У Чернівцях розповіли, як почуваються інфіковані коронавірусом діти

У Чернівцях розповіли, як почуваються  інфіковані коронавірусом діти

У дітей десяти, півтора і пів року, в яких 17 березня підтвердили коронавірус, легка форма протікання хвороби.

У них немає температури, лихоманки та пневмонії. Про це у коментарі Суспільному розповіла заступниця голови Чернівецької облдержадміністрації Наталія Гусак.

Як вона зазначила, діти перебувають у обласній дитячій клінічній лікарні. Діти перебувають в палатах з мамами, в яких теж 17 березня підтвердили захворювання.

Мами з дітьми були контактними особами та заразилися коронавірусом від пацієнта, в якого був клінічно виявлений коронавірус.

Відео дня

Центр з контролю та профілактики захворювань в США повідомляє, що симптоми COVID-19 у дітей та дорослих схожі.

Проте у дітей з підтвердженим COVID-19 зазвичай проявляються легкі симптоми, повідомляє "Українська правда".

Вони схожі на застуду, зокрема, може бути лихоманка, нежить і кашель. Також були випадки блювоти і діареї.

Поки не відомо, чи діти з супутніми захворюваннями і особливими медичними потребами мають вищий ризик важкого перенесення хвороби.

Читайте також Як вберегти малюків від коронавірусу: що радять тернопільські лікарі

Згідно зі світовою статистикою, дітей серед хворих на коронавірусну інфекцію дуже мало. Пояснень цьому феномену існує вже багато, але експерти не мають поки точної відповіді на питання, чому у дітей це захворювання діагностується значно рідше, пише BBC News.

"Через нез'ясовані поки для нас причини діти або не підхоплюють цю інфекцію, або захворювання минає в більш м'якій формі", - говорить професор, вчений-вірусолог з Університету Редінга Іен Джонс.

Це може означати, що діти хворіють у м'якій формі, іноді симптоми можуть майже не проявлятися. В таких випадках батьки, як правило, не приводять дітей до лікаря.

З цією версією погоджується і лекторка Університетського коледжу Лондона Наталі Макдермотт.

"Імунна система дітей у віці до п'яти років і підлітків, як правило, дуже добре підготовлена ​​до боротьби з вірусами. Вони можуть заразитися, але захворювання у них буде у м'якій формі, або це може бути взагалі безсимптомний перебіг хвороби", - каже Наталі Макдермотт.

Така ж ситуація спостерігалася і під час спалаху SARS в 2003 році. Жертвами вірусу тоді стали 800 осіб - 10% від усіх інфікованих. Та інфекція теж майже не зачепила дітей.

Нагадаємо, що в Україні офіційно зареєстровано 14 випадків захворювання Covid-19, два з них летальні.

Читайте також На час карантину в дитячих лікарнях Тернополя запровадили ряд обмежень


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up