У Тернополі фельдшерка швидкої врятувала чоловіка, який скаржився на біль і відмовлявся їхати в лікарню

У Тернополі фельдшерка швидкої врятувала чоловіка, який скаржився на біль і відмовлявся їхати в лікарню

Медиків швидкої часом порівнюють з супергероями. Коли вони вирушають на виклик, то часто вирішують долю людини шляхом титанічних як інтелектуальних, так і фізичних чи моральних зусиль.

— Повірте, коли вам стане погано, то ви точно захочете, щоб поряд з вами опинився не супергерой з кіно, а фельдшерка Катерина Фрищин, яка зробить все можливе і неможливе, щоб витягнути вас із будь-якої біди, — розповідають в Центрі екстреної медичної допомоги Тернопільщини. 

До речі, за нещодавній випадок подяку фельдшерці висловили і її пацієнт, і його родина, і сімейний лікар, яка була присутня під час виклику. І навіть персонал лікарні, куди згодом прибула карета швидкої допомоги, вражений рішучістю і компетенцією молодого спеціаліста.

Скаржився на гострий біль в животі

Того дня швидка приїхала до чоловіка 1990-го року народження, який скаржився на гострий біль у животі.

Відео дня

При прибутті бригади швидкої допомоги у складі фельдшера Катерини Фрищин та водія Миколи Тицького було виявлено, що пацієнт у важкому стані, про що свідчила блідість шкіри, висока пітливість, посилене тремтіння та інші симптоми.

Глибокі знання, досвід та інтуїція допомогли медикині оцінити складність ситуації і наполягати на госпіталізації.

Завдання виявилося непростим, адже чоловік в міру своїх суб’єктивних обставин від неї відмовлявся. Жінка була категорична і використала усі можливі способи переконання, адже не могла залишити людину, життя якої було під загрозою. В результаті тернополянина було госпіталізовано до місцевої комунальної лікарні швидкої допомоги, де швидко провели всі необхідні обстеження.

Стан був критичний

Гострий некротичний панкреатит, панкреонекроз, метаболічна кардіоміопатія, хронічний гастродуоденіт в стадії загострення. Все це діагноз пацієнта і якщо розумітися на термінології, то і критичність його стану із загрозою для життя в найближчому майбутньому, якби доля, чи швидше працівник оперативно-диспетчерської служби не направили до нього такого ангела-охоронця у червоному спецодязі.

Пані Катерина в той день і для тієї сім’ї стала тендітною, але сильною духом і професійною героїнею, а для колективу КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ТОР – гордістю. Але для себе вона просто прожила ще один день з натхненням і так, як підказувало їй серце. А серце у неї надзвичайно велике! — розповідають в Центрі екстреної медичної допомоги області.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин розповідала, як на Гайовій медики з поліцейськими врятували іноземця — на щастя, патрульна знала іспанську і так змогли поспілкуватися з чоловіком.

 

Читайте також:

На Гайовій медики з поліцейськими врятували іноземця

Тернопільські патрульні врятували жінку, яка кілька днів не виходила на зв'язок з рідними

2-річного хлопчика, який замкнувся у машині, врятували патрульні у Тернополі

На Тернопільщині патрульні врятували котика, покинутого на автодорозі

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Наталья Кошлатая

    Респект красуні фельдшерці!Глибока подяка за людяність і високий професіоналізм!
  • Ярослав Петрина

    Лікар від. Бога
  • Лидия Ведмицкая

    👍🏿
  • Анатолий Яцишин

    Дякувати Богу , що є з нами поруч такі кваліфіковані медики !

keyboard_arrow_up