Будьте обережні. Уважно дивіться етикетку на фасованій продукції, а в невеликих магазинах запитуйте інформацію про виробника.
Партія курятини від виробника з польського міста Ciechanów містить сальмонелу.
Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області отримало інформаційне повідомлення системи RASFF від 16.04.2020 року № 2020.1664 щодо SALMONELLA ENTERICA SER. ENTERITIDIS (PRESENCE/25G) В ЗАМОРОЖЕНИХ ЧЕТВЕРТИНАХ КУРЯЧИХ З ПОЛЬЩІ (storage - AMP Logistyka Sp z o.o., PL 14201101 WE, Plonsk; виробник - Cedrob S.A., PL 14023901 WE Ujazdówek, Ciechanów; farmer - Hanna i Marcin Śliwińscy Sp. Jawna Kozielsk, Kuczbork; producer - Zaklady Miesne "Czaplicki" Sp. z o.o., Mlawa), які постачалися в окремі держави-члени ЄC (Литви) та до України.
- Просимо повідомити до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області про виявлення даного товару в торгових мережах чи продуктових магазинах. (м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 20, тел. (0352) 52-10-10), - йдеться у повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.
Довідка
Відео дня
Сальмонела — рід грам-негативних бактерій, родини ентеробактерій, що спричинюють черевний тиф, паратифи і сальмонельози.
Сальмонели стійкі до дії високих температур – для повної гарантії знищення сальмонел у шматках м’яса вагою 200– 300 грамів його необхідно варити протягом 2,5–3,5 годин.