Чотири зупинки серця і кома: тернопільські медики врятували 16-річного Павла

Чотири зупинки серця і кома: тернопільські медики врятували 16-річного Павла
  • 26 березня 2023 року до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні, після ДТП, у критичному стані з численними травмами потрапив 16-річний юнак. І тоді почалась  справжня боротьба за його життя… Чотири зупинки серця, кома, забій головного мозку, видалення селезінки, розрив печінки, відмова нирок… У наших лікарів просто не було права на найменшу помилку, адже це могло коштувати життя Павлові.
  • Хлопець днями прийшов подякувати тим, хто врятував йому життя.

Неймовірна історія зі щасливим кінцем — медики Тернопільської обласної дитячої лікарні врятували життя підлітку, який потрапив в ДТП. Тоді його шанси вижити і повноцінно жити були мізерними.

Був у критичному стані

Через три місяці хлопець прийшов до лікарні, аби подякувати своїм рятівникам. Історією поділились у КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР.

— Ми хочемо поділитися із вами однією непростою історією із щасливим кінцем, яка ще більше вселяє надію на Бога, довіру до наших медиків та віру в справжнє диво, — поділились на сторінці лікарні. — 26 березня 2023 року до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні, після ДТП, у критичному стані з численними травмами потрапляє 16-річний юнак. І тоді починається справжня боротьба за життя…

Відео дня

Чотири зупинки серця, кома, забій головного мозку, видалення селезінки, розрив печінки, відмова нирок… У лікарів просто не було права на найменшу помилку, адже це могло коштувати життя Павлові.

— Незважаючи на критичний стан пацієнта, який поступив у анестезіологічне дитяче відділення з ліжками для інтенсивної терапії, лікарі нашого відділення спільно з лікарями-хірургами, нейрохірургами, неврологами та з Божою поміччю змогли врятувати життя ще зовсім молодої людини, — поділився лікуючий лікар Богдан Криницький. — Було проведено величезний об’єм роботи, ряд операцій. Враховуючи важкість стану, шансів було небагато, але ми з колегами не покладали рук.

20 днів боротьби за життя

За словами Богдана Володимировича, найбільша нагорода для нього — це коли Павло своїми ногами прийшов власноруч потиснути йому руку.

— Більше 20 днів у анестезіологічному дитячому відділенні з ліжками для інтенсивної терапії нашої лікарні, більше 20 днів запеклої боротьби за життя, — згадують медики. — Після стабілізації стану юнака транспортували на подальше лікування у Перше медичне об'єднання Львова.

Численні операції, місяці важкого лікування, тривала реабілітація… І ось, до лікарні завітав особливий гість. Павло, разом із батьками, прийшов особисто подякувати своїм рятівникам.

— Таких історій у нас дуже багато, — кажуть у лікарні. — Після них хочеться працювати ще більше, адже розуміємо, що працюємо у правильному напрямку та потрібні нашим маленьким пацієнтам.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що в аварії в Колодіївці постраждали підлітки.

Двоє неповнолітніх, нагадаємо, серед яких був і Павло, потрапили до лікарні в результаті аварії. ДТП трапилася 26 березня в селі Колодіївка Скалацької громади. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що 16-річний житель Гусятина їхав разом з однолітком на мотоциклі Loncin. Юнак не обрав безпечну швидкість руху, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та врізався в автомобіль Opel Astra. Кермувальника мототранспорту госпіталізували до реанімації. Його пасажир також потрапив до медзакладу.

 

Читайте також: 

Чотири автопригоди у вихідні зареєстрували правоохоронці на Тернопільщині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Козін

    Може хоч когось ця історія зупинить від того щоб сідати на мотоцикл?

keyboard_arrow_up