Ситуація з COVID-19 в Україні покращується: уряд пропонує послабити карантинні обмеження

Ситуація з COVID-19 в Україні покращується: уряд пропонує послабити карантинні обмеження

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання МОЗ проаналізувати карантинні обмеження та, за необхідності, внести зміни до тих вимог, що діятимуть після 31 березня у «помаранчевих» та «зелених» зонах з огляду на весняно-літній період. 

Ситуація з коронавірусом продовжує покращуватися.

«Низка європейських країн уже послаблює карантинні заходи для туристичних поїздок. У березні, за прогнозами, ми вийдемо на стабілізацію епідемічної ситуації. Тож маємо зараз напрацювати нові рішення на весняно-літній період», — відзначив Денис Шмигаль на селекторній нараді, яка відбулась 21 лютого.

Як повідомили у МОЗ, вперше за останні чотири тижні кількість нових випадків коронавірусу склала менш як 200 тисяч за тиждень. Так, минулого тижня було зафіксовано 191 тисячу нових випадків захворювання, що на 19% (або на 43 тисячі випадків) менше, порівняно з попереднім тижнем. 

Відео дня

Також у МОЗ відзначили зменшення кількості госпіталізацій. За минулий тиждень до лікарень потрапили 20 тисяч пацієнтів, що на 4 тисячі менше, ніж тижнем раніше.

За словами очільника МОЗ, завантаженість ліжок, відведених для хворих на COVID-19, наразі становить 35%.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання МОЗ проаналізувати карантинні обмеження з урахуванням епідемічної ситуації та рекомендацій країн Європейського Союзу. Та, за необхідності, внести зміни до тих вимог, що діятимуть після 31 березня у «помаранчевих» та «зелених» зонах з огляду на весняно-літній період. 

«Вперше за шість тижнів кількість виписаних із лікарень перевищила кількість госпіталізованих. Це призводить до того, що кількість зайнятих ліжок із хворими коронавірусною хворобою постійно зменшується», — зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up