Еротичний масаж: як правильно і коли саме робити

Еротичний масаж: як правильно і коли саме робити

Про користь і чудодійні властивості масажу знає кожен. Для одних людей це вид відпочинку, релакс, під час якого можна відпочити і душею, і тілом. Для інших — лікувальна процедура, яка дозволяє покращити самопочуття.

З п’яти основних чуттів, якими наділила нас природа, найінтимнішим є дотик. Через нього ми можемо отримати більше інформації, ніж вербальним способом (словесний — прим. ред.). Масаж - мистецтво дотиків. Він допоможе розслабитися і налаштуватися на потрібний лад, а якщо робити масаж правильно, то він матиме ще й лікувальний ефект. Різновидів цього мистецтва дотиків є багато, і кожен із них має свій позитивний вплив. Адже масаж - один із найдревніших методів лікування, відомий ще з часів, коли не було ані таблеток, ані інших засобів. Його суть полягає в дозованих механічних подразненнях оголеного тіла пацієнта спеціальними прийомами, які методично виконує масажист або спецільні апарати.

Взяли собі за правило

Одним з найбільш ніжних і збуджуючих є масаж інтимних зон. Тож якщо ви хочете здивувати свою половинку й урізноманітнити ваше особисте життя, це саме те, що вам потрібно. Навряд чи хтось із чоловіків або жінок відмовиться від такого задоволення.

Молода подружня пара Олена та Андрій взяли собі за правило робити розслабляючий масаж раз на тиждень.

Відео дня

- У вихідні, особливо в неділю, хочеться розслабитись перед робочим тижнем. Тож ми з коханим влаштовуємо романтичні несподіванки, - розповідає Олена. - Дітей у нас поки що немає, а тому ми можемо масимум часу приділити собі, хоча б у вечірній час. Та навіть коли з’явиться малюк, ми не збираємось відмовлятись від цієї приємної звички. Адже масаж - це не тільки кайф для душі. Це ще велика користь для всього організму.

За словами співрозмовниці, інтимний масаж покращує стосунки між партнерами та пробуджує в них пристрасть. До того ж не потрібно ніяких особливих прийомів і суворої послідовності.

- Чуйні руки, трохи вільного часу і бажання, взаємний потяг – ось і все, що потрібно для еротичного масажу, - каже вона. - Як на мене, то масаж, який робить кохана людина, набагато кращий, ніж той, що виконає професіонал.  

Перед тим, як поринути в романтичну атмосферу, Олена та Андрій вимикають мобільні телефони або ставлять їх на беззвучний режим. Адже ніщо не повинно заважати ідилії. Свічки, деколи ароматизовані, та спокійна музика - один з основних елементів виконання процедури.

- Робимо масаж одне одному на килимі, попередньо накривши його простирадлом, на ліжку або у ванній, - продовжує героїня. - Ми з чоловіком обов’язково використовуємо для масажу спеціальні лосьйони, які купуємо в аптеці чи магазині побутової хімії. Перший раз у нас не дуже виходило робити масаж, хоча процес викликав неймовірне задоволення. Але з часом почало виходити все краще і краще. Я деколи переглядаю ролики на Youtube, запозичую цікаві ідеї, аби не набридало. Чоловік каже, що я вже стала фахівцем і можу сама когось навчати.

Дарувати ніжність – не гріх

Насправді неважливо, чи дуже майстерно людина масажує тіло. Усього можна навчитись, якщо мати бажання, вважає Олена.

- Для нас із коханим важливо те, що ми даруємо одне одному радість, задоволення. Якщо в людей є почуття, то чому б їх якось не виявити, наприклад,за допомогою масажу? - каже тернополянка. - Було би більше щасливих людей, якби вони дарували ніжність і турботу.

Що насправді криється за таким чудовим заняттям, як еротичний масаж, та що думають про нього професіонали?

Керівник Перших регіональних курсів масажу в Тернополі Андрій Зарусінський пояснює, що масаж - це, перш за все, стимуляція та заспокоєння нервової системи. Адже на тілі людини є багато точок, які зв’язані з внутрішніми органами та системами. Якщо впливати на ці точки, організм починає відновлюватись та працювати у кращому режимі, змінюється сприйняття дотику.

Жінки, за словами спеціаліста, більші чутливі до ласки та ніжності, і рецептори в них працюють набагато потужніше, ніж у чоловіків.

 – Якщо правильно задіювати всі центри і системи, то значно покращується самопочуття і здоров’я загалом, - продовжує він. - Після масажу люди стають спокійнішими та більш врівноваженими, у них відбувається приплив сил. Крім того, покращується стан шкіри, змінюється її еластичність, знімається залежно від особистих уподобань. Зрештою, ласка та ніжність значно покращують стосунки між людьми, допомагають зміцнити стосунки і внести в них різноманіття.

Як зазначали вище, масаж має багато різновидів. Один із основних - це класичний, який поділяється на лікувальний, гігієнічний, еротичний тощо. Лікувальний масаж у домашніх умовах виконати досить складно, адже для цього потрібні спеціальні умови та правила. А от для гігієнічного достатньо звичайного ліжка.

Еротичний масаж – з душу

- Щоб зробити якісний масаж, потрібно володіти методикою, знати, що, як і в який бік краще масажувати, - наголошує Андрій Зарусінський. - Якщо говорити про еротичний масаж, то він зазвичай починається вже у ванній чи душовій кабіні, коли відбувається очищення тіла, починають збуджуватись центри, які відповідають за статеві стосунки. Правильні дотики, правильні рухи у правильних місцях, у правильній послідовності викликають ейфорію та підсилюють почуття. Особливо це подобається жінкам, які люблять ніжність та романтику.

Роблячи інтимний масаж, можна використовувати різноманітні олії, враховуючи смаки людини. Адже кожному подобається щось своє. Чудовим допоміжним засобом може бути лосьйон чи крем для масажу, який містить афродизіаки - спеціальні речовини, які здатні  посилювати сексуальний потяг та статеву силу.

Під час інтимного масажу партнери можуть створювати одне одному романтичну атмосферу. Спокійна розслаблююча музика допоможе посилити відчуття, навіть покращить ефект від масажу. Те ж можна сказати і про свічки.

-  Плавні рухи коханої людини, улюблена музика, яка зачаровує, пелюстки троянд, ароматний запах свічок - що може бути більш приємнішим? - каже фахівець. - Від такої прелюдії пара отримує масу задоволення.

Коли масаж робити не варто

Тернопільський масажист Сергій Гузь каже, що масажна терапія надзвичайно корисна для всіх людей, незалежно від віку та статі. Ця процедура допоможе впоратись із проблемами опорно-рухового апарату, подолати остеохондроз, захворювання дихальних шляхів. Приміром, при бронхіальній астмі масажування грудної клітини полегшує дихання, зменшує кількість нападів. Дуже корисний масаж при головному болю та запамороченні, оскільки вони часто пов’язані з погіршенням відтоку та притоку крові до головного мозку. Для кращого ефекту масаж можуть застосовувати в поєднанні з лікарськими препаратами.

У системі відновної терапії масаж є одним із невід’ємних засобів реабілітації після травм і захворювань опорно-рухового апарату. Після переломів, наприклад, важливо відновити стан м’язової тканини людини, її здатність повноцінно рухатися. Під впливом масажу біль минає значно швидше і зникають набряки, закріплюються м’язи, покращується функціональність суглобів і трофіка сполучних тканин. Разом із лікувальною фізкультурою масаж допомагає «поставити на ноги» пацієнта. Відновний масаж корисний і для профілактики застудних захворювань та після них.

- Причиною респіраторних інфекцій є те, що наш імунітет просто спить, дрімає, не реагуючи вчасно на збудники хвороб, - говорить Сергій. - Завдяки масажу вдається його розбудити, змусити працювати, давати відсіч інфекціям. Також лікувальна дія масажу впливає на запальний процес. Адже тоді у легенях чи бронхах залишається слиз. Завдання масажиста – стимулювати відтік цієї рідини. Пацієнти вже після трьох сеансів відчувають значне полегшення, рідина починає виходити з організму. Одужання настає набагато швидше.

Профілактичний масаж корисний для всіх, особливо для людей похилого віку. Адже в них уже починають згасати важливі фізіологічні функції, а масаж допомагає стимулювати їх. Також він стане в нагоді підліткам, у яких відбувається формування м'язової та кісткової систем. Не завадить він і школярам та студентам, які сидять за партами тривалий час – для розслаблення та лікування сколіозу (викривлення хребта - прим. авт.). Ну, і звісно, курс масажу необхідний тим, хто має сидячу роботу. Це потрібно для того, аби розвантажити м'язи, які постійно перебувають у напруженому стані. Масаж буде корисним і для вагітних. Їм найбільше підійде масаж стоп та поперечної частини хребта, адже на ці ділянки у вагітних припадає найбільше навантаження.

- Однак масаж протипоказаний при злоякісних утвореннях в організмі, запальних процесах, інфекційних захворюваннях з підвищеною температурою тіла, – акцентує фахівець. – Обережно з масажем потрібно бути гіпертонікам. Адже під час процедури кров’яний тиск підвищується. Не варто відвідувати масажиста, якщо є алергічні висипання на шкірі, а також жінкам у критичні дні.

Для профілактики захворювань кожна людина мусить побувати у масажиста хоча б двічі на рік, зауважує Сергій Гузь.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Артем Харитонов

    В нас троє діток , і все одно знаходю годинку щоб добряче попестити свою дружину .
  • тарас

    чим тільки люди не виправдовують свою блудну пристрасть
  • кобра

    (Та навіть коли з’явиться малюк, ми не збираємось відмовлятись від цієї приємної звички.) Мабуть вам краще не народжувати або після народження розлучитись, бо після народження дитини змінюється все...
  • Ігор

    "Та навіть коли з’явиться малюк, ми не збираємось відмовлятись від цієї приємної звички..." угу... ми тоже багато від чого не планували відмовлятись, до дітей)))

keyboard_arrow_up