На базі Тернопільської обласної дитячої лікарні функціонує центр ранньої медичної реабілітації (ФОТО)

На базі Тернопільської обласної дитячої лікарні функціонує центр ранньої медичної реабілітації (ФОТО)

Профілактичні заходи, рання діагностика та реабілітація – усе це допомагає запобігти формуванню дитячої інвалідності та сприяє покращенню здоров’я дітей.

Уже близько 20-ти років центр ранньої медичної реабілітації дітей з органічним ураженням ЦНС і вродженими вадами розвитку, що функціонує на базі КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР допомагає діткам Тернопільського краю від народження до 18-ти років.

Про його роботу повідомляють на сторінці лікарні в соцмережі.

Центр розташований на першому поверсі лікарні, що дуже зручно для проходження реабілітації.

Відео дня

Основним завданням центру є раннє виявлення та профілактика наслідків родових травм і гіпоксично-ішемічних уражень ЦНС у дітей, призначення своєчасного лікування й реабілітації. Для цього залучається мультидисциплінарна команда, яка розробляє індивідуальну програму реабілітації для кожного пацієнта, складається прогноз, надаються рекомендації щодо продовження реабілітації поза межами центру.

У центрі широко застосовується рефлексотерапія, лазеротерапія, магнітотерапія, електролікування, масаж, індивідуальні заняття з лікувальної фізкультури, заняття на спеціалізованих тренажерах, підвісній системі «Павук», рефлекторно-навантажувальному пристрої «Гравістат», вертикалізаторі «Параподій». 

Працює також кабінет водолікування, сучасний кабінет ЛФК, сенсорна кімната, басейн. Із водолікувальних процедур можна пройти курс реабілітації з використанням перлинних ванн, ванни для нижніх кінцівок, підводний душ-масаж. Готуються ароматичні ванни (хвойні, валеріанові), з морською та рапною солями. До послуг маленьких пацієнтів великий лікувальний басейн із вмонтованими тренажерами (шинний масаж, бульбашковий масаж, протитечія, гейзер).

Маленькі пацієнти мають можливість пройти обстеження на сучасному діагностичному обладнанні: електроцефалографі, ЕКГ, ЕХО, УЗД.

Для поглиблення змісту та підвищення ефективності роботи центру впроваджено модель «Танде-партнерство», «Сім’я — фахівець». Основний акцент в роботі — на індивідуальний підбір реабілітаційної програми, яка включає в себе кінезотерапію з методиками біоуправління. Оволодівши прийомами цих методик, батьки самостійно допомагають дитині долати хворобу.

Маленькі пацієнти постійно перебувають під спостереженням невролога й психолога. У центрі також із дітками працюють педагог-дефектолог, логопед. Робота протікає у партнерстві: дитина — батьки — фахівець, і полягає в тому, щоб навчити батьків правильно займатися зі своїми дітками у домашніх умовах. Основним завданням дефектологічно-логопедичної роботи є стимуляція інтонованого голосового спілкування та сенсорний розвиток дитини.

Ці послуги можна отримати безоплатно за Програмою медичних гарантій. Для цього потрібно мати електронне направлення від сімейного лікаря чи дільничого педіатра, або ж необхідне направлення можна отримати після консультації у спеціалістів поліклінічного відділення КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР, — зазначають у лікарні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up