Тернопільські діти можуть безоплатно пройти діагностику. Як це зробити?

Тернопільські діти можуть безоплатно пройти діагностику. Як це зробити?

Пройти діагностичне обстеження у стаціонарі та поліклініці дитячої лікарні можна безоплатно. Для цього потрібно мати електронне направлення від педіатра чи вузького спеціаліста. Які послуги доступні? 

 

Лікарська діагностика є одним із ключових аспектів забезпечення довгострокового здоров'я і добробуту дітей. Діагностичне відділення міської дитячої лікарні — це місце, де сучасні технології та висококваліфікований медичний персонал знаходяться поруч, щоб забезпечити точну та швидку діагностику різних захворювань.

Про умови роботи діагностичного відділу розповідає завідувач Богдан Федишин.

— Наш відділ створений у березні цього року наказом директора. Він об’єднує всі діагностичні кабінети стаціонарного та поліклінічного підрозділів. Сюди входять рентгенкабінети, у тому числі флюорографічний, кабінети ультразвукової та функціональної діагностики, а також ендоскопії, — пояснює він. 

Відео дня

Відділ працює за двома адресами: перший — на вулиці Клінічна, 1а (стаціонар лікарні). Тут є рентгенкабінет, кабінети ультразвукової та функціональної діагностики, а також ендоскопії. З початку квітня рентгенкабінет працює у цілодобовому режимі. Кабінет ультразвукової діагностики — з 8.00 до 15.42.   

У поліклінічному відділі змінився графік роботи рентгенкабінетів. Вони працюють позмінно з 8.00 до 20.00. Кабінет флюорографії відчинений з 8.00 до 14.00. Також у поліклініці на вулиці Федьковича, 16 є кабінет ультразвукової та функціональної діагностики, де передбачено дві зміни з графіком роботи від 8.00 до 20.00. 

Щоб пройти обстеження, необхідне електронне направлення чи від педіатра, чи він вузького спеціаліста, уточнює завідувач відділу. У стаціонарі ведуть історію хвороби і також дають скерування.

Якщо дитина, скажімо, поступила в заклад у нічний час? У такому випадку черговий лікар, який приймає пацієнта, і формує електронне направлення на обстеження. 

— У наших рентгенкабінетах ви можете пройти всі види цифрової діагностики органів та систем, — запевняє Богдан Федишин. — Ми досліджуємо стан і грудної клітки, і кістково-суглобової системи, також оглядові знімки черевної порожнини, нирок. Тобто все, що можемо зробити в межах цифрової рентгенографії, виконуємо на базі наших кабінетів. 

Міська дитяча лікарня оснащена передовими технологіями, які дозволяють здійснювати різноманітні види обстежень та аналізів із найвищою точністю. 

Команда складається з висококваліфікованих фахівців, які мають багаторічний досвід у проведенні діагностичних процедур. Вони ставлять ваше здоров'я на перше місце та завжди готові надати вам допомогу та відповісти на всі ваші питання.

— Це сучасні нові цифрові рентгенапарати, 2020 року випуску, які були вмонтовані та введені в експлуатацію у 2021-му році. Також маємо потужне сучасне ультразвукове та ендоскопічне обладнання. У 2022-му придбали новий відеогастроскоп провідної фірми. Також у кабінеті ендоскопії наш лікар проводить обстеження під седацією. У стаціонарі можна провести такі ж ендоскопічні обстеження під загальним знечуленням, — говорить завідувач відділу. — У нашій області дітям це рідко проводять, але ми мали вже два такі випадки. Больових відчуттів та дискомфорту немає.

Новітні підходи до виконання діагностичних процедур дозволяють медикам вчасно виявляти захворювання та розпочинати необхідне лікування.

У кабінетах функціональної діагностики в стаціонарі маленькі пацієнти можуть пройти електрокардіографію, ехокардіоскопію тощо. У поліклініці — поки що лишень електрокардіографію. Але зараз працюють над розширенням спектру послуг. 

— Кожен наш пацієнт унікальний, і ми цінуємо цю особливість. Наша команда старанно простежить за кожним випадком та докладає зусиль, щоб забезпечити максимальний комфорт та розуміння у процесі обстеження. Ми постійно розвиваємося, опановуємо нові методики лікування, — наголошує лікар.

Отож, діагностичне відділення дитячої лікарні — це місце, де ваше здоров'я перебуває під надійним контролем досвідчених фахівців, які використовують передові технології для досягнення максимально точних результатів. Тут обіцяють надати вам підтримку, відповісти на ваші запитання та забезпечити звичайну атмосферу довіри та затишку. За умови наявності направлення, обстеження — безоплатні. 

Чому обрати діагностичне відділення міської дитячої лікарні:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Оля Білинська

    Я в цей безоплатний кабінет УЗД в дитячій поліклініці в центрі більше не хочу…

    Оля Білинська reply Оля Білинська

    Ринда Марія , таке було ставлення, що сумнівалася у якості дослідження. Лікарка дуже відволікалася на нарікання, що тут все за свій кошт куплене, що пацієнти дратують і т.д. То ми пішли і переробили у платному кабінеті. Залишився дуже неприємний осад і це у всіх, хто був в черзі…

    Маша Ринда reply Оля Білинська

    Оля Білинська лише із за ставлення? А спеціалісти як?

    Оля Білинська reply Оля Білинська

    Ринда Марія , ставлення таке…

    Маша Ринда reply Оля Білинська

    Оля Білинська а чому, можете написати?

keyboard_arrow_up