Ревнощі вбивають стосунки чи підсилюють пристрасть?

Ревнощі вбивають стосунки чи підсилюють пристрасть?
Ревнощі підігрівають стосунки. Головне, щоб з цим не було перебору. Бо тоді відносини можуть повністю згоріти.

Постійно підозрювати людину у зраді - це параноя. Затятий ревнивець є причиною частих суперечок. Та коли партнер зовсім не демонструє ревнощів, виникають сумніви у його почуттях.

- У моєї дівчини починається істерика, коли я просто спілкуюсь із особою жіночої статі, - розповідає 23-річний Олексій. - Це ж, напевне, неприйнятно для хлопця, у якого серйозні стосунки. Через її ревнощі у нас постійні скандали без причин. Я втомився їй пояснювати, що як мінімум на роботі я змушений спілкуватись з дівчатами. А ще вона умудряється ревнувати до друзів, до моєї собаки. Мовляв, їх я люблю більше, ніж її. Мені дійсно вже приємніше проводити час із своєю собакою, ніж вислуховувати її постійні докори.

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> Причинами такого прояву ревнощів психологи називають комплекс неповноцінності. Через невпевненість у собі людина постійно боїться втратити партнера. І найчастіше у результаті таки втрачає. Адже втримувати безперервні звинувачення - важко.

- Ревнує - не завжди означає, що любить. Є люди, яким властивий інстинкт власника. Вони ревнують не тільки коханих людей, а й друзів, знайомих, точніше, тих, на увагу яких вони, на їх думку, мають право, - каже 25-річна Яна. - Такі люди є егоїстами. Будувати з ними стосунки неможливо, вони думають лише про себе і від цього їм рідко буває добре у житті.

Ну а коли ревності зовсім немає, виникають такі ж проблеми. Адже правильні прояви ревності, навпаки, підсилюють стосунки.

- Мені приємно, що мій хлопець помічає навіть мізерну увагу з боку інших і не дозволяє їм цього робити, - розповідає 22-річна Інна. - І це не є докорами мені, а лише зауваженням їм. У мене був хлопець, який ніяк на таке не реагував. Це виглядає як байдужість. Хотілось на його очах зрадити йому, щоб він нарешті приревнував мене.

Все-таки ревнощі є здебільшого неконтрольованим процесом. Якщо ви самі відчуваєте, що вони необгрунтовані, потрібно стримати себе. Зайнятись чимось цікавим і корисним, спрямувати думки на щось позитивне. А ще сконцентруватись на тому, щоб з вами було добре партнеру, а не тільки вам з ним. Якщо ж у вас є підстави для ревнощів, потрібно спокійно поговорити і з’ясувати ситуацію. Навіщо витрачати час на людину, яка зраджує?

Коментар експерта

Антоніна Богачук, психолог:

- Ревнощі означають насамперед те, що людина невпевнена у собі. Потрібно працювати над самооцінкою, а також над довірою до своєї другої половинки та страхом її втратити. Якщо ви не довіряєте коханій людині, вона так чи інакше на інтуїтивному рівні відчуватиме це. І цей факт буде певним бар'єром у ваших стосунках. Також недовіра провокує виникнення різних нав'язливих думок, які постійно будуть вас відволікати, забирати вашу енергію та шкодити вашому здоров'ю, а також провокувати агресію по відношенню до партнера.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    інстинкт власника - це найгірше, напевно, що може бути! посилайте зразу таких людей, а то потім спокою вам не буде! і будете шкодувати ціле життя!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up