Чим закінчилось для тернополян знайомство в Інтернеті

Чим закінчилось для тернополян знайомство в Інтернеті

Думка про те, що Інтернет-знайомства – справа не серйозна, нині вже далеко не така поширена, як це було кілька років тому. Віртуальні стосунки, які мають щасливий кінець, для багатьох закоханих уже стали реальністю.

Тернополяни Іванка та Володимир Виноградові познайомилися в далекому 2004 році в Інтернеті. Вони переписувалися в чаті на одному з порталів. За словами жінки, тоді там «сидів» майже увесь Західний регіон країни.

Спочатку були друзями

- Тоді ще комп’ютерні технології не були настільки розвинутими, як зараз, - розповідає вона. – Я вчилася в університеті, вільного доступу до Інтернету в мене не було. Чим жила? Дім-наука, наука-дім. У вільний час ішла в комп’ютерний клуб. Одного разу ми з Володею і списалися.

Відео дня

Поступово Іванка та Володимир почали вивчати один одного. Між ними була відстань – він був на п’ять років старший і працював у Тернополі, вона – студентка, навчалася в одному з вишів у Львівській області. Але попри географічну відтань у них було так багато спільних тем для розмови. Тому вони охоче знову заходили в он-лайн, щоб поговорити та поділитися про пережите.

- Ми домовилися писати листи на електронну пошту, кожен розповідав про щось своє, а потім інший відписував, - продовжує Іванка. – Ми були друзями. Ніхто з нас на той час не планував, що наші розмови зрештою переростуть у щось набагато серйозніше. Із часом Володя прислав мені свою фотографію. Просив взамін мою, але я тривалий час не хотіла її давати. Пізніше, коли побачила в ньому приємного співбесідника й гарну людина, вирішила відправити знімок поштою (тоді ще не було сканерів).

Через півтора місяці активного листування пара вирішила зустрітися. Як розповідає співрозмовниця, Володя приїхав у її рідне місто – Борислав. Напевне, саме тоді вони оцінили один одного не просто, як юзери, а вже як хлопець і дівчина. Перша іскра кохання спалахнула.

- Ніхто нікому не пропонував зустрічатися, воно якось само собою вийшло – уперше взялися за руку, уперше поцілувалися, - говорить Іванна. – Протягом трьох років ми так і спілкувалися: то через Інтернет, то їздили один до одного в гості. Щоразу, коли Володя приїжджав до мене, то дарував мені м’яку іграшку. У мене до сих пір збереглася вся колекція (посміхається – прим. авт.). Коли я закінчила університет, ми вирішили одружитися. То було 7.07.2007. У мене чомусь була така мрія, і от коханий вирішив її втілити в реальність. Із часом у нас народився синочок Денисик, зараз йому – уже п’ять рочків.

Більше шансів на щасливий кінець

На переконання жінки, віртуальні знайомства мають більше шансів на щасливий кінець. Тим паче, якщо люди перебувають на відстані один від одного.

- Ми рідко бачилися, тому дуже сумували один за одним, - наголошує вона. – А коли бачилися, то отримували величезний емоційний заряд. Із нетерпінням чекали кожної наступної зустрічі. У листах я могла йому сказати все, про що б змовчала, дивлячись в очі. Ми відкривалися один одному на всі сто, і це нас зближало. Мінус – у тому, що на святкування ми часто ходили по-одному. Усі друзі знали, що ми зустрічаємося, але можливості прийти разом на свято не завжди виходило – заважала відстань.

Зрештою закохані вирішили одружитися. Спільного побуту вони не боялися, адже були впевнені, що разом здолають будь-які труднощі.

- Ми насправді дуже різні, як і плюс і мінус, тому й притягнулися один до одного, - зауважує Іванка. -  Я більш імпульсивна, енергійна, компанійська. А Володя в мене – спокійніший, врівноважений. Коли мій темперамент заважає, то коханий вміє знайти вихід із ситуації. Нам добре разом.

На питання, чи заслуговують віртуальні стосунки право на існування, жінка відповідає стверджуюче. Вона переконана, що людині простіше розкритися, якщо вона спочатку не бачить людину в обличчя.

- Нічого приховувати, не потрібно справляти враження, видумувати щось, можна бути самим собою, - акцентує вона.

Ще одна пара, котру звели великі простори Інтернету – Мар’яна Кислинськата Іван Дубчак. Разом закохані вже чотири роки.

- Ми познайомилися кілька років тому у ВКонтакті , я просто долучила його до друзів, - розповідає дівчина. – На перший погляд Іван видався мені доволі симпатичним хлопцем, але ніяких стосунків ні я, ні він не планували. Ваня писав запитував у мене, як справи ще щось, я відписувала, і то не завжди – через раз-два. Із кожним повідомленням я розуміла, що він – розумна та цікава особистість. Тож, коли Ваня попросив мій номер телефону, я не сперечалася.

Уперше тернополянин привітав свою нову знайому на День народження. Приємні слова та чарівний чоловічий голос, який звучав у слухавці телефону, дуже сподобалися Мар’яні. Потім вони вирішили зустрітися. Але тут трапилася несподіванка…

- Дорогою в мене, по-моєму, зламався каблук, я повернулася додому, - розповідає дівчина. – Тим часом Володя чекав на мене. Я не телефонувала, і він уже подумав, що я жартую над ними і не прийду. І коли він уже збирався іти додому, я подзвонила й сказала, що сталася неприємність, але я скоро буду. Так ми й почали зустрічатися.

Минуло півроку. Іван вирішив підготувати для коханої святковий сюрприз. За словами співрозмовниці, він влаштував романтичний вечір.

- Я прийшла у кафе, а там – суцільна темрява, посередині кімнату – столик, на ньому – свічки, довкола – море квітів, грає моя улюблена музика, - це було казково, - захоплено продовжує вона. – Загалом Ваня вміє влаштувати приємні несподіванки. Він часто дарує великі оберемки квітів, кожен подарунок готує зі смаком, враховуючи найменші дрібниця. Зізнаюся, він більший романтик, ніж я. Але мені дуже приємно, як і кожній дівчині.

Із власного досвіду Мар’яна пересвідчилися, що шлях зустрічі двох закоханих сердець – у кожного різний. Їм судилося  зустрітися в Інтернеті. І вони – щасливі. Тож не варто упускати можливість зустріти своє половинку, де б вона не була.

 

Плюси і мінуси віртуальних знайомств

Плюси:

1) Вам не треба топтатися годинами на вулиці.
2) Абсолютно не потрібно замислюватися про свій зовнішній вигляд у момент знайомства. 
3) У Інтернеті ви можете проглянути анкету і заздалегідь визначитися, симпатична вам ця людина чи ні, і скласти про неї якусь думку до моменту знайомства. 
4) Можливість підтримувати спілкування з безліччю людей одночасно і постійно розширювати круг своїх знайомств. 
5) Відсутність необхідності відповідати миттєво, можливість гарненько подумати, перш ніж відповісти. Проте, не все цією можливістю користуються. 
6) Ви знайдете того кого шукаєте. У інтернеті у вас значно більше варіантів, з яких ви можете вибирати, ніж скажімо в клубі чи на дискотеці. 
7) Немає зайвих витрат на напої, поїздки, і тому подібне.

Мінуси 
1) Відсутність романтики. Ви позбавляєте себе права на емоційний сплеск, який буде в будь-якому разі, незалежно від того підходить ця людина вам чи ні. Ні помилок, ні сюрпризів, все притягнуто за вуха, і навіть дітям потім не буде що розповісти.
2) Можливість попастися в пастку нечесних людей. Навіть після того, як ви прочитаєте анкету, ви не можете з упевненістю сказати, що знаєте людину, яка сидить по той бік монітора. Адже людина могла записати в анкету будь-що. У результаті може виявитися абсолютно протилежної статі або віку. Якщо ви встигнете прив'язатися до такої людини, можливо вам буде навіть боляче. 
3) Ви можете не виправдати очікування один одного після зустрічі. Люди, які звикли до спілкування в Інтернеті, часто бувають не настільки цікаві в житті як в мережі. Плюс звичка постійно сидіти коло монітора, робить їх дещо скутими в реальному спілкуванні. 
4) Втрата навиків і мотивації знайомства і спілкування в реальному світі.

За інф. сайту gazeta.ua

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Амбо Курчакян

    біда біду знайде хоть і сонце зайде

    Петро Білецький reply Амбо Курчакян

    Розшифруйте
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up