Чортківська громада «одужала» після кору

Чортківська громада «одужала» після кору
  • У Чортківській міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
  • Основним питанням, котре розглянули, стала ситуація із захворюваністю на кір.

 

Три тижні тому саме у Чорткові було зафіксовано три випадки захворюваності на кір серед школярів. Ця недуга вперше за останні 5 років була зафіксована у Тернопільській області. Тому ця тема і стала резонансним приводом для розгляду комісією.

Про це повідомляють у Чортківській міській раді.

Відео дня

Учасники засідання зазначили, що протягом останніх тижнів у всіх навчальних закладах Чорткова провели відповідні перевірки. Шкільні медсестри слідкували за станом дітей, було посилено протиепідемічні заходи. На щастя, нових випадків захворювання на кір у громаді не було зафіксовано. Тим часом, діти, які хворіли на цю підступну недугу, вже вилікувались.

Незважаючи на позитивну динаміку, у міськраді все ж таки закликають містян бути обережними та обачними:

«Шановні батьки, якщо у вашої дитини є найменші ознаки вірусного захворювання, її слід залишити вдома до повного видужання!»

Фахівці стверджують, що спеціального лікування від кору немає. Найкращий захист від цієї хвороби – вакцинація. В Україні є комплексна вакцина від кору, паротиту і краснухи (КПК). Вона безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист.

Для найкращого захисту дитина має отримати дві дози КПК-вакцини: у віці 1 та 6 років.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що 5-го квітня в обласному центрі відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розробили і затвердили план дій у разі спалаху епідемії кору. Тепер на Тернопільщині проводитимуть перевірку дітей віком до 5 років для визначення відсотка не щеплених серед них. Збиратимуть і лабораторні зразки від усіх випадків підозри на кір або краснуху. Порахують кількість наявних ліжок для хворих на кір, краснуху, зокрема, для дітей і дорослих в районних, обласних стаціонарних закладах. Статус вакцинації проти кору, краснухи перевірятимуть у медичного персоналу первинної та вторинної ланок.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up