Тату на жіночому тілі: як вибрати малюнок і кому робити не варто

Тату на жіночому тілі: як вибрати малюнок і кому робити не варто

Нині є багато варіантів для самовираження. Дехто йде значно далі — робить татуювання. Ці малюнки стають постійними супутниками життя.

Татуювання та їхнє значення у різних країнах відрізняється. Тому дуже важливо ретельно проаналізувати значення малюнка перед тим, як майстер візьметься за голку.

Одна справа, коли тату робить чоловік. Зовсім інша – коли наносити малюнок на тіло береться жінка.

Сприйняття зображення у сильної та прекрасної статі різне. В Інтернеті можна знайти чимало інформації про те, коли і звідки в жінок виникло таке жагуче бажання прикрашати своє тіло. Так, якщо вірити джерелам, жіночі татуювання отримали поширення в США в 1960-тих. Трохи пізніше прикрашати своє тіло малюнками почали європейські представниці прекрасної статі.

Відео дня

У Радянському Союзі татуювання вважали непристойною прикрасою для дівчат, незважаючи на те, що релігійного підгрунтя цей факт не мав. На пострадянському просторі жіночі татуювання набули популярності в останні десять років.

Як розповідають майстри у Тернополі, жінки прикрашають своє тіло малюнками набагато частіше, ніж чоловіки. Як мінімум 80% їхніх клієнтів – прекрасна половина людства.

Звичне явище

Якщо колись панянок із татуюванням зараховували до однієї із субкультур, то наразі ставлення до них лояльніше і толератніше.

26-річна Олеся зробила татуювання кілька років тому. Тепер на правій лопатці красується її ім’я. Дівчина не вважає це чимось непристойним.

– Це моя маленька особливість, родзинка, — каже дівчина. — Я зробила тату не просто так, а довго до цього йшла. Наносити незрозумілий малюнок, який дивував би і мене, і сторонніх, не хотіла. А так маю невеличкий напис – нічого тут неадекватного не бачу. Тим паче, зараз уже світ відійшов від таких стереотипів, що татуювання у дівчини – це щось дивне. І жінки, і чоловіки – рівні у своїх правах. То чому це має бути табу?

На відміну від Олесі, 22-річна Софія переконана, що татуювання на тілі дівчини виглядає щонайменше недоречно.

– Це все одно, що взяти і поставити на собі тавро, наче на рабові, – вважає дівчина. – Кажуть, що це якась особливість, яка виділяє людину з натовпу. Але, як на мене, з натовпу повинно вирізняти щось інше, а не малюнок на тілі. Я своє тіло так не псувала б. До того ж, нині багато молодих людей наносять тату, навіть не розуміючи змісту картинки, а це на все життя. То, може, варто спочатку задуматись перед тим, як робити його?

Думки людей щодо татуювання різні, і це цілком нормально. Як не крути, але тенденція до зростання кількості охочих «набити» на собі малюнок щороку зростає, зокрема і серед жінок.

Жінки відповідальніші

Близько 70-80% клієнтів, які приходять робити тату, - жінки, розповідає майстер Роман Гонта. Це не означає, що лише представниці прекрасної статі хочуть прикрасити своє тіло. Просто вони більш відповідально ставляться до цієї справи.

– Чоловіки йдуть до знайомих, хтось сам щось пробує набивати, по-різному буває. А дівчата відповідальніші, вони хочуть, аби все було стерильно, професійно та якісно, – говорить Роман. – Жінки перебірливіші, вони завжди питають про смислове навантаження того чи іншого орнаменту, довго обдумують, а потім приймають рішення. Яскраві, барвисті, витончені і по-справжньому красиві зображення не тільки не викликають зорового відторгнення, а й є чудовою окрасою жіночого тіла. При цьому жінки часто замислюються над оригінальністю татуювання.

Говорити про популярність символів жіночого татуювання можна безкінечно. Тут смаки різняться. Часто, за словами Романа Гонти, жінки обирають квіти, метелики, композиції із символічними написами. Декого цікавлять великі татуювання-орнаменти, а також зображення драконів, змій, контурні тату. Найпопулярнішими і переважно жіночими ділянками нанесення татуювання є груди, поперек, зона бікіні, стегна і гомілки.

– Еротичні тату сьогодні також дуже популярні, і робити їх панянки в нашій країні соромляться все рідше, – зауважує майстер. – Як і раніше, залишаються хітом невеликі татуювання на ногах, які, зважаючи на їхній мінімалізм, дівчата роблять особливо часто. Цікаво, що сучасні поціновувачки тату вважають його найкращим способом маскування шрамів та інших вад шкіри.

Якщо не впевнені, відмовляє

Усвідомлюючи, що татуювання – це на все життя, Роман Гонта серйозно ставиться до своєї роботи.

– Коли людина приходить до мене, і я бачу, що вона сумнівається, чи потрібно це їй, то одразу відмовляю, - продовжує він. – Когось відправляю ще подумати, кажу, що це на все життя, що тату важко вивести. Тому треба добре все обдумати. Адже татуювання – це не одяг, його просто так не знімеш. Якщо людина впевнена в тому, що вона робить, то, звісно, я не можу відмовити їй.

Робити тату жінкам деколи навіть простіше, ніж чоловікам, додає майстер. Адже прекрасна стать більш витривала. 

– Дівчата сидять і терплять, а є такі чоловіки, що зразу скиглять, - говорить співрозмовник. – Вік клієнток також різний – в основному наношу малюнки на тіло жінкам до 40 років. Старші вже рідше приходять.

Чи потрібне тату прекрасній половині людства? На це питання Роман Гонта має чітку відповідь – якщо жінці це необхідно, то так.

– Кожна людина повинна бути свідомою і самостійно приймати рішення, - зауважує він. – Для одних татуювання – це звичайна прикраса, для інших – це згадка про щось, ще для інших – це самовдосконалення, а для когось це взагалі спосіб виділитись із натовпу. Тобто причин може бути безліч. Головне, аби вибір був прийнятий свідомо.

Як майстер і чоловік Роман любить тату, обожнює гарні малюнки. 

Коментар експерта
 

Антоніна БОГАЧУК (26 р.), психолог:
– Є різні причини, чому жінки роблять собі тату – хтось воліє просто прикрасити своє тіло, хтось хоче таким чином проявити свою індивідуальність, неповторність. Сьогодні чимало жінок роблять татуювання на інтимних ділянках тіла. Вони сприймають це як один з варіантів налагодити стосунки зі своїм партнером. 
За кордоном, на відміну від нашого суспільства, уже давно віджив стереотип, що малюнки на тілі жінки всі повинні сприймати як непристойність. Поступово це йде і до нас. Гендерна рівність диктує зовсім інші правила, тому не бачу причин засуджувати когось, чи говорити, що жінка, яка має тату, схожа на чоловіка. Адже жіночність проявляється по-різному.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Читач25

    О, стаття 16-го року... прям як на Ютубі мені в 2021році показують рекомендації відео з 2010 року))) Але про татухи думка такая як була і 5 років назад - я не бачив ні одної тату яка б була справді гарною+доречною. Тому і відповіна мо власна думка - це ні до чого, що в жінок що в чоловіків, ну хіба що ви є носієм відповідної субкультури яка наносить татухи для ідентифікації свого статусу і років на зоні проведених для цього.
  • ❤❤

    Боже я нелюблю людей СРСР!! 🤦‍♀ Небачу нічого такого поганого тату на жінці! Мене хоч нема тітушки! Але я не ставлюся так як люди прошлого віку! Оо жінка має тату о вона курва гірх гріх! Це ужас! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Люди не будьте такими злими! Обсужденя це теж великий гріх! А по перше я не говорю чорта набивати! Як маленьке тату то аж гарно дивиться!
  • Гриценко Геннадій

    Що Біблія говорить про татуювання / пірсинг?
    https://www.gotquestions.org/Ukrainian/Ukrainian-tattoos-piercings.html
    Хоча кожен сам вирішує, чи потрібно йому тату, чи ні.

  • Viktor Castro

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up