Грицю Драпаку нині — 65! Чим живе і про що мріє ювіляр

Грицю Драпаку нині — 65! Чим живе і про що мріє ювіляр
  • Та то дурня — ті всі роки, жартує іменинник і запевняє, що почувається мов старшокласник. Він неабияк пишається здобуткам своїх внуків, збирає на дрони і автівки та мріє… поплакати.  
  • Вітайте у коментарях народного артиста України Гриця Драпака. 

 

Народний артист України Гриць Драпак, добрий друг нашої редакції — ювіляр, 3 квітня йому виповнилось 65 років. І він, у прийнятній йому манері, одразу віджартувався щодо свого віку і цифри в паспорті.

За плечима — десятиліття титанічної праці, яка дарує людям радість та викликає посмішку у найпохмуріших. Сотні вишитих власноруч полотен та ікон, незчисленна кількість концертів і виступів, написаних та виконаних пісень, гуморесок, байок та сатиричних творів. Тому й ще задовго до того як офіційно став народним артистом, він завжди був, як про нього казали, воістину народним — для людей. Простий, сонячний і світлий, якого не змінюють роки і перешкоди. Який своїм словом може викликати регіт у кількатисячній залі, а за мить примусити плакати від розчулення.

Відео дня

У день ювілею «20 хвилин» привітали Гриця Драпака та дізнались, чим найбільше пишається і про що мріє.

Чим здивували й потішили онуки?

— Та то дурня — ті всі роки, я почуваюсь мов старшокласник, — запевнив Гриць Драпак журналістку. — Важливо, що люди дзвонять, вже сьогодні море дзвінків — вітає вся Україна, Європа, Америка і Канада. Хтось бажає, хтось дякує — напевне, заслужив і мають за що подякувати. Оце цінне.

Але найбільше пишається своїми онучатами. Про них ювіляр без зупину може говорити годинами.

— Ти уявляєш — старший внук Артем, він у 4 класі, вже став у своїй віковій категорії чемпіоном України з брейку — він таке виробляє… Худе таке — де в нього такі сили беруться, — напівжартома розповів артист. — А менший Максим, йому 4 роки, вже в садку нині віршик про дідуся розказував. Оце важливо. Оце найважливіше, що вони у мене є. І мої діти, моя дружина і родина… Це найбільші здобутки.

Сили ще є, запевняє ювіляр, який активно допомагає фронту. Тому бере участь буквально у всіх концертах, де збирають кошти для допомоги військовим.

— Ми зі Стьопою (Гігою — прим. авт. ) об’їздили повздовж і впоперек всю Україну, частину Європи, були в Америці і Канаді — дуже багато концертів, машини купуємо, дрони, — поділився народний артист. — Я все кажу: якщо я ще розумію те, про що зі сцени говорю, а люди в залі розуміють те, що я говорю — значить все недаремно, ще можна працювати. 

Про сміх, допомогу і не тільки...

Гучних святкувань ювіляр не планує. Ніяких ресторанів та шикарних імпрез, каже Гриць, — не хоче, бо дуже не до того зараз.

— Діти прийдуть на вечерю, — ділиться планами ювіляр. — Бажання загадаю. Нічого не хочу, тільки миру, щоб наші діточки спокійно жили. І не тільки для моєї сім’ї — для всіх людей у світі, щоб всі могли спати і прокидатись зранку спокійно. На їжу і штани ми заробимо — то не так важливо. А те, що такі хлопці гинуть — це біда. Важливо, щоб кожного з них пам’ятали, — усіх поіменно, які віддали життя за нас, щоб ми могли спокійно і добре жити. Мрію, щоб чимскоріше закінчилась війна. Звичайно, нашою перемогою. Ми ж не здамось. Куди? Кому? За яку ціну – що ти.

Гриць Драпак каже, дуже чекає нашої перемоги, аби добре виплакатись за тих, які загинули за нас із вами. Щоб відступив біль. Аби їхнім душам стало легше...

— Люди зараз дуже хочуть жартів і сміху, але не завжди варто жартувати, — каже Гриць Драпак. — Те, чого не можу в жартах сказати – доношу до людей в іншій формі, і вся добірка є на моєму Ютуб-каналі. Заходьте, дивіться, плюсуйте та допомагаймо нашим хлопцям. Вони стоять за нас із вами. І разом наближаймо нашу перемогу!   

 

Редакція «RIA плюс» і «20 хвилин» щиро вітає ювіляра! Міцного-преміцного здоров’я і Многая літа!!!

 

Біографічна довідка

ДРАПАК Григорій Миронович народився 3 квітня 1959 р. у с. Констанція Борщівського району Тернопільської області. Артист розмовного жанру, майстер художньої вишивки. Народний артист України (2009). Лауреат Всеукраїнських конкурсів читців, присвяченим  пам’яті Т. Шевченка (1-а премія, 1998), виконавців сатири і гумору ім. А. Сови (2-а премія, 1996, 1998). Закінчив Теребовлянське культосвітнє училище у 1978 р., студію Київського українсько-драматичного театру ім. І. Франка (1983). Працював артистом  Тернопільського українського драматичного театру ім. Т. Шевченка (1983–1988 рр.), артистом естради Палацу культури «Березіль» (1988–1999 рр.). Випустив 5 аудіоальбомів «Смійтеся і регочіться» (1995–2001 рр.) та аудіоальбом «99 анекдотів» (2003 р.). Автор музпроекту «Український шансон» на вірші С. Галябарди та О. Мосійчука. Художні роботи Гриця Драпака експонувалися на всеукраїнських виставках мистецтва.

В 2019 році отримав звання «Почесний громадянин міста Тернополя».

 

Довідка

Посилання на офіційний Ютуб-канал Гриця Драпака https://www.youtube.com/@grucdrapak.official

Відео

Коли закінчиться війна

 

Він ту цигарку так і не скурив...

Про розстріляного полоненого

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Богдан Ярома

    Щиро вітаємо з ЮВІЛЕЄМ! Нехай Божа Благодать неспаде з Небес на Вас І  Вашу родину і розсипеться щастям, бблагополуччям, достатком і довжелезними роками життя! Хай Вам Бог дає сили і наснаги у Вашому творчому і так нам потрібному житті! Ми Вас знаємо і любимо! З повагою до Вас! Многая і благая літа!
  • Fundacja Ternopilska (Ternopilska Foundation)

    Многая і благая літа!
  • Lidia Khodan

    Вітаю! Григорій Миронович, здоров'я Вам міцного, щастя, благополуччя, здійснення мрій, Божої опіки, многая літа!
  • Анастасія Теліщук

    Вітаю  Вас пане , Грицю , з ювілеєм !
    Здоровя Вам бажаю  до 100 літ , у доброму здоровї , і радувати нас своїми чудовими гуморесками , ще багато - багато років !
    З величезним задоволенням Вас слухаю !
    Тож успіхів і надалі , у Вашій творчій , мистецькій , авторській праці !
    Ми всі Вас дуже поважаємо і любимо !
    Літ, літ, літ , многая літ , многая літа Вам , многая  літ!

keyboard_arrow_up