За секс без згоди - у в'язницю. А ви що про це думаєте? (опитування)

За секс без згоди - у в'язницю. А ви що про це думаєте? (опитування)

З 11 січня за секс без взаємної згоди можуть навіть арештувати. Законодавчі зміни стосуються і подружніх пар.

Новий закон змінює визначення поняття “зґвалтування” та розширює коло потенційних обвинувачуваних у примусі до сексу.

Якщо зараз зґвалтування передбачає фізичне насильство, погрози або безпорадне становище, то в новому варіанті, який набуде чинності 11 січня, все максимально деталізовано.

Раніше кримінальна стаття застосовувалася тільки тоді, коли потерпілий був матеріально чи службово залежний від агресора. Тепер закон запроваджує окрему норму “примус до сексу” без будь-яких умов - тобто потенційним підозрюваним може бути не тільки начальник на роботі, а хто завгодно, навіть подружжя.

Відео дня

 

 

ДОВІДКА

"Стаття 152». Зґвалтування

1. Вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи (зґвалтування) - карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

2. Зґвалтування, вчинене повторно або особою, яка раніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених статтями 153-155 цього Кодексу, або вчинення таких діянь щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, або щодо особи у зв’язку з виконанням цією особою службового, професійного чи громадського обов’язку, або щодо жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (44)
  • Alex

    Говорили -балакали,сіли-заплакали!Це я до того,що одинадцяте число вже завтра...А тепер ,на мить уявіть,скільки невинних ,нормальних мужиків буде сидіть на зонах по "ПІТУШИННИМ" статтям?!
  • роман жовтовський

    Перед тим як зайнятись сексом з коханою людиною, необхідно зібрати всі докази її згоди. Панове депутати, внесіть вже законопроект про осудність ваших дій. Потрібно вас всіх провірити в психіатрії. А якщо ні, тоді вам до патологоанатома. Щоб пошукав в черепній коробочці чи залишився хоч слід від мізків.
  • Бульба

    Депутати приймають ті закони , за які їм платять бабло!! І зверніть увагу що закони зовсім "чужі" нашому словянському менталітету. Не за горами той час ,коли дивитись на жінку довше 30-ти секунд або комплимент в її сторону , буде розцінений , як сексуальне домагання! Це так по американськи - навязати свої закони але опустити рівень життя! Ми "продалися" без супротиву!!!  Не дарма парад "підорасів" , називають парадом - урочистий огляд військ, спортсменів, організоване, спільне проходження людей з нагоди свят чи пам'ятних дат під супровід маршів та з дотриманням встановленого церемоніалу.
    Завоювання нас вже близько!! Сумно((
  • Alex

    Я вибачаюсь,але це не моя вина,що мій коментар надрукували в такій кількості.Щось пішло не так...І,мабуть, "глюконуло"...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up