Зламана огорожа, дроти та є ями. Однак кажуть, що всі спортмайданчики у нормальному стані

Зламана огорожа, дроти та є ями. Однак кажуть, що всі спортмайданчики у нормальному стані

Минулого тижня «20 хвилин» публікували матеріал, де показали стан спортивних майданчиків у місті. І далеко не всі були у гарному стані. Тож ми звернулися з інформаційним запитом до міськради, аби дізнатися, хто і як це має контролювати. Отримали відповідь та інформуємо.

Влітку, незважаючи на війну, на спортивних майданчиках міста людно. Там проводять дозвілля школярі, а вечорами, буває, — і дорослі. Ми проінспектували вісім спортивних майданчиків Тернополя. До стану більшості з них є багато запитань. Дуже часто зіпсована огорожа, стирчать залізяки, розірвана сітка-рабиця, а іноді відсутні цілі секції паркану. На шести з восьми оглянутих нами майданчиках суттєво зіпсоване покриття.

Відтак, ми спитали у міської ради: скільки всього таких універсальних спортивних майданчиків у місті? Як часто їх ремонтують? Хто за них несе відповідальність і кому скаржитися, якщо ваш майданчик у травмонебезпечному стані?

Всього —  сорок

Тож, за інформацією, яку наводять у Тернопільській міській раді , функціонують 40 сорок універсальних спортивних майданчиків. Значна частина з них перебувають на балансі «Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення» — 14. Ще два належать ОСББ та п’ять — управлінню житлово-комунального господарства. 16 закріплені за навчальними закладами, поруч з якими майданчики побудовані. Ще два — за парками «Топільче» та Національного відродження та ще один — КП «Тернопільський міський стадіон».

Відео дня

Чиновники запевняють, що відповідальні особи двічі на рік (у березні та жовтні) проводять огляд цих майданчиків, після цього приймають рішення про доцільність ремонту. Кажуть, що звертають увагу на безпечність покриття, огорожі та інших елементів майданчика, зокрема міцність, стійкість, твердість і просторову незмінюваність конструкції, відсутність інших дефектів, які ставлять під загрозу безпеку під час експлуатації.

Дефекти — доступ заборонено

Як йдеться у відповіді на наш інформаційний запит, у випадку виявлення значних дефектів, які ставлять під загрозу безпеку користування — їх мають негайно усунути. Коли такої можливості немає, то має бути заборонений доступ відвідувачів.
Минулого тижня, повторимо, ми відвідали тільки вісім майданчиків з сорока. І на шести з них помітили, на наш погляд, суттєві дефекти. Але у відповіді від міськради для «20 хвилин» йдеться, заборон стосовно функціонування спортмайданчиків у Тернополі немає.

Виходить, що гострі розплетені кінці сітки-рабиці, зламані цілі секції огорожі, металеві трубки, стоптане покриття та ями на ньому – це незначні дефекти, або ж інспектори їх не змогли помітити.

На щастя, за даними міської ради, випадків травмування на спортивних майданчиках через порушення конструкції, зіпсоване покриття чи огорожу не фіксували. Втім, якщо таке трапиться, то відповідальність за травмування, кажуть, має нести балансоутримувач майданчика.

Куди скаржитись

У міськраді додають, що при виявленні ознак руйнації спортивних майданчиків тернополяни можуть скаржитися на цілодобову гарячу лінію Тернопільської міської ради 15-80 зі стаціонарних телефонів та 08674472919, 0800303522. 

Цьогоріч у місті запланували провести капітальний ремонт трьох універсальних спортивних майданчиків: на вулиці Лесі Українки, 17; Пилипа Орлика, 4-5 та 15 Квітня, 35. На це з міського бюджету мають виділити два мільйони гривень. У рамках проєкту «Громадський бюджет» у місті запланували створення та реконструкцію ще кількох майданчиків.

Читайте також:
Ми перевірили спортивні майданчики у Тернополі. Як не ями, то ще якась халепа!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Діма Андрущенко

    По вулиці В. Великого 6-8. був невеличкий огорожений сіткою спортмайданчик... Минулого року приїхали діячі... зняли сітку стовпчики і по нинішній день......
  • Roman Martyniuk

    Єдине що в нормальному стані на цих а-ля майданчиках, це бруківка, тідьки питання - нах .. вона потрібна на спортивних майданчиках...

keyboard_arrow_up