У "Козі" буде виставка виробів Тернопільського фарфорового заводу

У "Козі" буде виставка виробів Тернопільського фарфорового заводу

Відкриття виставки посуду, виготовленого на Тернопільському фарфоровому заводі відбудеться 12 лютого о 17.00 в арт-кафе "Коза".

Мистецьке об’єднання «Коза» після успішної одноденної виставки бляшанок ініціює виставку виробів тернопільського фарфорового заводу.

Тому тернополянам пропонують квест: поперевертати філіжанки, тарілочки та сувенірні статуетки, шукаючи клеймо ТФЗ, а знахідки принести на виставку в арт-бар «Коза» (бульв. Шевченка, 23.).

Сюди завітають працівники даного підприємства та науковиця, викладачка ТНПУ ім. В. Гнатюка Світлана Вольська, яка дослідила діяльність фарфорового заводу.

Відео дня

Колись знаменитий Тернопільський фарфоровий завод не діє уже більше десяти років, але у багатьох тернополян досі живуть у сервантах сервізи, чайники, вази та блюдечка, виготовлені на цьому підприємстві.

Відкритий у 1965 році, фарфоровий завод давав роботу більше 1000 працівникам і випускав знамениту продукцію для всього СРСР і на експорт. Підприємство закрили в 2007 році. Ледве не кожна перша пара тернопільських молодят за радянського часу отримувала в подарунок на весілля святковий сервіз, від якого зараз залишилися один-два елементи. Нехай ваша самотня чашка знайде собі пару на виставковій полиці напередодні Дня Валентина! Всі експонати повернуть власникам.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up