Чому тернополяни за кордоном не викликають швидку: як і хто там надає допомогу

Чому тернополяни за кордоном не викликають швидку: як і хто там надає допомогу

Згідно з медреформою, карета швидкої допомоги має приїжджати на виклик лише в екстрених випадках, наприклад, коли трапилась аварія. У Європі медична система побудована на таких же засадах. 

Ми запитали у тернополян, котрі живуть в Європі: до кого там приїде швидка:

Юлія Ебель, Німеччина:

- Тут викликають швидку лише в екстрених випадках. Але якщо ситуація дуже серйозна, наприклад, аварія то разом зі швидкою їде і лікар невідкладної допомоги. Він має вищу кваліфікацію, ніж звичайний працівник швидкої. Якщо в дитини висока температура, то я їду з нею в дитячу лікарню, відділення працює цілодобово.

 

Відео дня

Олеся ХУТОРНА, Франція:

- Швидку викликають лише в екстрених випадках. Також французи телефонують рятувальникам, ті мають атестати та можуть надавати і першу медичну допомогу. Навіть коли влітку, наприклад, дуже спекотно, пожежники допомагають людям похилого віку подолати зневоднення організму. Якщо бійка чи аварія – їде і швидка, і поліція, і рятувальники. А так здебільшого всі самі їдуть у лікарню, Urgence працює 24 год на добу.

 

Катерина КУЗНЄЦОВА, Польща:

- При виклику швидкої диспетчер запитує про важкість стану. Карета виїжджає лише в екстрених випадках: серцевий напад, аварія тощо. Якщо у вас або в дитини просто піднялась температура, швидку можна не дочекатись.

При госпіталізації допомогу надають без документів, але після того їх потрібно показати. Якщо маєш якусь віщу або просто по біометриці приїхав, не працевлаштований і не маєш номера Pesel (ідентифікаційний номер), то навіть за виклик швидкої повинен заплатити близько 50 злотих. Також плюс всі препарати та обстеження. Але коли ти маєш страхівку (для поляків та іноземців ціна страхування однакова), то все безкоштовно. Карети швидкої дуже гарно укомплектовані – від стерильних рукавичок до сильно діючих препаратів.

 

Опитування

А ви розкажете цю новину друзям?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (46)
  • Igor Novak

    В Німеччині  чекала черги до гінеколога 3 год. але лікар бере на місці всі аналізи,+ вагінальне УЗД,огляд ,аналіз сечі ,все зразу і на місці.
  • Nelya Bordyuk

    І Іспанії теж так.
  • Рома Козирь

    Люди та нетреба тої європи нам, треба в Україні нормально все зробити для життя.
    Хотіли в Європу студенти ходили з прапорцями ЄС радувались і шо з того вийшло краще стало?
    Тому що ніхто не допоможе Україні познімайте вже нарешті ту європейську лапшу з вух і не прив'язуйте ту європу в своїх коментарях і новинах бо наша країна обкрадена і відстає від європейських країн на 50 років!!!
    І не починайте своє А ОСЬ В ЄВРОПІ а краще вивезіть своє сміття з лісу після шашликів

    як порохо боти зе бобіків вигулювали=) reply Рома Козирь

    бажаю тобі повернутись туди зе бобік з відки ти прийшов=)

    як порохо боти зе бобіків вигулювали=) reply Рома Козирь

    коли у зе бобік страх кінця то він одразу згадує велику медецину смердючого не митого совка але то таке готуйтесь =)

    як порохо боти зе бобіків вигулювали=) reply Рома Козирь

    чемодан вокзал запоребрик=)

    реготав з тупої вати=) reply Рома Козирь

    ой а когось страх бере ахахаха рома ти тупий олень ватний Слава Україні=)

    Рома Козирь reply реготав з тупої вати=)

    срав тобі в рот
  • Саша Вендін

    Мадам Єбель,і та шо на Хуторі,ви такі шановні громадяни цієї країни,шо аж всратись можна,міняйте імена і громадянство,тупі бички,нехай грають вас німці і французи,се ля ві,
    шалейли
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up