Покажуть дві вистави за один день

Покажуть дві вистави за один день

На гастролі до Тернополя 23 червня завітають актори Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича. До уваги тернополян вони запропонують дві вистави. Монодраму «Едіт Піаф» о 18.00 на малій сцені Тернопільського драмтеатру ім. Т. Шевченка зіграє актриса Олена Дудич. О 19.00 на великій сцені покажуть драму «Перерваний політ» тернопільських авторів Лілії Костишин та Богдана Мельничука.

Монодрама «Едіт Піаф» у виконанні актриси Олени Дудич перенесе глядачів у музичний простір видатної французької співачки ХХ століття. Маленька беззахисна дівчинка, що збирає копійки на батьківському акробатичному шоу; нікому невідома вулична співачка без освіти, без домівки, без майбутнього; улюблениця елітного паризького кабаре; всесвітньо відома співачка, що гастролює країнами Європи й Америки і збирає величезні зали захоплених шанувальників; величезної духовної міці жінка, яка після втрати свого кохання змогла віднайти в собі сили повернутися на сцену і знову заспівати – такою різною і по-новому зрозумілою постане перед глядачами славетна Едіт Піаф.

Квитки на моновиставу коштують 80 грн.

Драму «Перерваний політ» тернопільських авторів Лілії Костишин та Богдана Мельничука поставив головний режисер Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича Олександр Король. Прем’єра відбулася минулого року в м. Дрогобичі.

Відео дня

У драмі йдеться про романтичне кохання старшокласників, а відтак — студентів Арсена й Віки. Проблема в тому, що хлопець — син мера й професорки, а дівчина — дочка перукарки-вдови. Батьківська боротьба з коханням між Арсеном та Вікою закінчується трагедією: обидві сім’ї втрачають єдиних дітей. Фінал вистави звучить запитанням до всіх батьків: невже для того, щоби ви почули своїх дітей, має статися біда?

У п’єсі є така сцена, коли Арсен каже Віці: «Знаєш, мені завжди не вистачало батьків, особливо тата. Він не приходив до мене на шахові змагання, не цікавився справами, ми ніколи не гуляли вдвох. Мама завжди запитувала, чи я не голодний, чи не змерз, хоча надворі могло бути плюс двадцять п’ять, як там у школі. І, не дочекавшись моєї відповіді, втуплювалась у свої папери або кудись бігла. Засідання кафедри, конференція, симпозіум…»

— П’єса вартує того, щоб її побачили тернопільські глядачі, — пообіцяв ще на прем’єрі художній керівник і директор театру ім. Ю. Дрогобича, заслужений діяч мистецтв України Микола Гнатенко. — А ще тому, щоб Тернопіль відкрив народження нового драматурга — своєї землячки. Символічно, що двадцять п’ять років тому в нашому театрі вперше «засвітився» Богдан Мельничук, а тепер ми з ним «засвітили» і Лілю Костишин. Маємо надію, що в майбутньому в нас будуть і їхні спільні речі, і Лілині.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up