Тернопільський художник подарував музею портрети українських воїнів

Тернопільський художник подарував музею портрети українських воїнів

На виставці мистець представив 38 творів, серед яких і портрети захисників.

22 листопада Тернопільський обласний художній музей отримав подарунок від тернопільського художника Миколи Мамчура. Митець подарував музею три картини — портрети українських воїнів.

Про це повідомляють на сторінці музею.

Микола Мамчур з 9 листопада проводив у музеї виставку живопису та графіки разом з Оксаною Дученчук. 

Відео дня

«Два різні за стилем, образністю, творчою манерою мистецькі світи поєдналися в одній експозиції, контрастуючи та доповнюючи одне одного», — кажуть працівники музею.

Оксана Дученчук — тернополянка, ілюстраторка навчальних підручників і художніх творів, викладачка основ рисунку в IT Step Academy. Малює олівцями та аквареллю. На виставці представила 16 творів — ліричні пейзажі та портрети, які захоплюють витонченим колоритом та продуманою композицією.

Микола Мамчур — знаний в Тернополі і далеко за його межами художник. На виставці мистець представив 38 творів, які примушують глядача замислитися над героїчною і трагічною долею України. 

Мистецьку освіту здобував у Львівському училищі прикладного мистецтва та Московському університеті мистецтв, студіював у відомих майстрів образотворчого мистецтва – Олекси Шатківського та Івана Гарасевича.

Художник деякий час жив у США, де мав 9 персональних виставок. Після повернення в Україну, в 2011 році організував об’єднання «Художники без майстерень».

З початком російсько-української війни служив в 44 артилерійській бригаді. Малював, перебуваючи в зоні бойових дій, разом Оксаною Дученчук у 2016 році організував виставки творів в містах Попасна, Кремінна, Щастя. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, Микола Мамчур долучився до підготовки та тренування українських воїнів.

До слова, нещодавно черговий мистецький дарунок зробив художник Олег Левицький Борщівському краєзнавчому музею.

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up