Люди свідомо та масово йдуть здавати кров: яка ситуація з запасами крові на Тернопільщині

Люди свідомо та масово йдуть здавати кров: яка ситуація з запасами крові на Тернопільщині
  •  14 червня відзначають Всесвітній день донора крові, що має на меті привернути увагу громадськості добровільно і безкоштовно здавати кров.
     
  • Донори, які здають кров 100 і більше разів, нагороджуються державною нагородою "Заслужений донор України", яка надається Президентом України.

Яка ситуація з запасами крові на Тернопільщині

Тернопільщина, на сьогодні, забезпечена запасами крові у повному обсязі. Періодично Служба крові МОЗ України робить запит на постачання доз крові у східні області України. Від початку повномасштабного вторгнення Тернопільщина відправила 1141 дозу на схід країни. 

"Зараз люди свідомо та масово йдуть здавати кров, їх не треба закликати до цього, бо у воєнний час всі розуміють, що це може  врятувати чиєсь життя", - про це розповів в.о.генерального директора  “Тернопільського обласного центру служби крові” Петро Лучанко.

Також на Тернопільщині працює реєстр донорів крові, який налічує понад 60 тис. людей.  

Відео дня

"У разі виникнення потреби в якійсь з груп крові, ми телефонуємо до людини з реєстру і вона приходить на здачу", - додав пан Лучанко.

Де можна здати кров у Тернополі

У Тернополі  можна здати кров у КНП “Тернопільський обласний центр служби крові” ТОР, що на вул. Клінічна, 8. Людину, яка звернулася, спочатку зареєструють, а згодом і обстежать. Лише після огляду та допуску лікаря, можна стати донором.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Оксана Загурська

    Посмертно
  • Петро Беріт

    Ця йо..на більшість відмінила ті нещасні пільги які були в почесних та заслужених донорів... щоб ці с.ки так на собі економили...

    Петро Беріт reply Петро Беріт

    Nataliya Diduch якщо н епомиляюсь так. То якась манталепа з Голосу так покращила закон України про донорство... ну а більшість підтримала. Він вступає в дію вроді в 2025р, хто встигне отримати статус той матиме пільги, а хто ні, то ні...

    Nataliya Diduch reply Петро Беріт

    Петро Беріт і додаткових вихідний відмінили?

    Nataliya Diduch reply Петро Беріт

    Петро Беріт що, серйозно?

keyboard_arrow_up