Отримали травму? В «Оксфорд Медікал» допоможуть швидко виявити вивих чи перелом та почати лікування (новини компаній)

Отримали травму? В «Оксфорд Медікал» допоможуть швидко виявити вивих чи перелом та почати лікування (новини компаній)
  • Зима приносить не лише приємний білий сніг, а й ожеледь на дорозі. Її поява підвищує ризик травмування.
  • Обстеження за допомогою комп’ютерної томографії дасть змогу вчасно виявити ушкодження та почати лікування. 

Отримати травму взимку надзвичайно легко. Ожеледиця на дорозі, слизькі тротуари чи сходи громадського транспорту. Часто під час зимових розваг травмуються діти. Однак найбільше ризикують дорослі та люди похилого віку.

– Найвища ймовірність потрапити у лікарню внаслідок травмування все ж таки у людей похилого віку. У зв’язку з віковими особливостями їхніх кісток (знижений вміст кальцію та, як наслідок, надмірна крихкість, менша еластичність зв’язок і м’язів) навіть незначний удар чи падіння можуть стати причиною переломів кісток кінцівок, ребер, а також серйозної за наслідками травми – перелому шийки стегнової кістки, – каже лікар-рентгенолог медичного центру «Оксфорд Медікал» Олексій Розумний.

Вчасна діагностика – ефективне лікування

Відео дня

Після падіння людина може отримати різні типи травм – забій, розтягнення, вивих чи перелом. Не завжди одразу можна зрозуміти, що наслідком падіння стало порушення цілісності кістки.

Як пояснює спеціаліст, варто пам’ятати про клінічні прояви перелому та одразу звертатися до лікарів.

– До проявів перелому належить сильний біль в ділянці травми, що не минає; зміна кольору шкіри чи набряк тканин в місці пошкодження (неприродна блідість або посиніння шкіри); поколювання та/або втрата чутливості; деформація контурів кінцівки, її патологічна рухливість та втрата функції; хрускіт в зоні травмування – каже Олексій Розумний.

Якщо ви помітили такі прояви – варто негайно звертатися за допомогою лікаря. Не завжди рентген допоможе виявити дрібні ушкодження або ретельно дослідити місце травми. Тоді на допомогу прийде комп’ютерна томографія.

– У «Оксфорд Медікал» ми маємо можливість проводити діагностику переломів будь-якої складності, – каже Олексій Розумний. – Для їхньої ідентифікації проводиться рентгенографія в двох проекціях з використанням сучасного рентгенологічного обладнання. За необхідності більш детального виявлення пошкоджень і дрібних переломів, що неможливо встановити на звичайній рентгенографії, та більш докладного передопераційного планування виконується додаткове обстеження – комп’ютерна томографія. Це дає змогу адекватно і в повному об’ємі оцінити травму. Детальна й швидка діагностика дозволяє визначити спосіб лікування і своєчасно його розпочати. Лікування призначається ортопедом на підставі діагностики перелому.

При своєчасному виявленні ушкоджень лікар може обрати найефективнішу тактику лікування. Це допоможе уникнути ускладнень та швидше повернутися до звичайного життя.

Чому варто обрати «Оксфорд Медікал»

У клініці «Оксфорд Медікал» ви можете пройти за необхідності рентгенографію або комп’ютерну томографію кісток та отримати високоспеціалізовану консультацію лікаря ортопеда.

Для обстеження використовують сучасне обладнання. Після обстеження ви зможете отримати заключення спеціаліста та знімки на цифровому носії чи термочутливій плівці.

При обстеженні пацієнтів використовують одноразові матеріали. Приміщення та всі поверхні – дезінфікують. Тому ви можете бути впевненими у своїй безпеці.

Сама процедура триває кілька хвилин.

Гнучкий графік роботи

Медичний центр працює у вихідні та свята, тому ви завжди зможете звернутися за кваліфікованим обстеженням. Графік роботи з понеділка по суботу з 8:00 до 20:00. Неділя 9:00-16:00.

Медичний центр розташований у самісінькому центрі міста. Тож якщо вам потрібна якісна діагностика та консультація професіоналів – не варто зволікати, а звертатися в «Оксфорд Медікал». Попередній запис позбавить вас марної трати часу на очікування в чергах!

КОНТАКТИ:

АДРЕСА: м. Тернопіль, вул. Качали, 5

Час роботи:

Пн-сб: 08:00-20:00

Нд: 09:00-16:00

телефон:

(0352) 52-52-52

(068) 752 52 52

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

keyboard_arrow_up