Пляжний екстрім, або чому стають нудистами

Пляжний екстрім, або чому стають нудистами

Море, сонце, пляж…Годин із кращих варіантів провести літню відпустку. Найбільш сміливі поціновувавачі морського екстріму обирають нудистські пляжі.

До речі, засмага в стилі ню – досить поширене явище в усьому світі. Навряд чи існують курорти без затишного містечка, де люблять усамітнитися любителі відпочинку без одягу. Таких людей називають нудистами, хоча самі вони кличуть себе натуристами (від лат. natura – «природа»). В основі їхніх дій лежить ціла філософія і гармонія з природою, а не просто бажання скинути з себе зайвий одяг.

«20 хвилин» поцікавилась, а що ж тернополяни думають про нудистів та чи пробували засмагати без одягу. Декотрі респонденти були дуже скромні у висловлюваннях, а деякі – надто відверті та вдавалися до бурхливих деталей.

Топлес – у відведених місцях

- Я на нудистському пляжі? Навіть не уявляю себе там, мені, напевно, було би не дуже приємно дивитися на інших незнайомих (або знайомих) мені голих людей, - говорить 28-річна Вікторія.

Відео дня

Жінка одружена та має двох дітей. Чоловіка, каже, ні за що б не пустила на пляж, де всі голі. Мовляв, чого він має заглядати на інших.

Інша тернополянка Оксана, сміючись, продовжує, що ніколи в житті не була на такому пляжі. Бачила нудистів лише по телевізору.

- Мені одразу пригадався фільм «Жандарми», у дитинстві його дуже любила, - каже вона. – Головний актор – Луї де Фінес якраз вистежував нудистів. Тому в мене вони асоціюються з чимось протизаконним. Певно, то якось не зовсім правильно засмагати голим, де купа стільки незнайомців, які пожирають тебе очима. Мені було б дискомфортно.

30-річна Анжела більш лояльна до такого явища, як нудизм. Каже, що особисто вона не заперечує, аби кожен робив те, що йому подобається, головне – аби це іншим не заважало.

- Мене більше дратує, коли на пляжі, де є купа дітей, жіночки старшого віку ходять в стрінгах чи з оголеними грудьми. Це більше шокує. Хай ідуть на спеціальні пляжі і засмагають топлес.

Серед збоченців - нізащо

 Якщо дуже хочеться ходити голим, то не обов’язково іти туди, де купа людей, продовжує Анастасія.

- Я особисто не проти засмагати голою разом із коханим, але робити це серед натовпу збоченців – нізащо! – наголошує жінка. – Можна знайти відлюдне місце і там гарно провести час в гармонії з природою (посміхається – прим. авт.).

Чоловіча цікавість у плані «в чому мама народила», зашкалює. Жоден з опитаних не сказав, що не хотів би побувати на такому пляжі.

- Якби я був самітній, то, певно, хотів би спробувати. Мені було б цікаво побувати на пляжі, де всі голі: і жінки, і  чоловіки. Не тому, що я заглядав би на кожного, а просто заради відчуттів – як це вийти із зони комфорту та скинути з себе весь «баласт», - каже 35-річний Володимир.

Ще один співрозмовник, 31-річний Дмитро зауважив, що пішов би на такий пляж, якби знав, що там будуть молоді відпочивальники.

- До пенсіонерів я би не пішов, це факт, - акценту він. – Самому цікаво, як по ту сторону моря, де всі голі ходять. Але дружину з собою не взяв би. Не хочу, щоб її всі споглядали. Нехай вона роздягається лише переді мною.

Отака-то чоловіча логіка: сам за, але жінку нікому не покажу! Ну, принаймні, хоча б це позитивно.

Спілкуються на спеціальних форумах

Що ж, з бажаннями тернополян все зрозуміло: одні хочуть, інші – проти. А що думають про такий вид відпочинку самі нудисти. Щоб відповісти на це питання, журналіст «20 хвилин» знайшла кілька тематичних форумів. Під «липовим» ніком поспілкувалась з кількома завзятими нудистами.

- З дружиною вже років п’ять їздимо в Південне, в Одеській області, лежимо на самому п’ятачку, подалі від організованого нудонатовпу.  Там пісок чистий, мало народу і природа просто супер. Відпочинок без комплексів, під шум хвиль і пташиний спів – просто супер. Місце якраз над обривом, за 4 години може чоловік 10 максимум пройти. Бурхливого відпочинку в натовпі голих людей не люблю. А вдвох з жінкою – завжди за, - пише BrdUA.

Коли журналіст як початківець запитала, куди можна поїхати, аби засмагати топлес, учасник спілкування під ніком «Гість» розповів, що про місця, де відпочивають натуристи, можна легко знайти в Інтернеті. Таки – так, список додаємо до матеріалу. На питання, як перебороти себе перший раз, Гість відписав, що для початку – треба роздягнутися.

- Якщо є сильний страх, то треба вибирати менш людні місця. Для підтримки можна їхати компанією, тоді не буде так страшно, особисто я так і роблю вже 7 років, - каже співрозмовник. – Якщо дуже страшно, просто не знімай окуляри.

Ну, остання порада справді безцінна – якщо соромно, треба закрити очі)).

Як стати нудистом

У психології нудистів допоміг розібратися сексолог Ігор Федорко.

- Нудисти і натуристи – це ніби одне і те ж, але є і певні відмінності. На відміну від нудистів, які просто роздягаються, останні мають цілу філософію: вони не просто єднаються з природою, а й ведуть здоровий спосіб житті, не палять та не вживають алкоголь, - пояснює він.

Насправді бути натуристом – дуже зручно. Спати голим, за словами експерта, дуже корисно. Адже відпочинок потрібен не лише мозку, а й нервовій системі й тілу. У такому випадку сон буде більш продуктивним. У нудистів чи натуристів зашкалює почуття усамітнення з природою. Серед практичних моментів – не потрібно брати купальник. До того ж, часто нудисти – це моржі, котрі полюбляють купатися восени чи взимку. А одяг лише заважає, адже він охолоджується в десять разів швидше, ніж тіло, - пояснює пан Федорко.

У психології нудистів є випрацювані правила. Ті, що справді прагнуть возз’єднатися з природою, ніколи не влаштовують оргій чи сексуальних сцен на людях.

Інструкції, як стати нудистом, не існує. Якщо дуже хочеться спробувати – можна практикувати це вдома, приймаючи повітряні ванни.

- І вдома можна відчути волю та розкутість. Пари, які соромляться натовпу, можуть усамітнитися з природою у відлюдних місцях. Простіше взяти з собою однодумця, так буде легше. Нині досить часто можна зустріти не те, що нудистів, а людей, які соромляться свого тіла навіть наодинці з собою. Тому топлес може стати для них цілющими ліками. Початківці на нудистських пляжах не повинні робити переляканий вигляд і прикривати свої інтимні зони. Так привернете ще більше уваги. Якщо зовсім некомфортно – відмовтесь від самої ідеї бути нудистом, - говорить спеціаліст.

Спокушаючи інших, не забувайте про гріх

Без гріховних думок купатися голим серед натовпу людей можуть хіба що діти, свого часу розповідав "20 хвилин" уже покійний отець Анатолій Зінкевич. На відміну від дорослих, вони не усвідомлюють, що це аморально, у них не виникає збудження. Щоправда, із 7 років відбувається гормональна перебудова організму, тому не варто заохочувати малечу до відпочинку в голому вигляді в колі ровесників.

З одного боку, у нудизмі нічого погано ніби й немає. Але, як не крути, а чоловік чи жінка не можуть завжди контролювати свої дії та емоції.

- Ходячи голою перед чоловіками, жінка навмисне чи ненавмисне привертає їхню увагу. Те ж саме і чоловіки. У відповідь виникає реакція збудження. Спокушаючи чужих чоловіків/жінок ми піддаємося гріху, не варто про це забувати, - пояснював священник.

Ще один нюанс – це домінування над кимось. Коли чоловік чи жінка пишаються своїм тілом, відчувають свою силу над іншими, тим самим вони впадають у гріховність.

- Якщо люди не втілюють свої гріховні думки в дію, це не значить, що вони не проходять через їх серце. А тому той, хто береже свою душу, повинен остерігатися таких відвертих місць відпочинку, - говорив о. Анатолій.

Кращі нудистські пляжі країни:

Чкаловський пляж, Одеса

Найбільший і найбагатолюдніший пляж. Був відкритий ще у 1989 році. Розташований майже у центрі міста, у курортній зоні, праворуч від пляжу санаторію ім. Чкалова.

Нудистський пляж у районі Кароліно-Бугаз, Одеська область

Дикий і усамітнений. Розташований між базою відпочинку «Чайка» і пансіонатом «Одеса».

Нудистський пляж у місті Південне, Одеська область

Малолюдний куточок на березі Чорного моря. Розташований за 15 хвилин ходьби від міського.

Пляж на острові Джарилгач, Скадовськ, Херсонська область

Великий, тихий і майже безлюдний. Головні його переваги – чистота і повна відсутність благ цивілізації.

Нудистський пляж у Бердянську, Запорізька область

Розташований між Бердянською косою і курортом з лікувальною гряззю, трохи віддалений від звичайного пляжу.

За інф. з відкритих джерел.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Богдан

    Ще розумію, коли гарна жінка роздінеться, але голого мужика якось представити собі і трудно і смішно...
  • Цьвєк

    В цивілізованій  європі є? Є.А в нас в Тернополи чо нима?Ми європа,то має бути.
  • Роман Крих

    Нахрена ви питалися думки того старого збоченця сраного попа, шо забудовує парк?!

    гср reply Роман Крих

    а той піп ніби помер вже, чи я щось плутаю?
  • Діонісій

    бляха, не маєте про що більше писати ? скажіть де в Тернополі чи в області є такі пляжі ? :)

    Петро Білецький reply Діонісій

    Нема. Але ніколи не пізно. Видимо раз вже є інформаційний запит, значить готовиться плацдарм. Наступним кроком буде критика. Далі через кілька років про це будуть говорити як про не таке й вже погане явище, а потім як про прийнятну річ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up