На Тернопільщині зафіксували штам «Омікрон»: захворіли дорослі і немовлята

На Тернопільщині зафіксували штам «Омікрон»: захворіли дорослі і немовлята

Про епідситуацію стосовно COVID-19 у Тернопільській області розповідає генеральний директор ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України " Оксана Чайчук.

— На вихідні наша лабораторія зробила дослідження на новій тест системі, яка була закуплена для встановлення циркуляції штаму "Омікрон" на території області, — зазначила Оксана Чайчук. — Підтверджено 26 випадків захворюваності саме штамом "Омікрон". Цей матеріал був відправлений на підтвердження в референс лабораторію в Київ, і 11 січня ми отримали підтвердження достовірності наших досліджень.

Із цих 26 чоловік, яких діагностували спеціалісти лабораторного центру, лише четверо перебували на стаціонарному лікуванні – це двоє діток віком 3 місяці і 1 рік і дві їхні матері.

Встановлено, що три особи повернулися з Польщі, США, Іспанії, а дві людини перебували в контакті з хворим із Пуерто-Ріко.

Відео дня

Щодо вакцинального статусу хворих, то із 26 чоловік 9 - вакциновані. Повністю вакциновані – 8, одна людина отримала одну дозу.

Новий штам розповсюджений практично на всій території в області, задіяні м. Тернопіль, Тернопільський, Теребовлянський, Гусятинський, Борщівський, Підволочиський, Бережанський, Бучацький, Заліщицький та Чортківський райони.

— "Омікрон" має згладжену симптоматику, але контагіозність висока, — наголошує пані Чайчук. — Через 1-2 тижні ми прогнозуємо високий ріст захворюваності і те, що буде більший рівень госпіталізацій. Ми готуємося до підйому захворюваності. Закликаємо громадян не нехтувати рекомендаціям медиків, уникати місць масового скупчення людей, дотримуватися маскового режиму, дотримуватися дистанції, щеплюватися.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Мармеладка Мармеладка

    Визначають на свій смак!
  • Bohdana Rupa

    Цікаво, як вони визначають ті штами, коли на запит від МОЗу, приходить ось така відповідь...
  • Bohdana Rupa

    Цікаво, як вони визначають ті штами, якщо на запит від МОЗу приходить ось така відповідь...
  • Ігор Ігор

    Вони ВСІ! Два рази вколоті!!!???

keyboard_arrow_up