Медики швидкої прийняли пологи у віддаленому селі на Тернопільщині

Медики швидкої прийняли пологи у віддаленому селі на Тернопільщині

Фельдшерка з Тернопільщини Оксана Антонюк успішно прийняла пологи серед ночі вдома у жінки у віддаленому селі. Це був перший такий випадок у її практиці. Народилася здорова дівчинка, вагою 2900 г. Породіллю з немовлям доправили до Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина».

Працівникам швидкої не часто доводиться приймати пологи, тому кожен такий випадок завжди є надзвичайно хвилюючим та емоційним. Історію екстремальних пологів розповіли в Тернопільському обласному центрі екстреної медичної допомоги.

— Бригада Залозецького пункту Е(Ш)МД Зборівської підстанції Бережанської станції у складі фельдшера Антонюк Оксани та водія Волянюка Романа стала не лише свідком, а й активним учасником процесу появи на світ нового життя, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Виклик пролунав о 2 ночі. Довелося їхати у віддалене село, де вже чекали люди, які скерували до потрібної хати. Пацієнтка перебувала на етапі потуг і потребувала ретельного контролю за їх успішним перебігом. Незважаючи на те, що це було вперше на її практиці, фельдшерка чітко слідувала протоколу й належним чином оцінила як стан породіллі, так і новонародженої дитини.

Під її пильним наглядом народилася дівчинка вагою 2 кг 900 г. Малечі були накладені затискачі, перерізана пуповина. Пані Оксана перевірила усі рефлекси й оцінила стан немовляти за шкалою Апгар в 7-10 балів, що було підтверджено і лікарями після успішного транспортування породіллі з донечкою до Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина».

Подбала медик і про породіллю, адже перші години після пологів особливо важливі для успішного відновлення жінки після народження дитини.

Згодом до екіпажу доєдналася бригада зі Зборова, яка супроводжувала пацієнтів до Тернополя на випадок виникнення ускладнень.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Teren Teren

    І що? Нікого не напружує така інформація?

    Ліквідовані сільські ФАПи, закриті малі лікарні - медична допомога в таких селах стала недоступною.

    Цього разу швидка виїхала, доїхала, встигла, пологи, слава Богу, без проблем... А наступного?

    Треба розуміти, наступний етап "медичної реформи" від зелених - баба-повитуха і дід знахар.
  • Ksy-Ksy

    Моя свекруха,в Жигулі своєму приймала роди,оце дійсно екстрим.Жіночка була багатодітна,стрімкі пологи.Свекруха-фельдшер.
  • Дмитро

    Доброго дня Українці!
    Звати мене Дмитро.
    Служу в лавах ЗСУ з вересня  2022 року в 79 ОДШБр! Донецький напрямок!

    Нам потрібно дві батереї до рацій Моторола! Їх ціна 5000 залишилось назбирати  2400 грн . Зв'язок потрібен постійно .

    Всі відео звіти та чеки відразу після купівлі!

    Карта збору:

    4790729980769855

    YouBearded “5STIGERS” reply Дмитро

    То ви на ліки збираєте то на песика то на рації... Ідіть до дупи срані ублюдки зоновські
  • Ігор

    То медики швидкої чи медичка швидкої.

keyboard_arrow_up