Як дитячі поліклініки в Тернополі працюють влітку та чи реально потрапити до лікаря без черг

Як дитячі поліклініки в Тернополі працюють влітку та чи реально потрапити до лікаря без черг

Педіатричні відділення щодня приймають маленьких відвідувачів та їх батьків. Для максимальної зручності працює онлайн-запис на прийом до лікаря, тож це суттєво економить час та вирішує питання карантинних вимог.

Потрібно записати дитину до лікаря, отримати довідку у садочок чи школу? Без проблем. Дитячі поліклініки в місті працюють у повноцінному режимі. І найголовніше – вам не потрібно стояти в чергах, наражаючи себе на небезпеку. Завдяки впровадженню електронного запису в КНП "Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня" усі ці дії можна легко виконати за кілька хвилин.

Використання нових сервісів дозволяє не тільки зекономити час тернополян, а й захистити їх від ризику інфікування, що може бути при скупченні людей. Електронна реєстратура, офіційний сайт поліклініки, функціонування сервісу для онлайн-запису – усі ці послуги є для вас доступними. 

Відео дня

Довідки замовити онлайн

Як ними скористатися? Про це розповіла завідувачка педіатричного відділення №1 Людмила Мельничук.

- З 22 травня ми почали видавати довідки для діток у садочок. Одна з найважливіших умов — наявність довідки 095/о з вказівкою, що дитина не була в контакті з інфекційними хворими, не є на самоізоляції з приводу COVID-19 і не є в контакті з хворими на коронавірус. Для цього батькам потрібно записатися онлайн, або через реєстратуру до лікаря, із яким у них укладена декларація. Прийшовши на вказану годину, спеціаліст огляне малечу та видасть довідку відповідного зразка. Там обов’язково має бути вказано: дозволено відвідувати дошкільний заклад, - пояснює пані Людмила.

Довідки про щеплення – форми 063/о також можна замовити через інтернет. У такому випадку старша медсестра педіатричного відділення підготує їх ще до вашого візиту в заклад.

Майбутні першокласники також можуть отримати довідки форми № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду». Її ваш педіатр видасть після огляду дитини та проходження профогляду, на який також записують онлайн.

- Мамі чи татові просто потрібно зателефонувати до свого лікаря. Той записує дитину на профогляд, який потрібно пройти у приміщенні центральної поліклініки, що на Федьковича. Хірург, ортопед, окуліст та стоматолог – чотири спеціалісти, які повинні оглянути дошкільня. У визначену годину ви приходите на огляд. У фойє є деззасоби для обробки поверхні рук. У реєстратурі вам дають форму 112. Без черги у визначену годину – усе дуже просто. Після того, як будуть висновки вузьких спеціалістів, ваш лікар, з яким укладена декларація, зможе видати довідку до школи, - продовжує Людмила Мельничук.

Як записатися на прийом

Подбайте про запис до лікаря заздалегідь. Процедура запису досить проста. Попередньо необхідно зареєструватися на сайті - https://tmdkl.te.ua (ввести певні відомості про себе, що дають змогу сформувати електронну картку), отримати пароль, яким можна користуватися для входу в систему.

Процес запису на прийом передбачає вибір лікаря за спеціальністю. А далі необхідно вибрати лікаря за прізвищем та вказати час, на який пацієнт бажає записатися на прийом (усі відомості про час прийому лікарів та про наявність вільних місць для запису завантажуються автоматично).

Після завершення процедури онлайн-запису на вказану під час реєстрації електронну пошту пацієнта надходить повідомлення з підтвердженням факту запису на лікарський прийом.

У разі необхідності відміни попереднього запису, зробленого через веб-сайт, пацієнт може скористатися функцією відміни запису, зайшовши до персонального кабінету, або звернутися з цього приводу до реєстратури поліклініки.

Економно та безпечно

Онлайн-запис значно полегшує життя як батьків з дітками, так і  лікарів, продовжує завідувач відділення. Перш за все, це економить час. Батькам з дітками не потрібно стояти в черзі. Дуже рідко, коли хтось приходить у заклад поза чергою. Лікар має змогу спокійно оглянути пацієнта.

- Медичні картки пацієнтів, які записалися на прийом через веб-сайт, у кабінети лікарів завчасно передаються реєстраторами, таким чином, пацієнту немає потреби звертатися до реєстратури. Це ще один плюс. Крім того, онлайн-система – це ще й гарантія вашої безпеки. Саме завдяки електронному запису маємо можливість уникнути скупчення людей та запобігти ризику їх інфікування. Лікар має виділений час на прийом пацієнта. Після кожного з них медичний працівник протирає всі поверхні у кабінеті деззасобами, - перелічує пані Людмила.

Якщо раніше про систему електронної реєстрації знали не всі, то нині це все розповсюджена практика, наголошує лікар.

Як укласти декларацію та що робити, коли лікар у відпустці

Медична допомога, нагадаємо, не прив’язана до місця прописки, проживання. Кожен тернополянин може вибрати для своєї дитини педіатра в будь-якому медичному закладі, а гроші за ваше медичне обслуговування заплатить держава.

Документи, які потрібні для підписання угоди з лікарем - свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) одного з її батьків або опікунів.

- Процес підписання декларації дуже спрощений. За кілька хвилин уповноважена особа в закладі (медсестра, реєстратор чи лікар) внесуть ваші дані в систему. Декларацію надсилають в систему «Електронне здоров‘я». Отже, ви офіційно задекларували вибір свого лікаря, - пояснює завідувачка першого поліклінічного відділення Людмила Мельничук.

Що ж робити, коли ваш лікар йде у літню відпустку?

- Лікарі взаємно замінюють один одного, - каже вона. – Можна записатися онлайн на прийом до іншого спеціаліста. Також лікар, який перебуває на заміні, зможе видати вам електронне направлення до вузького спеціаліста чи в стаціонар. Переукладати декларацію не потрібно. 

 

ДОВІДКА

У Тернополі працює шість педіатричних відділень та 107 педіатрів. Укладено 44989 декларацій з пацієнтами. Кожен лікар має по 900 декларацій.

 

Знаходьте інформацію на офіційних сторінках Комунального некомерційного підприємства "Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня" у Іnstagram та Facebook.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up