Поза, у якій ви спите, скаже правду про ваші стосунки

Поза, у якій ви спите, скаже правду про ваші стосунки

Подружнє ложе для більшості є символом щасливого і міцного шлюбу. Дійсно багато хто просто не можуть уявити собі ідеальні стосунки без міцних обіймів перед сном. Однак є й такі пари, як обирають роздільний сон.

Після виснажливого робочого дня нерідко час, коли подружжя може усамітнись, з’являється уже в ліжку перед сном. Тоді чоловік і жінка можуть бути емоційно близькими та нарешті приділити час один одному. Адже, коли в родині вже є діти і увесь день батьки мають купу обов’язків, то для ніжності в них часто немає ні сил, ні можливості. Єдиний момент, коли можна згадати про свою другу половинку – у ліжку.

- Дуже важко за дітьми, роботою та масою домашніх срав знайти години, коли ми можемо побути наодинці з чоловіком, тому питання – спати чи не спати разом – знімається автоматично, - розповідає тернополянка Людмила Х. – Коли уві сні чоловік міцно обіймає мене та зігріває теплом свого тіла, я забуваю про всі негаразди. Знаю, що в мене є кохана людина, яка захистить мене від усього поганого. І від такого відчуття я ні за що не хочу відмовлятись.

Забрати інші ліжка

Відео дня

Молоді пари вкрай рідко відмовляються спати разом. Тож недивно, що наше питання для обговорення на сайті «20 хвилин» дехто сприйняв занадто критично. Адже логічно: ну як закохані, у яких кров закипає при дотику один одного можуть взагалі подумати, про те, щоб спати окремо?! Ніжності і ласки, які вони проявляють один до одного у ліжку, – ось їхній аргумент.

- Мені 20, моєму хлопцю -24, і ми не уявляємо, як це спати окремо, - наголошує Катерина. – А як же інтим? Коли кохатися?

І Катя має рацію… На думку психологів, вибір на користь роздільного сну частіше робіть пари, які прожили в шлюбі понад 10 років, а то й більше.

- Мама з тато завжди спали окремо, але при цьому вони не переставали любити один одного, - розповідає тернополянка Ірина В. – Але це рішення, скоріш за все, було пов’язане з їхніми буднями. Мама дуже втомлювалась на роботі і хотіла відпочити. А тато волів почитати перед сном, тому, щоб не заважати нікому, лягав в іншій кімнаті і читав допізна.

Вибір своїх батьків Ірина розуміє, однак переносити цей приклад у своє життя не поспішає.

- Закохані мають спати разом – моя думка незмінна, - наголошує вона. – Адже коли ще знайти час для усамітнення, тим паче, люди, які часто обіймають один одного, цілують перед сном, почуваються більш щасливими, потрібними, бажанами. Особливо це важливо для жінок, які апріорі хочуть почуватися ніжними і тендітними в руках свого сильного партнера.

Іра  зізнається, що коли вони з чоловіком сильно посварились, то він може піти спати на диван. Окремий диван – це вже як метод «покарання» чи «гонорового прояву свого я». У такі моменти, на думку співрозмовниці, конфлікт лише загострюється.

- Краще мовчки обійняти кохану людину перед сном. Якщо вона винна, то зрозуміє, що її можуть пробачати, бо кохають. Якщо винуватець проявляє ніжність – значить, він щиро розкаюється. І слова будуть зайвими, - каже тернополянка. – А взагалі, краще взагалі не тримати в помешканні зайвих ліжок, аби не було, куди тікати.

З дітьми сплять

У силу різних обставин подружжя часто сплять разом із дітьми.

- Маленька дитина завжди хоче відчувати мамине тепло, тому татові нічого не лишається, як прийняти в ліжко ще бебі, - розповідає Ольга А. – Перший син спав із нами до трьох років. Щоправда, ми біля нашого ліжка поставили дитяче, аби коли Артем заснув перекласти його. Меншому синові – нині два. І він також спить з нами. Ми з чоловіком мріємо про час, коли він не боятиметься спати окремо.

Про спільний сон із дітьми можна говорити дуже багато. І це окрема тема для іншого матеріалу. Якщо говорити коротко, то тут є ряд плюсів і мінусів. І, якщо в наші країні, до цього ставляться більш лояльно, то в окремих країнах про це не може бути й мови.

- Моя подружка живе в Німеччині, і з самого малечку вони з чоловіком привчали дитину не те, щоб спати окремо, а взагалі – в іншій кімнаті, - говорить Анна К. – Батьки одразу купили «Радіоняню» з можливістю відтворювати відео. То ж дитина за стіною у них завжди перед очима. Німці не розуміють, як батьки можуть мати повноцінні інтимні стосунки, коли поруч лежить дитина.

Спільний сон шкодить?

Приголомшливий висновок, що спільний сон шкодить здоров’ю та стосункам закоханих, зробили британські вчені. На думку фахівців, спільний сон може викликати сварки і розбіжності з приводу хропіння, перетягування ковдри і штовхання один одного вночі. Проведене дослідження також показало, що у подружжя було вдвічі більше невдоволення по відношенню один до одного, коли вони спали в одному ліжку. За словами дослідників, поганий сон стає причиною депресій, серцевих захворювань, інсультів, порушення роботи легенів, а також пробок на дорогах, автомобільних аварій і розлучень, проте традиційно ігнорується в якості важливого складового здорового способу життя, передає BBC.

«Люди зазвичай відчувають себе набагато комфортніше, коли сплять зі своїм партнером, однак наше дослідження доводить зворотне», — відзначив один з учених. Він порівняв відчуття 40 подружніх пар, коли вони сплять разом і коли проводять ніч на роздільних ліжках. При цьому з’ясувалося, що 50% сплячих разом були чимось роздратовані або стурбовані.

Інший із авторів дослідження, який, за його словами, спить зі своєю дружиною окремо, відзначає, що історично чоловік і жінка спали в різних місцях. Сучасна ж традиція спати в одному ліжку стала популярною з приходом індустріальної революції, коли люди стали перебиратися в міста, а в малесеньких квартирках було дуже обмежено житловий простір.

У Вікторіанську епоху серед сімейних британців спати в одному ліжку було непопулярно, а в древньому Римі подружнє ложе використовувалося не для сну, а виключно для любовних утіх. На думку дослідників, сучасні пари повинні слідувати мудрому прикладом предків. «Це щось подібне до того, що робить тебе щасливим. Якщо ви спите разом і вам нічого не заважає, ну що ж, продовжуйте в тому ж дусі. А якщо це не так, то не бійтеся все поміняти», — говорить спеціаліст.

 

 

Коментар експерта

Антоніна БОГАЧУК, психолог:

- Можуть бути різні причини, чому подружжя вирішує спати окремо: різний режим сну, поява новонародженої дитини, сварки чи нестача душевної близькості. Таке рішення може бути на визначений чи на невизначений період. Якщо це може бути тимчасово, як наприклад у ситуації з новонародженою дитиною, до якої мама повинна вставати кілька разів за ніч, то у цьому можна знайти і плюси для зміцнення стосунків. Але якщо таке рішення приймається на невизначений термін, то ви ризикуєте більше не опинитися в одному ліжку. Адже коли ви спите окремо, страждає сфера інтимного життя партнерів, також це емоційно вас ще більше роз'єднує та віддаляє.

 

Що означають ваші пози? (Див. фото)

1. «Ложка»
Ця поза забезпечує жінці відчуття спокою і надійності, а чоловікові дає відчуття влади над своєю партнеркою, так само як і «обов'язок» піклуватися про неї.

2. «Медовий місяць»
Зазвичай так сплять люди, які часто займаються один з одним коханням, і майже завжди - пари, стосунки яких тільки починають розвиватися.
3. «Черепиця»
Коли обидва партнери засинають, лежачи на спині, але при цьому жінка спить головою на тілі чоловіка, це може говорити про те, що вона залежна від нього.
4. «Колиска закоханих»
Така поза для сну характерна для пар, в яких чоловік постійно проявляє турботу про жінку і займається її вихованням.
5. «На прив'язі»
Ця поза може говорити про те, що і чоловік, і жінка, цінують незалежність в своїх відносинах, але при цьому довіряють один одному.
6. «Ніжний замок»
Це може означати, що партнерам не дуже комфортно один з одним. Тобто сплять вони разом швидше через необхідність фізичної близькості, а не духовної. Така поза може говорити про те, що у партнерів протилежні характери.
7. «Переслідування»
Поза, коли чоловік спить на боці, а жінка обіймає його ззаду, говорить про те, що, як мінімум, один з партнерів відчуває себе в таких відносинах незатишно і підсвідомо хоче втекти.

8. «Дзен-стайл»

Це своєрідний компроміс між зв'язаністю і незалежністю партнерів.

9. «Скелелаз»
Так зазвичай сплять пари, в яких, як мінімум, хтось один затаїв на партнера гнів чи образу.
10. «Поза Краба»
Така позиція партнерів під час сну може означати, що зараз у відносинах, все, можливо, і в порядку, але нещодавно в пари точно існували серйозні проблеми.

 

За інф. www.uamodna.com

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • isabella ahha

    Ми з колишнім розлучилися 1 рік і 2 місяці тому, і я була на шостому місяці вагітності. Ми обоє любимо один одного, і це був шок для мене, і це справді розбило моє серце. Я спробував до нього подзвонити, але обидві лінії були відключені. Я намагався зв’язатися з ним у соцмережах, але він видалив мене з них. Я намагався зв’язатися з його батьками, і вони сказали мені, що їхній син сказав, що не любить мене і не хоче мене бачити, і вони не знають, що сталося. Я плакала і плакала кожен день, тому що я його дуже любила. Поки я не народила і дитині не виповнився рік, я не могла повернути свою любов. Я знову розгубився. Я не знаю, що робити, а також втратила роботу і не маю грошей, щоб доглядати за дитиною. Я був нещасним у житті, тому я розплакався своїй сестрі, розповів їй про свою проблему і сказав, що вона знає про потужне заклинання доктора алаба, який допомагає їй, коли вона не може завагітніти. Я зв’язалася з ним електронною поштою, і він сказав, що допоможе мені, і сказав мені, що жінка наклала закляття на мого чоловіка і сказала, що допоможе мені розірвати закляття, щоб мій чоловік повернувся до мене назавжди, і це було моє. Для мене було великою несподіванкою, що все, що він сказав, сталося. Чоловік одразу повернувся до мене і сказав пробачити його. Велике спасибі цьому могутньому та справжньому заклинателю. Я молюся, щоб він прожив довго і більше виконував свою чудову роботу. Якщо у вас є проблема, яка турбує вас у житті, вам слід звернутися до цього потужного гравця заклинань! Він може вам допомогти. Він не підведе вас, ви можете зв’язатися з ним за адресою gmail: [email protected] або ви можете зв’язатися з ним через його Viber/whatsapp: +1(425) 477-2744

  • Ігор Юзва

    3
  • Василий Федоренко

    8
  • Галина Калайда

    3

keyboard_arrow_up