До Тернополя вже надійшли 50 експрес-тестів на виявлення коронавірусу

До Тернополя вже надійшли 50 експрес-тестів на виявлення коронавірусу
  • Їх придбали за гроші з міського бюджету. Вартість кожного – 177 грн. коли надійдуть решта – залежить від того, наскільки швидко їх зможуть доправити в Україну та розмитнити.
  • Сімейні лікарі зможуть брати ці тести, коли йдуть на виклик до пацієнта додому. Якщо будуть підстави його провести – проводитимуть. Результат буде за 3-5 хв. Точність – 99%.

Першу партію експрес-тестів на виявлення корона віру отримали у Тернополі. Про це повідомив міський голова Сергій Надал.

  • Ми замовили поки що півтори тисячі таких тестів, - каже Сергій Надал. – На жаль, в Україні таких немає. Їх довелось шукати і замовляти завдяки особистим знайомствам. Коли надійде наступна партія – залежить від того, наскільки швидко тести надійдуть до України та будуть розмитнені.  

Наразі до Тернополя прийшла перша партія – 50 тестів. У міськраді очікують, що щодня їхня кількість збільшуватиметься. Ці, що вже надішли, отримають лікарі первинної ланки надання меддопомоги. Тобто, сімейні лікарі.

Відео дня
  • Ці тести нам життєво необхідні, - каже заступник директора комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Надія Боднар. - Сама назва говорить про те, що медики зможуть за кілька хвилин підтвердити чи спростувати наявність коронавірусної інфекції. Останнім часом ми відчували дуже велику потребу в цих тестах, бо до нас звертається дуже багато людей, в тому числі і ті, що повернулись із за кордону. Ці тести одноразові, і кожен можна використати для одного пацієнта.

Раніше, нагадаємо, у Тернополі тести виявлення коронавірусу могли провести лише лабораторно – у Лабораторному центрі. Тепер аналіз зможуть провести амбулаторно.

Кожен тест – в окремій упаковці. До нього додаються пробірки та решта потрібного облаштування. Є в упаковці й тест-смужки, куди капають набрану кров і за 3-5 хв. буде результат. Вони подібні до тестів на грип, кажуть медики. І результат буде вірним на 99%.

  • Їх зможуть зробити і в пацієнта вдома, - запевнила Надія Боднар. - Принаймні коли лікарі йтимуть на виклик додому, а знатимуть, що в людини є певні симптоми, що можуть вказувати на коронавірус, сімейні лікарі візьмуть із собою упаковку та за потреби протестують пацієнта. І, залежно від результату, прийматимуть рішення – госпіталізувати пацієнта чи залишати його вдома.

Якщо у пацієнта є симптоми і грипу, і вірусу, спочатку йому робитимуть тест саме на грип. А за потреби – і на коронавірус.

Тести придбали за гроші з міської казни. Кожен з тестів коштує 177 грн.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Snizhana Syjcuk

    Странное тесты не могут сразу показать . Мне делали сказали три дня ждать . Я уже не чего не понимаю
  • Кіналь Олег

    дайте 1 тест.
  • тарас

    і знов ця лисоголова мавпа головний робітник тернополя
  • Svitlana Nayda

    То завал..Хоча в Іспанії також не роблять тест..Звідки беруть дані статистики невідомо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up