В Україні заборонили продаж лікарських засобів дітям до 14 років (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

В Україні заборонили продаж лікарських засобів дітям до 14 років (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону продажу ліків дітям до 14 років. Від завтра, 7 серпня, він набуває чинності.

Верховна рада заборонила продаж лікарських засобів неповнолітнім. Народні депутати ухвалили у другому читанні законопроект №5122 ще 15 липня. "За" проголосував 341 нардеп. Про це повідомляє РБК-Україна.

Закон забороняє відпуск ліків, у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом, малолітнім особам, а також доставку препаратів кінцевому споживачу - малолітній особі.

Мета такого рішення - обмежити вільний доступ дітей до лікарських засобів, що продаються в аптеках, і таким чином запобігти можливим нещасним випадкам. Адже препарати, які аптеки мають відпускати виключно за рецептом, часто можна придбати без його наявності.

Відео дня

"Закон, що його підписав Глава держави, забороняє реалізацію ліків особам, які не досягли 14-річного віку. Йдеться серед іншого і про продаж через Інтернет, а також доставку ліків", - йдеться в повідомленні.

Якщо в особи, яка продає ліки чи здійснює їхню доставку, виникли сумніви щодо віку покупця, вона повинна вимагати пред’явлення паспорта громадянина України або іншого документа, що підтверджує його вік. У разі відмови надати такий документ відпуск лікарських засобів цій особі забороняється.

Як ви ставитесь до такого рішення ВР? Чи потрібно було забороняти продаж ліків дітям, які не досягли 14 років, ваша думка? Пишіть у коментарі 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександра Вода

    Ото вагітних побільшає бо хлопці презервативи купити незможуть

keyboard_arrow_up