У Тернополі відкрили оновлене онкогематологічне відділення для дітей

У Тернополі відкрили оновлене онкогематологічне відділення для дітей
  • Відремонтоване відділення на 30 ліжок для важкохворих діток Тернополя та області відкрили на базі міської дитячої лікарні.
  • Зараз тут на лікуванні перебувають 22 пацієнти, з якими цілодобово працює лікарський персонал.

За інформацією Тернопільської міської ради, після ремонту у відділенні створені кращі умови для проведення пункцій кісткового мозку та трепанобіопсії. Крім того, всі палати оснащені системою автоматичної подачі кисню, що необхідно для проведення хіміотерапії. Облаштовані і відокремлені бокси з ізольованим санвузлом.

Дитяче онкогематологічне відділення ремонтувалось за рахунок власне Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні. Залучались і кошти з міського бюджету за комплексною програмою «Здоров’я громади».  

Відео дня

Усю необхідну допомогу пацієнтам надає мультидисциплінарна група спеціалістів (дитячі гематологи, онколог, нейрохірург, променевий терапевт). Діти, які проходять лікування забезпечуються лікарськими засобами за кошти держави, їм проводяться дороговартісні обстеження.

Також у відділенні зроблена окрема кімната для відвідування пацієнтів. Батьки також можуть приготувати дітям їжу за потреби.

Довідка з сайту Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні:
В онкогематологічному відділенні лікуються хворі діти з гострими і хронічними лейкеміями, лімфогранулематозом, неходжкінськими лімфомами, апластичними анеміями, гістіоцитозами, тромбоцитопенічною пурпурою, гемолітичними анеміями, геморагічними васкулітами, гемофіліями, дефіцитними анеміями, лімфаденітами та іншими нозологіями. Щороку лікувально-діагностичну допомогу отримують 650 хворих дітей, із них 42,2% жителі Тернопільської області.
Впровадження клінічних протоколів лікування онкогематологічної патології у дітей сприяли досягненню тривалої комплексної ремісії та безрецидивного 5-річного виживання і повного видужання хворих та зменшенню смертності дитячого населення Тернопільської області.
Контактний телефон гематологічного відділення: 52-67-48.

Нагадаємо, раніше ми писали про історію тяжкохворого 6-річного Артемчика Шкандюка  із села Токи, який має вроджену страшну хворобу – спінальна м’язова атрофія ІІ типу. Він бореться за своє щасливе майбутнє без болю, без додаткових апаратів для життя, на що треба два мільйони гривень.

 

Читайте також:

Боїмося, що завтра для нього може не настати. Родина Шкандюк благає врятувати сина зі СМА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up