Склали новий рейтинг сімейних лікарів. До кого найбільше йдуть тернополяни?

Склали новий рейтинг сімейних лікарів. До кого найбільше йдуть тернополяни?
  • До сімейного лікаря українці біжать з усіма труднощами та проблемами зі здоров'ям. Він і вислухає, і порадить, і скерує до інших спеціалістів. 
  • Ми дізнались, у кого з сімейних лікарів найбільше пацієнтів, та ділимось цими даними із вами. Пишіть у коментарях, чи задоволені ви роботою свого сімейного лікаря. 

У 17 поліклініках Тернополя працюють 109 сімейних лікарів.  На сайті "Центру первинної медико-санітарної допомоги" можна знайти інформацію, графік прийому та контакти кожного з них. 

Станом на кінець січня 2022 року, понад 902 тисячі жителів Тернопільщини уклали декларації із сімейними лікарями. Такі дані знаходимо на офіційному сайті НСЗУ. 

Цікаво, що майже у половини з усіх медиків вільних місць для пацієнтів практично не залишилось, адже лікар має допустиму норму підписаних. Сімейні лікарі можуть мати не більше 1800 пацієнтів. Про це журналістам «20 хвилин» раніше розповідав  керівник Центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Медвідь. 

Відео дня

— Усі дані в онлайн-режимі можна переглянути на офіційному сайті НСЗУ. Варто зауважити, що вони постійно змінюються, адже люди підписують та розривають декларації, — сказав Микола Медвідь. 

У кого найбільше декларацій?

На сайті НСЗУ знаходимо кількість підписаних декларацій у кожного із сімейних лікарів. До слова, із жодним з медиків в цьому рейтингу поки не можна укласти декларацію. Адже вони мають максимальну кількість угод з пацієнтами.

До слова, минулого року ми робили схожий рейтинг. І якщо порівняти теперішній із минулорічним, картина значно змінилась. Кого тернополяни обирали раніше, читайте у матеріалі: Склали рейтинг сімейних лікарів Тернополя. У кого пацієнтів найбільше, а до кого ще можна записатися?

Торік найбільшу кількість 1836 пацієнтів мали медиик  Марія Слободян та Оксана Качунь.  Зараз рейтинг очолили Марія Брощак, яка має 1834 пацієнти, Алла Тараканова, у якої 1832 людини та Ігор Трачук і Уляна Подедворна, які мають 1828 пацієнтів. 

До слова, що про вашого лікаря думають тернополяни, ви можете прочитати на нашому на нашому порталі "ТОП-20",  де є можливість залишити і свій відгук. 

Як тернополяни обирають свого лікаря?

Журналісти «20 хвилин» провели опитування, щоб визначити, за якими критеріями містяни обирають собі лікаря. Ми пропонували проголосувати за основний критерій, яким керувались при  виборі, а також, за недоліки, які могли помітити в роботі «сімейників». Результати нижче. 

 

 

Читайте також: 

"Лікар буде з вами цілодобово" - обіцяли, а тепер кажуть дзвонити тільки в робочі години. Як діяти?

Лікуємо вдень і вночі. Сімейні лікарі розповіли, коли їм можна дзвонити
 

А ви задоволені роботою своїх лікарів? Як його обирали? Пишіть відповідь у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Таня Сагайдак

    Хочу подякувати і Софії Ярославівні хороший сімейний лікар
  • Таня Сагайдак

    Ігор Павлович чудовий лікар ніколи не відмовить в любій ситуації дня і ночі
    Вся наша велика родина дякує йому
  • Наталя Шкіра

    Марія Мац щиро вдячна
  • Васяка Вовкулака

    Папінко ваше тупа що жах до неі краше нейти вона невміе лікувати тількі калічіть

keyboard_arrow_up