У Тернополі епідеміологічна ситуація із захворюваністю на COVID-19 є керованою та стабільною

У Тернополі епідеміологічна ситуація із захворюваністю на COVID-19 є керованою та стабільною

На засіданні оперативного штабу обговорили епідеміологічну ситуацію у Тернополі та можливість введення наступного етапу послаблення карантину у місті. 

«Загалом від початку епідемії коронавірусу проведено 13450 досліджень. Всього за період спостереження на Тернопільщині зафіксовано 1234 випадки захворювання на COVID-19, за попередню добу додалося 14 нових випадків. У місті за період спостереження зареєстровано 139 випадків захворювання на COVID-19. Показник інцидентності за останніх сім днів складає 16,8 випадків, - зазначає лікар-епідеміолог Володимир Паничев. - Адаптивний карантин введений на всій території Тернопільської області крім двох районів - Кременецького і Шумського».

Читайте також Повністю відкривають кафе, ресторани та церкви. А діти можуть самі їздити у транспорті: зміни в Тернополі

Відео дня

Вікова тенденція хворих загалом залишається без змін.

- Погана тенденція - висока питома вага старших людей, - зазначив епідеміолог, - що, очевидно, є загрозою летальності.

За тиждень, що минув, летальних випадків не зареєстровано. Інтенсивний показник захворюваності  у м.Тернополі складає 63,1 випадок на 100 тис. населенняка, що є вдвічі нижче, ніж загальнообласний показник, але трішки вищий загальноукраїнського.

Загалом в області одужало 964 людини. З них - 240 медиків, 25 - у Тернополі.

У Штабі зазначають, що Тернопільський обласний лабораторний центр надає допомогу у проведенні досліджень Львівській та Волинській областям. Працівники центру чекають на прибуття 1000 біоматеріалів на дослідження - по 500 з кожної з цих областей.

Як зазначив пан Паничев, після збільшення потужностей Тернопільський лабораторний центр уже не вперше надає допомогу у проведенні досліджень для сусідніх областей.

Читайте також  На Тернопільщині зростає кількість інфікованих коронавірусом. Яка ситуація в районах?

Нагадаємо, 5 червня вводиться наступний етап послаблення карантину, оскільки у місті ситуація є керованою та стабільною, тому послаблення можуть бути введені з дотриманням усіх протиепідемічних заходів, повідомляє пресслужба міської ради.

- Послаблення карантинних заходів не означає не виконання вимог санітарного законодавства і постанов головного санітарного лікаря, - зазначив пан Паничев. - Якщо будуть нехтувати головними вимогами щодо режимів дезінфекції, дотримання соціальної дистанції, використання засобів індивідуального захисту, ми ризикуємо отримати погіршення ситуації.

Читайте також У лікарнях Тернополя 11 хворих на COVID-19. З них двоє - діти

Враховуючи рекомендації Уряду щодо послаблення карантинних обмежень, 5 червня на засіданні Тернопільського міського штабу вирішили:

- Дозволити роботу закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови: дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масо.

- Дозволити проводити релігійні заходи за умов: дистанції не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі у приміщенні.

- Дозволити дітям віком до 14 років користуватися громадським транспортом без супроводу батьків.

- Люди, які досягли 60-річного віку можуть не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції відповідно до постанови Кабміну.

- Дозволили проводити медичні огляди людей, що підлягають призову на строкову військову службу з дотриманням всіх санітарних норм.

- Дозволили відновити планове реабілітаційне лікування в КНП «Міська комунальна лікарня №3», з попереднім обов’язковим тестуванням на наявність коронавірусу.

У Тернополі створили робочу групу з усіх контролюючих органів. Вона буде контролювати дотримання протиепідемічних заходів та рекомендацій. Мета цієї групи - не штрафувати, а попереджати і нагадувати про дотримання протиепідемічних правил.

Нагадаємо, в Україні вже третій день поспіль зростає кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу, яка відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

В уряді наголошують: якщо така тенденція зберігатиметься й надалі, то пом’якшення карантину може призвести до погіршення епідеміологічної ситуації в країні.

«Треба нагадувати людям, що легковажність щодо засобів захисту несе великі загрози під час епідемії COVID-19. Знайти баланс між поверненням до нормального життя та безпекою – складно. Невидима небезпека – найгірша, бо сьогодні ти не бачиш сенсу в масці, а завтра зростає кількість хворих», – наголосив Володимир Зеленський.

Уряд усе ще йде за обраним планом пом’якшення обмежувальних заходів, однак за умови серйозного погіршення епідеміологічної ситуації графік може бути змінений.

Водночас у штабі Операції об’єднаних сил повідомили, що з 10 червня готуються до відкриття контрольних пунктів в’їзду/виїзду (КПВВ) на лінії розмежування, йдеться на офіційному сайті Президента України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • andriy-c andre

    коли було по 200 чол., то сиділи в карантині. А коли стало біля 500-то повиходили. Нонсенс.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up