Конкурс "Моє особливе весілля": святкування у фортеці тернополяни готували за місяць

Конкурс "Моє особливе весілля": святкування у фортеці тернополяни готували за місяць

Редакція газети «RIA плюс» започатковує проект «Моє особливе весілля». Присилайте свої розповіді з фотографіями. Ми їх опублікуємо в газеті та на сайті «20 хвилин». Згодом читачі проголосують за кращу історію, а переможці отримають подарунки.

У славному місті Бережани, що на Тернопільщині, народилася та виросла героїня нашої розповіді Ірина Врублевська.

Підростаючи в атмосфері старовинної міської архітектури, дерев’яних церков та величезного замку, вона мріяла про те, як колись  у білій сукні святкуватиме весілля поряд із найвизначнішою захисною спорудою епохи Ренесансу.

Так і сталося – весільний альбом Ірини прикрашають фотографії із коханим чоловіком Олександром на фоні старого бережанського кам’яного муру.

Відео дня

Як познайомились?

Співрозмовниця називає історію знайомства дещо банальною, хоча так про себе можуть сказати багато подружніх пар. 25 вересня 2009 року Ірина їхала з навчання з Києва. За плечима у героїні дві освіти – педагогічна та бібліотечна. Сусідом в автобусі по дорозі в Тернопіль був Олександр. Кремезний, підкачаний, із виразними карими очима. Він одразу сподобався Ірині, тож вона перша почала розмову.

Слово за словом – так і познайомились. Виявилось, що і Олександр – родом із Тернопільщини. А в Києві вже тривалий час працював в одному зі спецпідрозділів МВС.

- Великий, сильний, мужній, а головне – щирий та простий у розмові – цими якостями він і підкорив моє серце, - зізнається тернополянка.

Незнайомка також вразила Олександра своєю вродою. Тож він вирішив не гаяти часу. На зупинці автобуса купив їй морозиво, а потім взяв номер телефону.

Як освідчувався?

Стосунки пари розвивалися напрочуд швидко, щоправда вони досить довго «зустрічалися» на відстані. Іра була вдома, а Саша повернувся у столицю. Щоденні розмови  по телефону переросли у щось більше. У березні Ірина знову поїхала на сесію в Київ.

Чи не щодня закохані ходили в кіно. Деколи Іра навіть втікала з пар, аби побачитися з Олександром. Для дівчини, яка мала «правильне» виховання, це було чи не подвигом.

Романтичні прогулянки столицею, поцілунки на старих київських вуличках все більше затягнули пару у вир любові. У травні 2010 року Олександр святкував День народження, а після того вирішив зробити пропозицію.

- То був ранок і досить несподівано, - зізнається Іра. – У мене був приємний шок, коли він запропонував стати дружиною. Але я була по вуха закохана, тому одразу сказала «так».

Місце і час проведення весілля

У липні Олександр приїхав на День народження до коханої в Бережани. Приніс 21 троянду. За словами Іри, чоловік її задарював квітами чи не з першого дня знайомства. Тоді ж він і попросив у батьків руку своєї обраниці.

Батьки радили не квапитись, але благословили дітей на щасливий шлюб.

4 листопада 2010 року закохані зареєстрували шлюб офіційно, а 20 листопада – повінчалися у Бережанській церкві святого Миколая, яка є пам’яткою архітектури 17 століття. Для молодят співав церковний хор.

Яким було весільне вбрання?

Іра мріяла про весільні фото на фоні замку, проте ніколи не хотіла мати гучне весілля. На її думку, кожна жінка вважає день одруження особливим, якщо, звісно, виходить заміж за коханого чоловіка.

Весілля пара спланувала за місяць. Одразу знали, що святкуватимуть у Бережанах.

- Ми швидко домовились і з музикантами, і з тамадою, і за зал, - не розумію, що можна було б думати півроку чи рік, - каже тернополянка. – Весільну сукню мені позичила знайома. Віночок , фату та білі черевички на підборах я придбала сама. Моя сім’я в забобони не вірить, хоча багато хто відмовляв мене вдягати чужу сукню. Моя мама також виходила заміж не у своєму весільному вбранні, і вони з татом прожили десятки років у щасті, мирі та злагоді. Так що не в пишних нарядах справа, а в тому, що у тебе в серці.

Весілля забави

Весілля святкували у «Старій фортеці». Ресторан заснований ще в 1976 році,  був повністю оновлений  у 2010 році.  Сьогодні займає два поверхи, терасу й облаштовану територію.  Розміщений в Бережанському парку, поруч – замковий комплекс Синявських. 

На весіллі грав місцевий музичний сімейний гурт.  Було надзвичайно багато конкурсів, тож гостям сумувати не доводилось. Наприкінець святкування гості запалювали свічки та бажали щастя молодятам, а в кінці від сусідніх вогнів Ірина та Олександр запалили вогонь і своєї сімейної свічки.

Бюджет весілля

На весілля запросили 100 гостей. Це – близькі друзі та родичі. Бюджет на застілля не був великим. За словами Ірини, витратили приблизно 30 тисяч гривень.

Поради нареченим

- Як на мене, не варто скликати всіх, бо так прийнято. Весілля потрібно робити для себе, а не для когось, - наголошує героїня розповіді.

Подружжя радить одружуватися, коли в серці живе любов, і тоді, коли обоє – і чоловік, і жінка – впевнені, що готові все життя робити все для того, аби очі коханої людини випромінювали щастя. Адже шлюб –щоденна робота, але приносить солодкі плоди.

 

ДОВІДКА

Якщо ви хочете розказати про своє незвичайне весілля та взяти участь у проекті, надсилайте свої фотографії та розповіді з контактними даними на електронну скриньку: [email protected]. Контактний номер телефону: 097-445-82-67 (Наталія).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up