїх вагових категоріях. Результати юнаків дозволили ТОДЮСШ з літніх видів спорту і СК «Олімп» посісти треті місця серед цієї вікової групи.

Успіхи юніорів

Серед дівчат єдина представниця від міста Тернопіль Регіна Фурсенко у ваговій категорії до 69 кг посіла перше місце, а серед клубів СК «Олімп» посів третю сходинку.

Юніори здобули повний комплект нагород. Золотом у ваговій категорії до 83 кг відзначився студент ТНПУ Грошко Ігор, який також здобув «бронзу» в абсолютній першості серед однолітків. Срібну нагороду у ваговій категорії до 59 кг завоював Музика Вадим, а «бронзою» у ваговій категорії до 105 кг відзначився Малявський Євген. Юніори також доповнили командний здобуток, дозволивши ТОДЮСШ з літніх видів спорту і СК «Олімп» посісти треті місця серед цієї вікової групи.

У юніорок вагової категорії до 52 кг не було рівних майстру спорту України міжнародного класу, студентці ТНПУ імені В. Гнатюка Марії Полянській, яка до золотої медалі додала ще срібну нагороду в абсолютній першості. Підтримала колегу теж майбутній педагог Софія Бздир, яка стала чемпіонкою у ваговій категорії до 57 кг та, обслуговуючи вперше змагання такого рівня в якості судді, виконала першу категорію судді з пауерліфтингу. Одногрупниця Софії, Мостова Дарина, дебютувала на змаганнях такого рівня і відзначилася срібною нагородою у ваговій категорії до 69 кг.

У командному заліку серед юніорок тріумфувала наша область та першими місцями серед цієї вікової групи заявили про себе ТОДЮСШ з літніх видів спорту і СК «Олімп».

Серед жінок срібну нагороду здобула уже згадувана Полянська Марія у ваговій категорії до 52 кг. У цій же категорії бронзою відзначилася майстер спорту України Лиса Анастасія. Ще одну «бронзу» у ваговій категорії до 57 кг здобула майстер спорту України Канюка Альона. Ці результати дозволили здобути друге командне місце збірній нашої області, перше місце – СК «Олімп», третє – ТОДЮСШ з літніх видів спорту серед жінок.

Як відзначилися чоловіки

Серед чоловіків-ветеранів першої вікової групи чемпіонами у свої вагових категоріях стали: Кобзар Дмитро (в/к до 74 кг), Власюк Роман (в/к до 83 кг), Бурий Микола (в/к до 120 кг), Толстий Андрій (в/к понад 120 кг). Срібні нагороди вибороли: Грошко Андрій (в/к до 83 кг) і Шандригось Віктор (в/к до 105 кг), останній беріг сили до дебютного виступу серед чоловіків. В абсолютній першості серед чоловіків-ветеранів першої вікової групи перше місце завоював уже згадуваний Власюк Роман, а третю сходинку п’єдесталу посів Толстий Андрій. У командному заліку серед чоловіків-ветеранів першої вікової групи наша область стала чемпіоном і СК «Олімп» посів перше місце.

Серед чоловіків-ветеранів другої вікової групи чемпіонством відзначився у ваговій категорії до 83 кг Заводович Андрій, який приніс нашій області командну відзнаку за третє місце у цій віковій групі.

Завершували змагання з екіпірувального жиму лежачи виступи чоловіків, які принесли цілу низку сюрпризів. Так, у ваговій категорії до 59 кг уже згадуваний Музика Вадим здобув срібну нагороду, а у ваговій категорії до 66 кг досвідчений майстер спорту України Шаблій Михайло став чемпіоном. За крок від нагород зупинились майстри спорту України чортків‘янин Тимофтей Ігор та Гайдамаха Андрій, посівши четверті місця у вагових категоріях до 74 і до 83 кг.

Найбільш несподіваним був виступ у ваговій категорії до 105 кг, де доцент ТНПУ Шандригось Віктор, дебютувавши серед дорослих, став чемпіоном України. Другу сходинку у цій ваговій категорії посів майстер спорту України Князєв Олександр, а минулорічний золотий призер чемпіонату України з жиму лежачи Бубен Тарас цього року на жаль свій виступ закінчив з нульовим результатом, також майстер спорту України Карапулько Тарас теж закінчив з нульовим результатом через допущені технічні помилки під час виступу та недопрацювання у підготовчому періоді.

У командному заліку серед чоловіків наша область тріумфувала, обійшовши сильні команди, посіла 1-е командне місце. Перше місце здобув СК «Олімп», а ТОДЮСШ з літніх видів спорту посіла третє місце серед спортивних закладів цієї вікової групи.

На змаганнях з класичного жиму лежачи серед юнаків у ваговій категорії до 93 кг бронзову нагороду здобув Король Артем з Чорткова. За крок від нагороди зупинився Чумакевич Роман з Кременця, який у ваговій категорії до 66 кг посів четверте місце.

Серед дівчат єдина представниця від області Фурсенко Регіна у ваговій категорії до 69 кг посіла друге місце, а серед клубів СК «Олімп» посів третю сходинку.

Юніорки відзначилися одразу трьома срібними медалями. Так, у ваговій категорії до 52 кг друге місце здобула Татарин Емілія, Бздир Софія – у ваговій категорії до 57 кг, а Дарина Мостова – у ваговій категорії до 69 кг.

У жінок срібну нагороду у ваговій категорії до 47 кг завоювала Каланджій Тетяна з Чорткова. На третю сходинку п’єдесталу вагової категорії до 52 кг піднялася Франасюк Юлія, а майстер спорту України Канюка Альона у ваговій категорії до 63 кг зупинилася на четвертому місці. Цей результат приніс третю позицію СК «Олімп» серед жінок.

Серед чоловіків наші земляки відзначились другим місцем у ваговій категорії до 59 кг Гулькевича Павла з Микулинців і «бронзою» Тимофтея Ігоря (в/к до 74 кг).

Дебютант змагань Ядчишин Іван з Ласківець посів п’яте місце у ваговій категорії до 105 кг.

Серед чоловіків-ветеранів першої вікової групи у класичному жимі лежачи чемпіоном у ваговій категорії до 120 кг став Мацишин Степан. Срібні нагороди вибороли: Кобзар Дмитро (в/к до 74 кг), Власюк Роман (в/к до 83 кг), Шандригось Віктор (в/к до 105 кг) і Толстий Андрій (в/к 120 кг). Здобутий результат дозволив збірній команді Тернопільської області стати чемпіонкою, а СК «Олімп» посів перше місце серед чоловіків-ветеранів першої вікової групи.

Серед чоловіків-ветеранів другої вікової групи здобув у ваговій категорії до 83 кг срібну нагороду Заводович Андрій.

Окрему увагу заслуговує спортивний ветеранський рух Тернопілля, наша область вкотре займає тверді призові місця на всеукраїнських помостах і гідно зможе представляти Україну на міжнародних змаганнях серед ветеранського спорту.

Переможці і призери відзначені дипломами, медалями, а лідери в абсолютних і командних першостях – відповідними кубками і призами.

Ці представницькі змагання були відбірковими до чемпіонату Європи з класичного та екіпірувального жиму лежачи серед всіх вікових груп. Також результати даних спортивних стартів внесуть зміни в склад збірної команди України з пауерліфтингу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що юні тернополяни здобули два «срібла» на міжнародному турнірі з таеквон-до.

 

Читайте також:

Сноубордисти з Тернополя здобули нагороди на чемпіонатах України

Двадцятка кращих спортсменів Тернополя отримуватиме персональну стипендію. Реакція містян

Кременецькі лижники серед переможців Чемпіонату України

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up