Коронавірус і карантин станом на 4 серпня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Коронавірус і карантин станом на 4 серпня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні.
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі з 4 серпня. 
  • Актуальна статистика.
     

15.00 Результати брифінгу заступника міністра охорони здоров'я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка за 4 серпня:

▪️ У світі на початок серпня цього року проходять клінічні дослідження 25 вакцин-кандидатів проти COVID-19, з яких 6 перебувають на завершальній, третій, стадії клінічних випробувань. Очікується, що результати будуть уже до кінця року, а серійне виробництво розпочнеться на початку 2021 року.

▪️ Вчора, 3 серпня, було підтверджено право уряду України на подання заявки для отримання за механізмом COVAX вакцини від коронавірусу в разі її реєстрації. Вакцина буде використовуватися для профілактики коронавірусної хвороби у людей з груп ризику та окремих вікових категорій. Кожна країна, якій надано право звернутися по вакцину, отримує її в обсязі, який дозволить провести щеплення близько 20% населення, — для України це близько 8 млн доз. Для населення ця вакцина буде безкоштовною або за спеціальною ціною.

▪️ Уряд України та МОЗ також проводять переговори з виробниками вакцини та урядами інших країн, щоб, окрім вакцини, яку Україна отримає за механізмом COVAX, додатково закупити вакцину за бюджетні кошти і провести щеплення всіх груп ризику. Також ведеться робота для того, щоб суб’єкти господарювання, які захочуть вакцинувати своїх працівників для профілактики спалахів коронавірусу на підприємствах, могли купувати вакцину на ринку України.

Відео дня

▪️ Зниження рівня щеплення від вакцинокерованих інфекційний хвороб в Україні може призвести до їх спалаху. Згідно з рекомендаціями ВООЗ, Міністерство охорони здоров’я визначило правила вакцинування у період пандемії, щоб унеможливити інфікування COVID-19 при відвідувані медичних закладів.

▪️ МОЗ закликає громадян проводити планові щеплення від вакцинокерованих інфекцій. Наразі в кожній області є закуплені ЮНІСЕФ якісні вакцини, безплатні як для дорослих, так і для дітей. Отримати безоплатне щеплення можна у комунальних медзакладах, а також у пологових будинках і приватних клініках, які уклали договір із НСЗУ. У разі відмови медзакладу у проведенні щеплення або повідомленні про відсутність вакцини необхідно звертатися до інформаційно-довідкової служби НСЗУ за телефоном 16-77. МОЗ буде оперативно реагувати на такі випадки.

▪️ МОЗ рекомендує перед початком навчального року провести всі необхідні щеплення дітей. До 6 років вакцинація дитини повинна нараховувати: чотири щеплення проти дифтерії, кашлюку, правця та поліомієліту, одне — від кору, краснухи, паротиту, три — проти гепатиту В і одне — проти туберкульозу. У 6 років здійснюється ревакцинація від кору, краснухи, епідемічного паротиту та від дифтерії, правця, поліомієліту. Якщо дитина була вакцинована вчасно за календарем щеплень, то з 7 до 14 років їй не проводитимуть вакцинації чи ревакцинації. У 14 років необхідно робити щеплення проти поліомієліту, у 16 років — проти дифтерії та правця. Після 16 років планову ревакцинацію проти дифтерії і правця проводять дорослим кожні 10 років.

▪️ МОЗ працює над розширенням календаря обов’язкових щеплень. У червні Національна технічна група експертів з імунопрофілактики рекомендувала МОЗ включити в календар вакцину проти пневмококової інфекції. 31 липня оперативний штаб МОЗ з протидії вакцинокерованим інфекціям також рекомендував включити в національний календар щеплень з 2022 року пневмококову вакцину.

▪️ МОЗ України закликає громадян, незважаючи на карантинні заходи, вакцинуватися від грипу, оскільки щеплення є найдієвішим засобом профілактики грипу і його ускладнень. ВООЗ визначила штамовий склад вакцин проти грипу на сезон 2020-2021 для Північної півкулі. Відповідно до цих рекомендацій, до складу вакцин включені вакцинні вірусні компоненти A(H1N1)pdm09, A(H3N2) та B/Victoria. В Україні для імунопрофілактики грипу вже зареєстровані 4 препарати виробництва Франції, Південної Кореї, Нідерландів і Китаю, також завершується реєстрація ще 2 вакцин виробництва Нідерландів і Південної Кореї. Вакцинування від грипу дозволить уникнути одночасного інфікування грипом і коронавірусом.

12.00 Максим Степанов дав роз'яснення щодо положень та правил дії адаптивного карантину в країні

10.00 Загалом у лікарнях Тернополя – 49 хворих на COVID-19.

  • У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 4 серпня перебуває 40 хворих на коронавірус. 32 з них – тернополяни. 3-оє хворих перебуває на кисневій підтримці через маску, 4 – на кисневому концентраторі. 9 пацієнтів у лікарні з підозрою на коронавірус.
  •  У Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 10 годину 4 серпня - 9 хворих з підтвердженим COVID-19 (6 дітей і 3 дорослих). 8 пацієнтів у лікарні з підозрою на коронавірус.
  •  Станом на 10 годину 4 серпня в Тернопільській міській лікарні №3 на обсервації пацієнтів немає.

9.20 На Тернопільщині підтверджено 8 випадків зараження вірусом COVID-19.

За попередню добу:
✅видужало 17 осіб;
✅проведено 321 дослідження методом ПЛР;
✅підтверджено 8 випадків зараження вірусом COVID-19.

Географія поширення нових випадків:

м. Тернопіль (5 осіб)

Чортківський район (1 особа):
• м. Чортків – 1

Підволочиський район (1 особа):
• с. Колодіївка – 1

Збаразький район (1 особа):
• с. Доброводи – 1

Світлина від ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України".

9.00 В Україні зафіксовано 1061 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 2848 випадків;
Волинська область — 4008 випадків;
Дніпропетровська область — 1459 випадків;
Донецька область — 903 випадки;
Житомирська область — 1967 випадків;
Закарпатська область — 5384 випадки;
Запорізька область — 851 випадок;
Івано-Франківська область — 5041 випадок;
Кіровоградська область — 711 випадків;
м. Київ — 8662 випадки;
Київська область — 3877 випадків;
Львівська область — 10067 випадків;
Луганська область — 130 випадків;
Миколаївська область — 648 випадків;
Одеська область — 3545 випадків;
Полтавська область — 466 випадків;
Рівненська область — 6355 випадків;
Сумська область — 560 випадків;
Тернопільська область — 3121 випадок;
Харківська область — 4093 випадки;
Херсонська область — 230 випадків;
Хмельницька область — 1200 випадків;
Чернівецька область — 6229 випадків;
Черкаська область — 955 випадків;
Чернігівська область — 909 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Світлина від Міністерство охорони здоров'я України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nomark Wesley

    Halo,

    Aku minangka Manajer Administrasi Pinjaman NOMARK LOAN FIRM. Kita minangka Perusahaan Investasi Keuangan sing nggoleki Perusahaan kanthi proyek sing duwe bathi utawa tim wirausaha sing mbutuhake Seed Capital kanggo bisnis sing bisa ngasilake ROI sing apik sajrone durasi pendanaan. Kita fokus kanggo ndhukung Perusahaan tahap awal nganti pungkasan. Yen sampeyan butuh jinis utangan, Hubungi Hubungi kita kanggo macem-macem jinis utang sing dikarepake, Kita nawakake utang saka $ 10,000.00 USD nganti $ 5,000,000.00 USD kanthi suku bunga 2%. Hubungi kita kanthi rincian liwat email: [email protected]

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up