У Тернополі працює кімната матері та дитини

У Тернополі працює кімната матері та дитини

Простір для діалогу батьків, діток та медичних працівників відкрили у Тернополі. Сюди можуть прийти не лише за порадою, а й щоб переодягнути малечу чи відпочити.

 

Кімната матері й дитини працює в центральній дитячій поліклініці, що на вулиці Федьковича, 16. Її облаштували з допомогою міжнародної фінансової підтримки партнерів Save the Children. Це місце, куди можуть прийти батьки, які навіть не потребують медичної допомоги.

– Тут є всі необхідні меблі, обладнання, які стануть у нагоді мамам та їхнім дітям. Кімната працює з 8.00 до 20.00. Розташована на четвертому поверсі поліклініки, 412 кабінет, – розповідає Наталія Карнас, старша сестра медична.

Що можна отримати безкоштовно

Працівниці закладу щиро вдячні спонсорам, які підтримали проєкт та облаштували таку кімнату саме в дитячій міській лікарні.

Відео дня

– Педіатрична служба є найкращою в Тернополі. Ми щиро радіємо позитивним відгукам пацієнтів і стараємося вдосконалюватися щодня, – наголошує пані Карнас.

Якими послугами можуть скористатися батьки?

– У кімнаті є нові зручні меблі, пеленальний столик, ваги, ростомір, майданчик для старших діток, чайник, тут можна приготувати прикорм. Маємо підгузки, пеленки, серветки, які можна отримати безоплатно, – Ірина Купина, сестра медична педіатричного відділення №1. – Тож фактично усі мами, які гуляють з дітками містом, можуть спокійно зайти сюди та скористатися необхідним. Переважно кімната розрахована на вік діток від 0 до 3 років. Хоча приходити можна і зі старшими.

У майбутньому планують проводити тут навчальні лекції, семінари і тренінги. Задля цього працівниці пройшли спеціалізовані курси, тож скоро тернопільські мами зможуть дізнатися багато цікавої інформації про виховання дітей: прикорм, як правильно прикладати дитину до грудей, усі моменти щодо грудного вигодовування малечі.

Усе по-сучасному

У кімнату вже з великим інтересом приходять батьки. Реагують по–різному. Більшість приємно вражені, що все зроблене якісно та є доступно.

– Усе по–сучасному, якісно і зручно. Гарні іграшки, водичка для мам і діток. Я вражена, будемо сюди заходити, щоб перепочити, погратися з дітками та поспілкуватися з медиками та іншими батьками, – каже пані Олена.

На четвертому поверсі розташована вся педіатрична служба поліклініки. Поруч – кабінет профілактичних щеплень. Після процедури мами або тати можуть вільно скористатися необхідним.

Насамкінець медики бажають усім діткам та батькам мирного неба і спокійного дитинства, міцного здоров’я. До зустрічі!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Eugenia Nekrasova

    Користувалася нею 2 місяці тому, все чудово облаштовано, все є. Возик лишаєте внизу, ніхто не вкраде, все під камерою відеоспостереження, і йдете з дитиною спокійно на ліфт. Є кава, чай, питна бутиьована вода, іграшки для дитини, пеленальний столик для найменших діток, зручні дивани для батьків. Все чисто і охайно. Здивувала наявність кухні ч майже повноцінної
  • Оля Паніна

    На 4 поверсі? Без ліфта? З возиком і дитиною на руках? Невже на 1 чи 2 не знайшлось кімнати?
  • Луців Леся

    У Києві все безкоштовно для дітей з інвалідністю!
  • Луців Леся

    У Києві все  безкоштовно для дітей з іевалідністю.

keyboard_arrow_up