Обід подано: що краще - замовити їжу на роботу чи взяти із собою "тормозок". Де є швидка доставка

Обід подано: що краще - замовити їжу на роботу чи взяти із собою "тормозок". Де є швидка доставка
  • Замовити обід на роботу чи приготувати вдома та взяти його із собою? Чи шкідливо їсти піцу, суші та фастфуд - читайте у матеріалі. 
  • ТОП-10 закладів зі швидкою та бюджетною доставкою комплексних обідів у Тернополі підібрали для вас журналісти "20 хвилин".

Дієтологи переконують, що обід має бути найбільш калорійним та поживним прийомом їжі за день. Але у бурхливому ритмі міста доволі важко знайти час, а інколи й кошти, щоб пообідати за всіма правилами. То що ж краще: користуватись послугами доставки їжі щодня або готувати вдома та носити їжу з собою? Яким має бути здоровий повноцінний обід та що може трапитись з організмом, якщо харчуватись неправильно, ми запитали у фітнес-тренерки, дієтологині та гастроентеролога. 

Що готувати, щоб взяти із собою

Ольга Колопенюк - фітнес-тренерка

- Особисто я - прихильниця домашньої їжі. Тому що ти ніколи не можеш точно знати, як готують їжу і в яких умовах її доставляють. Щоб вона була смачна, то її готують на маслі, дають більше заправок, ніж потрібно. Тоді наш раціон виходить калорійнішим, ніж ми запланували. 

Відео дня

Я завжди на роботу беру їжу з дому. Зранку складаю у лоточок. Розприділити варто за часом вашого перебування на роботі. Планувати варто й перекуси. Це можу бути банан, пакетик горіхів з сухофруктами, скибочка цільнозернового хліба з авокадо та домашнім курячим паштетом. 

Якщо готуєте обід вдома - то найкраще підійде каша, шматок курятини, птиці або телятини, можете приготувати рибу, доповнити все салатом. Якщо не хочете брати два лоточки - просто поріжте овочі без заправки. Інколи можете готувати тушковане м'ясо разом із овочами чи грибами у своєму соці. 

"Потрібно їсти мінімум 4-5 разів на день"

Валерій Куліш - гастроентеролог

- Фаст-фуд тут одразу відпадає. Це їжа швидкого приготування і нею зловживати, повірте, не варто. Людина повинна харчуватись мінімум 4-5 разів на день. Під час роботи необхідно мати і обід, і перекус. Оскільки, наша українська традиція передбачає на обід і перші, і другі страви - зручніше буде поїсти десь у їдальні.

Якщо регулярно пропускати обід, якщо людина харчується з проміжком в 5-6 і більше годин, то це негативно буде позначатись на здоров'ї. Страждає шлунок, адже за такий період більше хочеться їсти, а організм - не готовий. Це сприяє підвищенню ваги, ожирінню, порушенням роботи кишково-шлункового тракту. 

"Якщо є вибір між піцою і гречкою - обирайте друге"

Мар'яна Лебідь - дієтологиня

- Обідати фаст-фудом щодня на роботі, це до добра не приведе. Якщо ви вже обираєте піцу - шукайте альтернативу. Основу піци можна зробити на бездріжджовому тісті або взагалі із фаршу, ковбаси замінити шматочками шинки чи взагалі зробити її овочевою. Звичайно, традиційна піца, яку ми замовляємо у закладах,  - це не здоровий обід, насамперед, у ставленні до шлунково-кишкового тракту. 

Якщо замовляєте вареники чи хінкалі, пам'ятайте, що це важка їжа. Якщо вирішили поїсти суші - не забувайте, що у їх складі - сира риба, у якій можуть бути різні паразити. 

Навіть якщо у вас немає часу готувати вдома, варто знайти заклад, який має в меню комплексні обіди: перша страва, друга страва. І вони будуть набагато корисніші від дріжджового тіста у піці, великої кількості ковбаси, сиру, оброблених при дуже високотемпературній обробці. 

 

ТОП-10 закладів у Тернополі із доставкою обідів

1. "Безкоштовна Доставка Обідів"

Опис: Доставка якісних та швидких обідів, навіть у найвіддаленіші куточки міста. Обслуговування робочих колективів, будівельних організацій, бригад майстрів за викликом, тренінгів та спортивних змагань.

Комплексні обіди, доставка - фото 3

Ціна комплексного обіду: 62 грн

Більше за посиланням тут: https://menu.te.ua/

тел.096-518-51-23, 095-928-08-87, 096-490-72-08

2. Сім’я ресторанів Файного Міста

Опис: Паб Файне Місто та КЛУБ: кур’єрська служба здійснює доставку щодня з 11:00 до 23:30. Особливою популярністю користуються величезні пательні, всім відомий Панський дерун, а з КЛУБу Файного - італійська кухня

YOUNG доставить суші-роли додому чи на офіс з 14:00 до 23:30. Звичайно, що найчастіше замовляють суші, Тернопіль давно вже оцінив оригінальний смак ролів з ЯНГу. Але не потрібно забувати про те, що заклад включає в себе шикарне меню паназіатської кухні!

доставка бургерів з Бару Пасаж Адлера 13 та інших страв працює з 12:00 до 23:30. Тернополяни знають, що бургери в Пасажі це ідеальне поєднання смаку і саме тому їх найбільше замовляють. Особливістю бару є те, що на доставку йдуть ще й алкогольне меню: авторські коктейлі та класичне поєднання інгредієнтів.

 

stravaЦіна: Мінімальне замовлення має бути від 200 грн. Вартість доставки – 30 грн. Чек на 400 грн. і більше має безкоштовну доставку.

Тел. 098-055-77-11 0352-51-94-44

Меню можна переглянути за посиланням: https://fainemisto.com/

3. Фаст Фуд "Ку-ку-рі-ку"

Опис:  страви з куркою; курячі стегна; нагетси; картопляні крокети; картопля фрі; сир фрі; локшина «Соба» з куркою;овочі на вершках; овочеві салати; хот-доги.

Ціна: Мінімальне замовлення на доставку 150 грн. вартість доставки 30 грн. При замовленні на суму більше 300 грн - доставка безкоштовна! 

Тел (097) 222 45 57

Більше за посиланням: https://www.instagram.com/kukuriku.ua/

4. "Голодні куми"

Опис: Заклад пропонує комплексні обіди; бургери та картоплю фрі; страви домашньої кухні; піцу на дровах; шашлик в п’єцу; хачапурі на дровах; доставку їжі в межах 10 км.

Ціна: Доставка їжі в межах 10 км - безкоштовна. 

Тел. 097-701-55-83

Більше за посиланням: https://www.facebook.com/groups/1144687962384022

5. "Червона калина"

Опис:  смачні страви від шеф-кухаря; традиційна українська кухня; домашня кухня;

Ціна: Послуга доставки обідів по місту — всього 30 грн.

Тел. +38 (096) 268-60-31

Більше за посиланням: https://www.facebook.com/profile.php?id=100026424976365

6. Їдальня "Бурячок"

Опис: Меню закладу дуже багате та різноманітне — окрім класичних, знаменитих страв української кухні, тут можна замовити екзотичні суші та інші оригінальні наїдки.

Ціна: доставка комплексних обідів та суші  по місту безкоштовна за умови замовлення вартістю від 350 гривень.

Тел. +38 (098) 284-87-89

Більше за посиланням: https://www.instagram.com/buryachokternopil/

7. "Кебаб-мастер"

Опис: «Кебаб Мастер» - це роздрібний торговець фаст-фудом, який створив здоровий і збалансований по харчуванню підхід до традиційного кебабу.

Світлина від Kebab Master.

Ціна: У межах міста вартість доставки замовлення на суму до 200 грн становить 39 грн., доставка замовлення вартістю понад 200 грн безкоштовна

Тел. 0984006041

Більше за посиланням: https://www.kebab-master.com/delivery

8. Фаст-фуд "Банячок"

Опис: перші страви: борщ, суп з курки; смажені вареники з лівером, з соленим домашнім сиром та картоплею, з картоплею та грибами; намазки з грінками: сало з часником, печінковий паштет, квасолевий паштет та ін.; салати; млинці та сирники.

Ціна: Доставка безкоштовна за умови замовлення на суму від 200 грн. 

Тел.: 067-746-64-43

Більше за посиланням: https://baniachok-fastfood.business.site/

9. Самогона ресторація "Ковчег" 

Опис: «Ковчег» – це пивоварний ресторан у вигляді корабля. Наш девіз: «Багато пива та багато м'яса!». Тому в меню можна скуштувати популярні страви кухні народів світу

Ціна: Безкоштовна доставка при заповленні від 200 грн

Тел. +380 (352) 519 555

Більше за посиланням: https://samogon.org/kovcheg

10. «MEDUZA SUSHI»

Опис: У меню широке різноманіття закусок, салатів, локшини, місо супів і, звичайно ж, ролів. Тут кожен зможе обрати страву на свій смак. 

Ціна: доставка безкоштовно

Тел. +38 (096) 940-00-66

Більше за посиланням: https://www.facebook.com/Meduza-Sushi-317686868890412/

Опитування

Чи часто ви користуєтесь послугами доставки їжі із закладів харчуваня

Опитування

Чим обідаєте на роботі?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Паула Паула

    Вибір між замовленням їжі на роботу та принесенням з собою "тормозка" залежить від ваших уподобань, робочого графіку та ситуації. Ми найчастіше замовляємо смачну піцу з доставкою до офісу https://zhitomir.monopizza.com.ua/  Оскільки це зручно та швидко. Наш робочий графік досить напружений, іноді просто немає часу виходити на обід. Замовляючи їжу на роботу, ми можемо продовжувати працювати, не втрачаючи багато часу на перерву.

  • Юля Штойко

    Не пропустіть цікаве відео
    https://www.facebook.com/ednist.info/videos/142257103632319/

keyboard_arrow_up