Півторарічна дитина з Кременеччини у реанімації, у неї підтвердили пневмонію

Півторарічна дитина з Кременеччини у реанімації, у неї підтвердили пневмонію

Дитину із села Лідихів відправили на лікування в Тернопіль. Зараз вона знаходиться в реанімаційному відділенні.

У дитини підтвердили COVID-19. Її стан – важкий-стабільний, підтверджена пневмонія. Вона проходить лікування в реанімаційному відділенні лікарні. Ймовірне джерело інфікування – родич, який повернувся з Польщі, повідомили у Тернопільському штабі для боротьби з коронавірусом.

Про перший випадок захворювання на COVID-19 у районі повідомив голова Кременецької райради Володимир Стефановський, 27 березня.

- Шановні жителі Кременнечини. На жаль, маємо перший випадок зараження короновірусом COVID-19 у районі, - написав на своїй сторінці у соцмережі голова районної ради Володимир Стефанський. -  У півторарічної дитини з села Лідихів виявили запалення легень. Дитину почаївські лікарі із погодженням з батьками відправили на лікування в Тернопіль. Сьогодні у дитини офіційно підтвердили коронавірус. Ймовірно, дитина була інфікована від дядька, який нещодавно повернувся із Польщі і не дотримався карантинних вимог про ізоляцію. 

Відео дня

Встановлюють обставини зараження коронавірусною інфекцією дитини

Правоохоронці опитали рідних та почали встановлювати коло контактів сім’ї. Дитина мешкає під одним дахом з батьками, п'ятирічним братом та дідусем. Жоден з них за кордоном не був.

У ході перевірки стало відомо, що нещодавно з Польщі повернувся брат батька, який проживає у іншому селі.

Саме батько напередодні відвідував родича, але сам дядько не контактував з дитиною і після повернення з-за кордону нікуди з будинку не виходив.

Поліцейські продовжують встановлювати усіх осіб, з ким спілкувалася сім’я, у якій захворіла дитина.

Наразі хлопчик з мамою перебувають в лікарні, а усі, хто з ним проживав, знаходяться вдома на самоізоляції.

Працівники поліції звертаються до краян, які повернулися з-за кордону, не легковажити, проявляти самовідповідальність та дотримуватися карантину. Кожен з нас може бути носієм вірусного захворювання. Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих. Після повернення самоізолюйтеся. Подумайте про своїх рідних та близьких. Дисципліна та виконання усіх особистих та загальних заходів безпеки є протидією поширенню коронавірусної інфекції, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області

Нагадаємо,станом на 10.00 28 березня на Тернопільщині лабораторно підтверджено 43 випадки  НА  COVID-19 

Згідно з даними обласного лабораторного центру в області зафіксували 43 випадки COVID-19- 1 летальний станом на 10:00 28 березня. 9 випадків залишаються під підозрою.

В Україні 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 8 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). За добу було зафіксовано 93 нові випадки (станом на 10:00 28 березня)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (68)
  • Юлия Кравченко

    Дуже прикро , що всі хто повернувся з закордону просто наплювали на населення країни ! Безбожники просто, не думають ні про себе ні про інших!
  • Мария Собчук

    Боже дай здоров'я  цій дитинці 🙏🙏🙏
  • света пастущак

    Є інформація що дитина не вижила... сподіваюсь це не правда.
  • Матвіїшин Надія

    Ісусе
    Христе
    Сину божий рятуй дитину і всіх людей!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Великодні гостинці для військових збирають у Тернополі: що й куди приносити? 18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких», там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільському районі врятували 650 тварин Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up