Чи легко купити ліки вночі у Тернополі: ми дізналися, чи працюють цілодобові аптеки

Чи легко купити ліки вночі у Тернополі: ми дізналися, чи працюють цілодобові аптеки

Деякі тернополяни скаржаться – у місті в нічний час важко купити ліки. Аптеки, які раніше працювали цілодобово, тепер зачинені вночі через комендантську годину. Ми перевірили, де можна купити ліки в нічний час. Про це у матеріалі!

Ми перевірили вісім аптек у різних мікрорайонах міста. На багатьох з них є вивіски «24/7». Також ми знайшли кілька пунктів на Google картах, у яких вказано про цілодобовий режим роботи. Наші журналісти обійшли ці аптеки та дізналися, чи справді вони працюють у комендантську годину.

Аптека №78

На вікнах та фасаді аптеки на вулиці Руській, 19 є вивіски та написи, що аптека працює цілодобово. Однак на дверях є графік – з понеділка по суботу з 8:00 до 20:00, у неділю – з 9:00 до 19:00.

Відео дня

На касі розповіли – через комендантську годину аптека не працює цілодобово.

– Раніше, до війни, ми працювали цілодобово, але тепер є графік роботи, бо діє комендантська година, – розповіла фармацевтка. – Це так і в інших закладах, які були цілодобові. Лише в деяких лікарнях є аптеки, які мали б працювати вночі.

Подорожник

Ще одна аптека, яка раніше працювала цілодобово – на проспекті Бандери, 80. Вона відчинена довше, ніж більшість інших аптек у місті – з 8:00 до 22:00.

Там також пояснили, що через комендантську годину припинили цілодобовий режим роботи. 

Інша аптека «Подорожник», яка працювала цілодобово, розташована на вулиці Романа Купчинського, 14б, біля лікарні №2. Там залишилась вивіска «24/7» на стіні, однак на дверях є актуальний графік роботи – з 8:00 до 21:00.

Пігулка

На Google карті вказано, що аптека «Пігулка» на вулиці Шпитальна, 3 відчинена цілодобово. Однак насправді аптека працює з 8:00 до 22:00. Інформацію на картах не оновили. 

Аптека ФОП Івоса М.Б

Ще один пункт, де на картах вказано цілодобовий режим роботи, розташований за адресою Максима Кривоноса, 6. Однак і там аптека не працює цілодобово. Графік роботи – з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 21:00, вихідні – з 9:00 до 20:00. 

Аптека ФОП Стеценко В.В.

На картах цей заклад розташована на вулиці Йосифа Сліпого, 5/6. Однак вона уже не працює. За адресою немає аптеки. 

Тому довіряти інформації про роботу аптек на картах Google не варто. У багатьох закладах інформація вже не актуальна, а деяких взагалі немає.    

Знайшли цілодобові аптеки

Однак купити ліки у нічний час все ж можна. Як повідомила розповіла речниця міськради Мар’яна Зварич, у Тернополі працюють три цілодобові аптеки. Вони є у приміщеннях лікувальних закладів. 

Ми перевірили, чи справді аптеки працюють вночі та запитали, чи можуть придбати ліки у комендантську годину тернополяни, які не є пацієнтами лікарень.

Лікарня швидкої допомоги

Перша аптека, яка мала б працювати у цілодобовому режимі, розташована у приміщенні Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги на вулиці Шпитальна, 2. Пункт №3 аптеки «3і» – на вході. Є вивіски, що пункт цілодобовий. Як розповів фармацевт, аптека справді функціонує цілодобово. У нічний час відпуск препаратів відбувається через віконце на вулиці. Там є вивіска та дзвінок для виклику фармацевта.

Лікарня №2

Наступне місце, де ліки мають продавати цілодобово, – у приймальному відділенні екстреної медичної допомоги лікарні №2 на вулиці  Романа Купчинського, 14. Це також аптека «3і» – пункт №4. Є вивіски про цілодобову роботу як на вулиці, так і в приміщенні. Фармацевтка підтвердила, працюють вони цілодобово. Купити ліки можуть не лише пацієнти, а і пересічні тернополяни, які прийшли до аптеки.   

Також у відділенні є ще аптека «Подорожник». Однак вона не цілодобова, а працює з 8:00 до 20:00, розповіли нам фармацевти.

Обласна дитяча лікарня

Останній пункт – Тернопільська обласна комунальна міжлікарняна аптека №157. Вона розташована у приміщенні обласної дитячої лікарні на вулиці Сахарова, 2. Там також підтвердили, що придбати ліки тут можуть усі навіть у нічний час. Є вивіска, що пункт цілодобовий. Потрапити в нього можна через центральний вхід. 

Для зручності ми позначили на карті адреси аптек:

Ми також звернулися до Тернопільської обласної адміністрації та запитали, чи планує рада оборони області дозволити роботу цілодобовим аптекам. Наразі ми очікуємо на відповідь. 

Чи доводилось вам купувати ліки в комендантську годину? Чи працювали цілодобові аптеки? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Galyna Gerasimhuc

    До речі аптека по вул будного (біля церкви має вивіску про роботу з 06-00 год.до 00.00 год., дякую але  все таки  комендантська година. То як ? . праведники ви наші. які не знають як подати інформацію
  • Galyna Gerasimhuc

    Вивісок не потрібно знімати лиш надрукувати та закріпити поряд з розпорядком дня інформацію про те що у неробочий час та під час дії комендантської години( нічний час) відпуск ліків здійснюють чергові таптеки і додати перелік аптек. А не так як в аптеці на Чорновола10 вказують що цілодобово  працює аптека Чорновола 12 хоча знають що ті працюють лише до комендантської години як і вони. Або в аптеці на Будног вказують що відпуск у нічний час у аптеці на Громницького а в аптеці на Громницького вказано що приймають в аптеці на Будного. Причому на Будного ще відсварюються що не керують усіма аптеками і неможуть розмістити інформацію і всяку таку сяку несінітницю.
  • Valeriy K

    Новина висосана з пальця. Їм тепер знімати вивіску 24/7 через ком. годину?

keyboard_arrow_up